Annonce
Randers Onsdag

Testcenter på vej i Paderup: Nu skal man kun køre ét sted hen

Indtil videre er der kun kommet asfalt på, men området på Juventusvej er ved at blive gjort klar til at huse et vintersikkert testcenter, som skal teste både folk med og uden symptomer. Foto: Annelene Petersen
Et mere permanent testcenter skal til at bygges på Juventusvej i Paderup. Efter planen står det færdigt i uge 44, og det samler testningen af både borgere med og uden symptomer.
Annonce

Randers: Indtil videre er der kun asfalteret på det, der før bare var en bar mark på Juventusvej på bagsiden af Bauhaus og Memphis Mansion, men allerede i uge 44 står der efter Region Midtjyllands plan et nyt, fast testcenter klart.

Tidligere har testningen været delt op i et såkaldt sundheds- og et samfundsspor. Sundhedssporet tog sig af folk med symptomer og var organiseret af regionerne, og samfundssporet var organiseret under Statens Serum Institut.

Det nye er, at testcenteret skal teste både borgere med og uden symptomer på Covid-19.

- Vi samler sporene, og det gør det nemmere for borgerne. Der har været forvirring, hvor folk er kørt det forkerte sted hen, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

I indretningen af de nye testcentre bliver der naturligvis taget højde for, at der kommer borgere både med og uden smitte. Det sker dels ved at teste smittede i deres biler og ved at pode gennem særligt afskærmede luger.

For at blive testet for covid-19 i det nye testcenter skal man have bestilt en tid via coronaprover.dk, og har man symptomer, skal man først kontakte sin læge.

Det er fortsat muligt både at bestille tid til drive-in-test og gående test. Når man ankommer, skanner man sit sundhedskort, får at vide, hvor man skal gå/køre hen, bliver testet og tjekker senere svaret på sundhed.dk.

Annonce

Nyt testcenter åbnet i Horsens

Sammenlægningen betyder også, at de hvide telte bliver pakket sammen og afløst af vintersikre pavilloner, der giver borgere og personale væsentligt bedre forhold.

- Telte kan være gode nok om sommeren, men som situationen er nu, skal testcentrene fungere indtil udgangen af 2021. Det betyder flere omgange regn, rusk og lave temperaturer, og derfor skal der nogle bedre og mere permanente bygninger til, siger regionsrådsformanden.


Vi samler sporene, og det gør det nemmere for borgerne. Der har været forvirring, hvor folk er kørt det forkerte sted hen.

Anders Kühnau, regionsrådsformand (S)


Det er ikke kun i Randers, at der bygges vintersikre testcentre. Også i Aarhus, Holstebro, Viborg, Silkeborg og Herning åbner der i de kommende uger fælles testcentre, og torsdag åbnede det første nye testcenter i Horsens ved Casa Arena, hvor der både er faciliteter for bilister og for gående.

I Lemvig, Tarm, Ringkøbing, Skive, Skanderborg og Grenaa foregår test i sundhedshuse, og disse steder bliver ikke berørt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Ny synshal åbnet i Randers

Randers Onsdag

Medejer af Fabric i Kirkegade, Nicolai Michaelsen, er nyt medlem af Randers City Forenings bestyrelse: Det særlige ved Randers er, at byen har alt

Annonce