Annonce
Randers Onsdag

To og en halv time på motorvejen blev for meget

Christina Brogaard Lund blebv træt af den daglige køretur fra Randers til Vilhelmsborg syd for Aarhus - og retur igen. Nu åbner hun egen butik med gaveartikler og delikatesser. Foto: Annelene Petersen
Christina Brogaard Lund kunne dårligt nå at gå i butikker efter fyraften, fordi hun skulle pendle langt. I sin nye butik holder hun åbent lidt længere, så også pendlerne kan nå ind til hende.
Annonce

Randers: Tanken om at åbne egen butik har rumlet i baghovedet på Christina Brogaard Lund gennem et par år. Hun har senest gennem 16 år været ansat hos hesteavlsorganisationen Dansk Varmblod med arbejdsplads på Vilhelmsborg syd for Aarhus. Det betød to og en halv time på motorvejen hver dag - mindst.

- Og det med transporten er bare blevet værre og værre. Jeg kom nærmest aldrig hjem til tiden,  synes Christina Brogaard Lund.

Så det med at være træt af at pendle har bestemt været med til at modne beslutningen om at blive selvstændig og åbne butikken Fru Lund, hvor hun forhandler delikatesser og gaveartikler.

Erfaringen som pendler har medvirket til at fastlægge åbningstiderne i den nye butik:

På hverdage vil butikken være åben kl. 10-18 og om lørdagen kl. 10-15.

- Jeg har jo lært, at når jeg kom hjem fra arbejde, kunne jeg ikke nå at prøve en bluse i en butik, hvis den lukker kl. 17, fortæller Christina Brogaard Lund, der også tror på, at der vil være kunder om lørdagen.

- Jeg er i hvert fald positivt overrasket  over, hvor mange mennesker der kommer forbi her, fortæller hun.

Hun skal selv dække hele åbningstiden ind. Der er, i hvert fald ikke indtil videre, plads til medarbejdere i budgettet.

- Men min datter har lovet at hjælpe lidt til, tilføjer Christina Brogaard Lund.

Annonce

Opvokset i Randers

Hun  bor i Randers og har boet på egnen det meste af sit liv. I forbindelse med sin uddannelse har hun været omkring Aarhus og Horsens, men hun er vendt hjem til Randers.

Hun er uddannet som korrespondent i engelsk og tysk og har i årene hos Dansk Varmblod været med i planlægningen og afviklingen af den store årlige hingstekåring med tilhørende messe, Hest og Rytter.

- En rigtig hestepige?

- Vi har haft heste med avl af sportsponyer og knabstruppere, men vi har ingen heste i dag, svarer Christina Brogaard Lund, der i kraft af sit tidligere job har kontakt med mange mennesker rundt omkring i landet - og på landet.

Hun holder meget af midtbyen og vil gerne bidrage mest muligt til at styrke den.

- Jeg er ikke hellig, jeg bruger også Storcentret, men midtbyen kan noget særligt. Jeg elsker de gamle gader med de gamle bygninger, fortsætter Christina Brogaard Lund, der har tænkt sig at følge trop, når Randers City allerede på fredag holder open by night.

- Jeg aner i bund og grund ikke, hvad jeg går ind til, erkender Christina Brogaard Lund, der bare fastslår, at hvis hun skal forsøge sig som selvstændig, så skal det ske, mens hun er i stand til det.

Den nybagte butiksindehaver går også med planer om at indrette en popup-shop i et hjørne af butikken, hvor iværksættere kan leje sig ind. Det vil også betyde, at der vil være nye oplevelser for kunderne.

- Men nu skal vi lige i gang og se, hvad der bliver af plads, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fond redder midtbyens sjæl

Annonce