Annonce
Randers Onsdag

Uddannelse af Randers Kommunes medarbejdere giver dobbelt gevinst

Ledige HK´ere med administrativ baggrund har vikarieret, mens 21 ansatte fra Randers, Norddjurs og Syddjurs kommuner har uddannet sig til socialformidlere på VIA University College Randers. Et projekt, der har givet gevinst for de ansatte og vikarerne. PR-foto
Mens administrative medarbejdere har taget en et-årig diplomuddannelse, har jobsøgende fundet vej til arbejdsmarkedet, efter at have været vikarer i kommunen.
Annonce

Randers: Der blev holdt taler og skålet i loungen på VIA University College Randers, da 21 administrative medarbejdere fredag 24. januar blev færdige som socialformidlere.

18 af dem kommer fra Randers Kommune, mens de resterende er fra Norddjurs og Syddjurs kommuner.

- Der er stigende efterspørgsel efter socialformidlere. Projektet betyder, at vi kan besætte ledige stillinger med kompetente ansatte. Medarbejderne har fået vigtige og efterspurgte kompetencer, som er til gavn for de borgere, som har kontakt med kommunen, siger arbejdsmarkedschef i Randers Kommune, Ole Andersen.

De færdiguddannede medarbejdere kan nu løse socialfaglige opgaver som eksempelvis sagsbehandling og organisatorisk udvikling inden for socialt arbejde.

Annonce

Ledige har vikarieret

Uddannelsen er foregået i halvårlige intervaller, hvor medarbejderne har været tilbage i deres normale jobfunktion imellem de to moduler.

Mens kommunens medarbejdere har været på skolebænken, har jobsøgende borgere med administrationsbaggrund vikarieret i kommunen.

- Vikarerne har klaret sig godt og har fået nye kompetencer. Det har været medvirkende til, at over 60 procent af vikarerne er kommet i job - enten i Randers Kommune eller andre steder. Det er en glædelig ekstra gevinst, siger Ole Andersen.

Annonce

Første af sin slags

Uddannelsesprojektet er organiseret sammen med VIA University College og HK Kommunal Østjylland, og samarbejdet er det første af sin slags.

- Det har været konstruktivt, og jeg kan anbefale andre kommuner at indgå et sådant samarbejde, når der er efterspørgsel efter socialformidlere, siger Christine Hemme, uddannelsesansvarlig på VIA Efter- og videreuddannelse.

- At dømme efter hvor mange stillinger og jobs, som bliver besat med dette projekt, er det en meget succesfuld beskæftigelsesindsats. Denne form for videreuddannelse er god, fordi den åbner op for en masse jobmuligheder, siger Henrik G. Hansen, faglig konsulent i HK Kommunal Østjylland og medlem af styregruppen for projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Annette hjælper dyr i nød

Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce