Annonce
Randers Onsdag

Ungt par skriver børnebog om oplevelser i naturen

Rasmus Tovgaard Kjeldsen og Zenia Maltha, friluftsnørder og forfattere til bogen "Naturbørn".
De vil gerne inspirere børnefamilier til at benytte naturen.
Annonce

Randers: "Naturbørn" er titlen på en ny bog, der netop er kommet på gaden.

Det er et ungt par fra Randers, Zenia Maltha og Rasmus Tovgaard Kjeldsen, der har skrevet bogen, mens den er illustreret af maleren og ilustratoren Sandra Lykke.

- Vi kom til at snakke om det for nogle måneder siden, og vi fik det bekræftet i forbindelse med corona-krisen: Mange forældre sidder med deres børn indendøre og leger med slim eller bare keder sig. Vi vil gerne inspirere til at bruge naturen lige udenfor døren, siger Zenia Maltha.


Vi tilbringer nok flere timer udenfor, end vi gør indenfor.

Zenia Maltha, sygeplejerskestuderende og nyslået forfatter


Hverken hun eller hendes kæreste har nogen pædagogisk baggrund. Hun er færdiguddannet som sygeplejerske om et halvt års tid, mens  Rasmus Kjeldsen arbejder med online markedsføring.

Annonce

Naturnørder

Men de er begge natur-nørder, der befinder sig godt og opholder sig så meget som muligt ude i det fri. Og det er den glæde ved den fri natur, de gerne vil formidle videre.

- Vi tilbringer nok flere timer udenfor, end vi gør indenfor, og vi elsker det. Den læring og den viden, vi har om naturen, vil vi gerne give videre til læserne, så de kan give den videre til deres børn. Så bliver vi alle bedre til at bruge vores natur, og det er vigtigt, siger Zenia Maltha og peger på, at  aktiviteter i naturen hjælper børns motoriske udvikling og giver børns fantasi et skub.

- Vi er af den overbevisning, at det ikke skal koste mange penge at lave aktiviteter med ens børn. Derfor har vi taget udgangspunkt i, at man kan bruge materialer til legen, som man enten har derhjemme, eller som man kan finde derude, fortæller Zenia Maltha.

Annonce

Carla og Carlo

I bogen følger man et par søskende, Carla og Carlo, samt deres forældre og familiens hund, på sommerferie rundt i Danmark. Undervejs på turen arrangerer forældrene en række sjove aktiviteter, som familien gennemfører i løbet af ferien. Det drejer sig  eksempelvis om aktiviteter, man kan lave på stranden, i skoven eller hjemme i have, og det er disse aktiviteter - 15 i alt - der er tænkt som inspiration for bogens læsere.

- Der er fine billeder, der guider læserne igennem aktiviteterne hele vejen. Den er bygget op, så der er et kapitel med historie, læring og en aktivitet. I kan så f. eks. vælge at lave én aktivitet om dagen, eller flere aktiviteter om dagen. I kan også vælge blot at læse historien for jeres børn – det er helt op til jer, hvordan I vil bruge bogen, siger Zenia Maltha.

Annonce

Den første bog

Den nye bog er den unge forfatter-duos debutbog. Men måske ikke den sidste.

- Hvis det går godt, vil vi nok følge op med en bog mere, der handler om udendørs aktiviteter i vinterhalvåret, oplyser Zenia Maltha.

Hun og hendes kæreste har selv forestået hele produktionen frem til trykke-processen.

"Naturbørn" kan dels købes i en pdf-version, dels som en fysisk bog. Den kan ikke købes i boghandelen, men kun via hjemmesiden familienatur.dk. Bogen er på 115 sider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fond redder midtbyens sjæl

Annonce