Annonce
Randers Onsdag

Unikt frikvartersprojekt på Asferg Skole får støtte af Kulturministeriet

Eleverne i 5. og 6. klasse på Asferg Skole har siden august 2016 haft mulighed for at holde frikvarter i Træningshuset.

Projektet har været en succes. Eleverne får mere motion, bevægelse og der er bedre trivsel.

Annonce

Asferg: Asferg skole og Purhus Idrætsforening indledte sidste år et samarbejde om idrætsaktivitet i frikvarteret. Målet var at leve op til folkeskolereformens krav om mere bevægelse i undervisningen og den "åbne skole". Samarbejdet er unikt i Danmark. Purhus Idrætsforening har netop modtaget knapt 50.000 kroner i støtte fra Kulturministeriet til at udvide frikvartersprojekt i samarbejde med Asferg skole.

Eleverne i 5. og 6. klasse på Asferg Skole har siden august 2016 haft mulighed for at holde frikvarter i Træningshuset. I Træningshuset har en foreningsinstruktør fra Purhus If stået klar til at modtage eleverne med forskellige tilbud om idrætsaktivitet.

- Projektet har været en succes. Eleverne har fået mere motion, bevægelse og trivsel, og samtidig oplever Purhus IF en øget interesse for foreningens tilbud i øvrigt, siger Naja Kilden, skoleleder på Asferg Skole.

Med støtten fra Kulturministeriet får eleverne fra 2. 6. klasse nu mulighed for at deltage i aktiviteterne i frikvartererne. Tre dage om ugen vil 4.-6. klasse få mulighed for at deltage i dans, boldspil, yoga, gymnastik mm. To dage om ugen vil udvalgte elever fra 2. -3. klasse modtage målrettet motorisk træning.

Asferg Skole og Purhus IF glæder sig meget til at komme i gang med det udvidede frikvartersprojekt. Asferg Skole er en lille skole med 115 elever i skoleåret 2016/2017. Asferg Skoles direkte nabo er Træningshuset i Asferg, hvor halvdelen af Purhus IF aktiviteter huses.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce