Annonce
Randers Onsdag

Vejen til en karriere i køkkenet

Erhvervsskolen i Randers, Tradium, tilbyder tre specialuddannelser indenfor gastronomi.
Annonce

Randers: Har du lyst til at arbejde med gastronomi bag kulisserne i hotel- og restaurantbranchen som kok, gastronomassistent eller smørrebrød-cater, så åbner gastronomuddannelsen på erhvervsskolen i Randers, Tradium, for et hav af muligheder, når du skal vælge karrierevej.

Som gastronom kan du eksempelvis starte din egen restaurant, café eller bed and breakfast, blive ansat i kantiner, på restauranter eller arbejde med gastronomi i forbindelse med børn og unge.

Gastronomer arbejder også indenfor produktudvikling i fødevareindustrien eller du kan som gastronom videreuddanne dig til leder, konsulent eller underviser. Det er også muligt at blive specialist inden for bæredygtighed, ressourceoptimering eller madspild.

Annonce

Indledende grundforløb

Uddannelsen til gastronom varer fra to år til fire år og tre måneder inklusiv de indledende grundforløb 1 og 2 (GF1 og GF2).

Du begynder på GF1, hvis du kommer direkte fra 9.-10. klasse indenfor det seneste år. GF1 varer 20 uger. Du kan kun gå på GF1 én gang, men GF1 giver dig mulighed for at starte på alle GF2-forløb.

Er det mere end et år siden du har afsluttet folkeskolen, skal du starte direkte på GF2. Du kan kun starte på GF2-forløb tre gange i alt. GF2 varer 20 uger.

Uddannelsen som gastronom hører til under Tradiums afdeling for Fødevarer, Jordbrug og Oplevelser. Der er opstart på uddannelsen hvert år i januar og august.

Du kan tage uddannelsen både som erhvervsuddannelse (EUD) og erhvervsfaglig studentereksamen (EUX).

Annonce

Tre specialer

Gastronom udbydes med specifikke specialer, og du kan vælge mellem følgende tre:

Specialet gastronomassistenten: Du arbejder med at lave mad i større eller mindre køkkener. Du har et stort kendskab til de daglige rutiner i et køkken. Denne uddannelse tager i alt to år.

Specialet smørrebrød-cater: Dine arbejdsområder er de klassiske og unikke smørrebrød, lune småretter, lækre buffer eller middage i kantiner, catering med videre. Denne uddannelse tager i alt tre år og seks måneder.

Specialet kok: Du står for virksomhedens gastronomiske udtryk og er ansvarlig for det produkt, du har i gryderne og på panden - både før, under og efter tilberedningen. Du kommer til at planlægge indkøb, lagring og tilberedning. Denne uddannelse tager i alt fire år og tre måneder.

Annonce

Adgangskrav og optagelse

For at begynde på en erhvervsuddannelses grundforløb skal du have afsluttet folkeskolen eller modtaget tilsvarende undervisning. Adgangskravet til uddannelsen er mindst 02 i gennemsnit af dine eksamenskarakterer i henholdsvis dansk og matematik. Dette krav gælder dog ikke, hvis du kommer med en uddannelsesaftale med en virksomhed. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du desuden være uddannelsesparat.

Tilmelding til uddannelsen sker altid på optagelse.dk.

Efter grundforløbet skal du have en uddannelsesaftale med en virksomhed eller optages i skolepraktik, før du kan fortsætte på hovedforløbets speciale-retning.

Annonce

Det praktiske

På grundforløbet får du ikke løn, medmindre du har en uddannelsesaftale.

Du kan søge SU, hvis du er over 18 år.

Du får lærlingeløn fra den dag, hvor din uddannelsesaftale træder i kraft - både i praktik- og skoleperioderne.

Uddannelsessted er Tradium Hotel, Køkken og Restaurant, Vester Allé 26 8900 Randers C.

Vil du vide mere, kan du få råd og vejledning hos Tradium Vejledningscenter, Vester Allé 26 8900 Randers. Telefon: 70111010. E-mail: vejledning@tradium.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fru Lund vil styrke naturen

Randers Onsdag

Ny synshal åbnet i Randers

Randers Onsdag

Medejer af Fabric i Kirkegade, Nicolai Michaelsen, er nyt medlem af Randers City Forenings bestyrelse: Det særlige ved Randers er, at byen har alt

Annonce