Annonce
Randers Onsdag

Veninder springer ud som iværksættere

Camilla-Julie Skov Hansen (t. v.) og Trine Damborg har overtaget smykkekvirksomheden Sorelle Jewellery og har efterhånden fået fodfæste i en lang række butikker landet over. Foto: Anne Myrup Pedersen
Trine Damborg og Camilla-Julie Skov Hansen producerer smykker under navnet Sorelle Jewellery.
Annonce

Randers: To yngre kvinder fra Randers, veninderne Trine Damborg og Camilla-Julie Skov Hansen, er gået om bord i, hvad de håber bliver til et iværksætter-eventyr: De har købt smykkevirksomheden Sorelle Jewellery og kaster sig nu ud i både produktion og salg af håndlavede smykker i eget design.

Overtagelsen skete i efteråret. Den tidligere ejer har drevet forretningen som en hobby-virksomhed, men de to nye indehavere håber, at de med tiden kan være fuldtidsbeskæftigede med den nye forretning.

Trine Damborg og Camilla-Julie Skov Hansen er veninder gennem mange år og har eksempelvis stået bag initiativer som "To do Randers" og secondhand-markederne i Sporbyen. Og nu har de altså udvidet deres partnerskab. Design og produktion af nye smykker vil de være fælles om i den nye virksomhed. Salgsarbejdet vil især være overladt til Trine Damborg, mens Camilla-Julie Skov Hansen skal tage sig af markedsføringen.

- Vi er faktisk det perfekte match, smiler Camilla-Julie Skov Hansen.

I Sorelle Jewellery hånd-fremstilles og forhandles unikke smykker som halskæder, armbånd og øresmykker. Foto: Anne Myrup Pedersen

Smykke-kollektionen fra Sorelle omfatter eksempelvis halskæder, armbånd, øresmykker og ringe udført i sølv eller forgyldt sølv og med anvendelse af halvædelsten, ferskvandsperler, Swarovski-krystaller og mange andre materialer.

Trine Damborg er på barsel indtil årsskiftet, men vil derefter være aktiv i Sorelle Jewellery på fuldt tryk sideløbende med sit fuldtidsjob som kørende sælger. Camilla-Julie Skov Hansen er i forvejen selvstændig erhvervsdrivende indenfor især digital markedsføring.

- Vi fremstiller personlige smykker. Det er smykker, man kan gå med hver dag, til enhver lejlighed, fortæller Trine Damborg og understreger, at smykkerne er unikke i og med, at perlerne er forskellige.

Naturperler er blandt hendes personlige favoritter.

- De passer både til T-shirt, cardigan og jeans, påpeger hun.

Camilla-Julie Skov Hansen peger på, at der også er et stykke storytelling i smykkerne:

- Det er danske piger - nemlig os to - der rent faktisk sidder og laver smykkerne. Det er smykker fra Randers. Det er et stykke iværksætteri i Randers, hvor vi gerne vil vise, hvad vi kan, betoner hun.

Annonce

Over hele landet

Sorelle Jewellery kan indtil videre findes i knap 20 butikker, fordelt over det meste af landet. Nyest på forhandlerlisten er eksempelvis Paustian i Aarhus. På "hjemmebanen", i Randers, forhandles smykkerne af Taste i Houmeden.

Desuden har Sorelle sin egen webshop, hvor kunderne kan lade sig inspirere.

- Vi sørger for at blive set på sociale medier. For eksempel kan vi på Instagram fortælle om vores egne favoritter, vise hvem vi er og fortælle om, hvordan tingene foregår, fremhæver Camilla-Julie Skov Hansen.

I pagt med tidens ånd lægger de to iværksættere vægt på bevidsthed om klima og miljø og stiller krav til leverandørerne om, at de varer, der købes ind til produktionen, er fremstillet bærdygtigt. Desuden har de besluttet ikke at holde black friday i år, men i stedet at valgt at donere et beløb til træplantning for hver ordre, der løb ind på denne dag.

Ordet "sorelle" er iøvrigt italiensk og betyder "søstre".

Camilla-Julie Skov Hansen i produktionen, der foregår i Trine Damborgs privatbolig i Dronningborg. Alt arbejde er håndarbejde. Foto: Anne Myrup Pedersen
Unikke perler samt glas og halvædelsten indgår i smykkerne fra Sorelel Jewellery. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce