Annonce
Randers Onsdag

Verdo omdanner russisk restprodukt til biobrændsel

Verdos nye alternative biobrændsel, Black Pellets, er certificeret, så man sikrer, at produktet udelukkende stammer fra genbrugsmaterialer fra træ. Foto: Verdo
Verdo har identificeret et restprodukt efter produktion af ethanol i Rusland, som kan anvendes til alternativt biobrændsel med høj brændværdi og næsten uudtømmelige reserver.
Annonce

Randers: Verdo har lanceret et nyt alternativt biobrændsel, som kaldes Black Pellets.

Produktet er kommet til verden, da Verdo for nogle år tilbage blev opmærksomme på de store ubenyttede lagre af lignin og træfiberrester i Rusland. Lignin er et organisk stof, som blandt andet findes i træer og planer. I Rusland er der en stor produktion af ethanol, også kendt som træsprit, hvor lignin er en af restprodukterne.

Efter at have analyseret restproduktet var Verdo ikke i tvivl om, at råvaren kunne blive et godt bud på et alternativt biobrændsel til større energianlæg.

- Vi gjorde det, som vi altid gør, når vi opdager et restprodukt, der har potentiale til at blive biobrændsel: Vi får det analyseret på et uvildigt laboratorium og ud fra resultaterne, vurderer vi, om det har egenskaberne til at være biobrændsel eller ej. Efterfølgende tester vi selv materialet for at finde den bedste mulige form med hensyn til håndtering, transport, opbevaring og afbrænding. I det her tilfælde blev resultatet Black Pellets, fortæller Thomas Bonnerup, divisionsdirektør med ansvar for handel med brændsler i Verdo, i en pressemeddelelse.

Det nye brændsel har en høj brændværdi, kan opbevares udendørs og har egenskaber som træpiller, oplyser Verdo. Derudover findes materialet i næsten uudtømmelige lagre i Rusland, hvilket holder prisen i bund og samtidig sikrer en stabil forsyning.

Ikke overraskende vækker det derfor glæde i Verdo, at man har været i stand til at omdanne restproduktet til en lille cylinderformet biopille.

- Jeg er meget stolt af dem (Black Pellets, red.). De er et rigtig godt bud på alternativt biobrændsel, for de har så mange gode egenskaber og fordele, siger Thomas Bonnerup.

Det nye brændsel er særligt certificeret, hvilket sikrer sporbarheden af, at produktet udelukkende stammer fra genbrugsmateriale af træ.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce