Annonce
Randers

Veterandampskibet S/S Bjørn kommer ikke på vandet i år

Den oprindelige kedel som den så ud inden montering i 1923. Kedlen vejer 27 ton.
Veterandampskibet S/S Bjørn skal på værft for at få udskiftet kedlen.
Annonce

Randers: På én af de sidste sejladser i september sidste år konstaterede maskinfolkene på Bjørn en utæthed i systemet omkring skibets kedel. Bjørn er et kulfyret dampskib med 110 år på bagen, så besætningen er ekstra opmærksom på, hvis der er noget, der viser tegn på træthed.

Men selv om man ville være i stand til at tætne og reparere skaden, vurderede man, at det ville være den bedste og sikreste løsning at give kedlen et hovedeftersyn af Alfa Laval, som i sin tid har fremstillet den, fortæller Børge Østergaard, formand for Dansk Veteranskibs Klub S/S Bjørn.

Kedlen er installeret i 1923, og selv om den er løbende vedligeholdt og godkendt på alle lovpligtige eftersyn fra Søfartsstyrelsen, er næsten 100 år en meget høj alder for selv en danskbygget kedel af denne høje kvalitetsstandard.

SS Bjørn kommer ikke ud at sejle i år.
Annonce

Ny kedel

Veteranskibsklubben har valgt at udskifte kedlen.

- Læk på kedlen er en meget alvorlig sag, så vi ønsker ikke at tage chancer på nogen måde, pointerer Børge Østergaard.

- Det er et meget omfattende projekt, som ikke alene er særdeles omkostningskrævende, men også tidskrævende. Vi forventer derfor desværre ikke at komme til at sejle i indeværende år, fortsætter han.

Lige nu undersøges det, hvem der kan klare den store opgave, og der søges fonde til finansieringen. Håbet er, at SS Bjørn sejler igen i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce