Annonce
Randers Onsdag

- Vi kunne jo altid tage tilbage til Fyn

Da Peter Elmelund og hans kone i 1986 flyttede fra Odense til Randers, var de enige om, at byen ved Gudenå kun var på prøve. Men efter 34 år er Peter Elmelund ikke i tvivl om, at selv om han stadig er fynbo i hjertet, er det i Randers, han hører hjemme.
Annonce

Randers: Peter Elmelund og hans kone, Hanne Kristine Schmidt, flyttede i 1986 fra Odense til Randers, da hun blev ansat på specialarbejderskolen i Randers.

- Vi var vant til et rigt caféliv i Odense, så det føltes som en stor kontrast, da vi en søndag kørte op til Randers for at kigge på byen, før vi flyttede hertil. Alle gaderne var som blæst, og der var meget stille, fortæller han og fortsætter:

- Vi kiggede på hinanden og sagde okay, vi giver det en chance, for vi kan altid tage tilbage til Fyn.

På det tidspunkt læste Peter Elmelund til bibliotekar i Aalborg, hvorfra han blev færdiguddannet i 1989, hvorefter han og konen flyttede ind i et rækkehus i Kristrup.

- Vi tænkte, at hvis det ikke gik, kunne vi tage tilbage til Fyn. Så fik vi børn, som kom i institutioner, og vi blev involveret i forskellige foreninger, og efterhånden blev Randers til det sted, vi hører til, siger han.

Peter Elmelund har dog stadig det, han kalder for en romantisk drøm om en gang at vende tilbage til Fyn.

- Det er i Randers, at jeg har mit netværk og her, jeg gennem mange år har slået mine folder, men jeg er stadig fynbo, Odense er jo verdens centrum, pointerer Peter Elmelund med et smil.

Annonce

Drages af havnemiljøet

Han understreger, at selv om han stadig sværger til det fynske, er der også meget, han holder af ved Randers.

- Min kone og jeg elsker at gå ud at spise samt høre koncerter i Randers. Derudover holder vi meget af at cykle og gå ture i Randers’ gamle gader og området omkring byen. Jeg kan også godt lide at sætte mig ind i Sct. Mortens kirke, hvor der er fred og ro samt dejligt højt til loftet, siger han.

Der er dog ét sted, der er noget helt særligt for Peter Elmelund: Havnen.

Han fortæller, at han fra sin barndom kan huske, hvordan han sammen med sin far cyklede ture ved havnen hjemme i Faaborg. Og da han flyttede til Odense, gik han også der ofte tur ved havnen.

- Siden vi flyttede til Randers, har jeg godt kunnet lide at gå ture ved havnen her. Desværre er der nu lukket for, at man kan gå rundt langs hele kajkanten, men så er der lystbådehavnen og inderhavnen, hvor det er skønt at gå ture. Der er spændende, og det giver et pust med de store skibe fra hele verden, siger Peter Elmelund.

At han altid har været draget af havnemiljøer, betyder dog på ingen måde, at Peter Elmelund har en drøm om at tage ud at sejle. Han nyder helst vandet fra land.

- Jeg er så absolut en landkrabbe, så jeg nøjes med at tage færgen fra Aarhus til Sjællands Odde, siger han.

Annonce

Gode kræfter og folk med visioner

I forhold til udviklingen af Randers siger Peter Elmelund, at der er sket så meget i byen, siden han og konen flyttede hertil, at han har svært ved at pege på, hvad der skulle kunne gøre det endnu bedre at bo i Randers.

- Tidligere var kultur noget, man tog til Aarhus for at opleve. Men efter vi har fået Værket, Turbinen og Randers Egnsteater, er vi rigtig godt med på det område. Nu kommer folk fra Aarhus og resten af landet for at opleve de store navne i Randers, siger Peter Elmelund.

Han peger også på projektet "Byen til vandet" som noget, han synes er spændende at følge med i, når det gælder byens udvikling, selv om det ikke er alle projekter, der har haft det lige let.

Peter Elmelund tilføjer, at det der kendetegner mange af de projekter, der er skudt frem - og skyder frem - i Randers er, at de er båret af at være et samarbejde mellem gode kræfter og folk med visioner.

- Og det synes jeg er fedt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fru Lund vil styrke naturen

Randers Onsdag

Ny synshal åbnet i Randers

Randers Onsdag

Medejer af Fabric i Kirkegade, Nicolai Michaelsen, er nyt medlem af Randers City Forenings bestyrelse: Det særlige ved Randers er, at byen har alt

Annonce