Annonce
Randers Onsdag

Vinderen taget fuldstændig på sengen. Kulturprisen 2020 gik til Station K i Langå

Penge, kunst, blomster og pris. Station K fik Kulturprisen 2020. Pengene bliver lette at omsætte, for det levende kulturhus mangler altid noget. Men hæderen, den var evigt. To af de frivillige, Thomas Madsen og Anders Pedersen modtager hyldest af en ganske lille flok mennekser. Foto: Annelene Petersen
Stationsforstander Anders Pedersen, talsmand for Station k i Langå, var temmelig forvirret og overrasket, da han torsdag eftermiddag fik overrakt Randers Kommunes Kulturpris 2020.

Langå: Det var en overrasket og glad stationsforstander Anders Pedersen, talsmand for Station K, der torsdag eftermiddag fik overrakt Kulturprisen 2020 ved et surprise-event, arrangeret af Randers Kommune og Kulturelt Samvirke, der står bag prisen.

- Hold da fast. Nej, jeg er altså helt rundt på gulvet. Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige, lød det fra den overraskede stationsforstander, der udover fine ord også fik en check på 10.000 kr., blomster og en stor kurv.


Der skal være større sammenhængskraft mellem kulturtilbuddene i by og på land. Begge del er I med til at opfylde


- Vi kan på grund af coronaen desværre ikke lave en reception, som vi plejer ved prisuddelingerne. Derfor får I denne her kurv at muntre jer med, sagde kulturkonsulent Helga Hjerrild, Randers Kommune.

- I får prisen, fordi I - i løbet af få år, har ændret en gammel stationsbygning, der til sidst kun havde en gennemgangsfunktion, til et sydende og kreativt knudepunkt, fyldt med god karma og med kreative arbejdspladser, understregede Louise Høeg, der er formand for priskomitéen og for kulturelt udvalg.

Formand for priskomitéen Louise Høgh havde både pæne ord og penge med til stationsforstander Anders Pedersen på Station K Foto: Annelene Petersen

- Det er en del af Randers Kommunes kulturpolitik, at der skal være nem adgang til kulturtilbud for kommunens borgere, og at der skal være større sammenhængskraft mellem kulturtilbuddene i by og på land. Begge del er I med til at opfylde, sagde Louise Høg.

Annonce

Kvinder i fremdrift

Formanden for Kulturelt Samvirke, Poul Jebjerg, havde et stort litografi med, lavet af den århusianske billedkunstner Hans Krull.

"The Female Forward" er titlen på værket fra 1998, som nu får en plads i det frodige kulturlandskab på den gamle station.

- Læg lige mærke til, at det er kvinder i fremdrift, billedet udtrykker. Det handler om fremdrift, målrettethed og samhørighed. Og det kunne også passe fint i beskrivelsen af Station K, sagde Poul Jebjerg og gjorde gældende, at kulturprisen får man for at skabe liv og kultur der, hvor man bor og ikke mindst en pris for også i Langå at arrangere kvalificeret kultur og kunst samt selvfølgelig for at have skabet og drive denne her kulturstation.

Station K blev udvalgt blandt de 40 indstillinger, priskomitéen havde modtaget forud for tildelingen af Kulturprisen 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce