Annonce
Randers Onsdag

Vindertrøjer til fodboldbørn i Randers

- Det er deres glæde og entusiasme ved fodboldtræningen, der gør Fodboldlinjen Randers til noget helt særligt, siger borgmester Torben Hansen. Pr-foto
35 elever fra Fodboldlinjen Randers fik tirsdag i sidste uge en lækker vindertrøje overrakt af borgmesteren i Randers på Hobrovejens Skole. Anledningen er fejringen af Fodboldlinjen Randers som vinder af Danskernes Idrætspris 2019.
Annonce

Randers: Stemningen var høj i den nye idrætshal på Hobrovejens Skole, da borgmester Torben Hansen (S) tirsdag i sidste uge var på besøg for at uddele vindertrøjer til skolens 35 fodboldbørn. Fodboldlinjen i Randers vandt Danskernes Idrætspris ved Sportsgalla i starten af 2020, men på grund af coronakrisen har der ikke været mulighed for at fejre den flotte pris endnu. Eleverne sad med coronasikker afstand i idrætshallen og fik en albue- eller fodhilsen sammen med vindertrøjen fra Torben Hansen. Borgmesteren understreger, at det er børnene, der skal fejres. - Det er deres glæde og entusiasme ved fodboldtræningen, der gør Fodboldlinjen Randers til noget helt særligt. De fortjener dette synlige bevis på, at de er en del af et stærkt fællesskab - uanset om de har stjernedrømmer eller bare træner med, fordi de nyder træningen og samværet, siger Torben Hansen i en pressemeddelelse. Eleverne fra Hobrovejens Skole var de første, der modtog en vindertrøje, men der er selvfølgelig indkøbt vindertrøjer til samtlige 500 elever, der går på Fodboldlinjen Randers.

Fodboldlinjen Randers

Fodboldlinjen Randers er den største af sin slags i Norden og er et tæt samarbejde mellem Randers Kommune og Randers Ungdomsskole.

Elever på Fodboldlinjen modtager træning to timer om ugen både som morgentræning kl. 06.15-07.45 og som eftermiddagstræning fra kl. 13.30-15.00.

Fodboldlinjen er en breddelinje, hvor der er plads til alle elever uanset niveau.

Fodboldlinjen i Randers samarbejder med superligaklubben Randers FC.

For eleverne på 9. klassetrin har Fodboldlinjen Randers udviklet en juniorlederuddannelse i samarbejde med Tradium HHX.

Annonce

Lokal udvidelse af fodboldlinjen

Fodboldlinjen Randers er den største af sin slags i Norden, og den vandt Danskernes Idrætspris overbevisende med hele 58 procent af stemmerne. Sammen med den ærefulde pris fulgte 100.000 kroner, som Fodboldlinjen bruger til at styrke fællesskabet og udvikle linjen. - Vi var enige om, at eleverne skulle have noget konkret ud af prisen, og vindertrøjerne giver et boost til fællesskabsfølelsen. Ellers har vi planer om at udvide Fodboldlinjen, så eleverne på samtlige folkeskoler i Randers Kommune får mulighed for at være en del af fodboldfællesskabet, siger John Witting, leder af Fodboldlinjen Randers. Fodboldlinjen er for elever fra 5. til 9. klassetrin. Linjen startede for ti år siden med 20 elever fra Rismølleskolen, og i dag går 500 elever på tværs af 14 folkeskoler i kommunen på Fodboldlinjen Randers. På fodboldlinjen får eleverne undervisning i bevægelse og teknisk kunnen, og samtidig er der stort fokus på samarbejde med andre. Efter overrækkelsen af vindertrøjerne fik borgmesteren selv en gave med hjem til kontoret: en vinderplakat med citatet fra Niels Nygaard, formand for DIF, i forbindelse med kåringen af Danskernes Idrætspris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Det meste handler om vin

Randers Onsdag

Et møde mellem himmel og jord

Annonce