Annonce
Randers Onsdag

Yoghurtscones med havregryn - nemme og lækre

Yoghurtscones.
Annonce

Scones er de hurtigste boller, du kan bage, for dejen skal nemlig slet ikke hæve. Scones er lavet med bagepulver i stedet for gær, og dejen er lynhurtig at røre sammen. Ja så hurtig, at man næsten skulle tro, at det var snyd?

Scones er perfekte at servere en eftermiddag, til en kop te eller som morgenbrød måske.

Scones'ene, du skal høre om i dag, er lavet med en rest yoghurt, men de er taknemmelige, for du kan bruge lige, hvad du har: mælk, kærnemælk, tykmælk, skyr eller vand?

Surmælksprodukter gør scones'ene endnu saftigere, så brug gerne det, hvis du har.

Vi havde et bæger frugtyoghurt til overs, og det var så fint at bruge. Alle slags yoghurt kan bruges, med eller uden smag. Det er oplagt at bruge en "tiloversbleven slat", så scones er derfor et godt "Stop madspilds-påhit".

Har du Manitoba-mel på lager, så brug gerne dette, da den meltype har en særlig god bageevne og får bagværk til at hæve flot op. Manitoba-mel kan købes i langt de fleste supermarkeder og discount-butikker. Du kan sagtens også bruge almindeligt hvedemel til disse scones.

Der er meget havregryn i disse scones, og hvis du ønsker knap så fiberholdige scones, så erstat gerne noget havregryn med hvedemel.

På bloggen finder du meget mere scones-inspiration: prøv f.eks. lækre chokoladescones, eller prøv en variant med æbler? Du kunne også prøve majs-scones med feta - de er også rigtigt gode som madbrød til suppe måske?

Skønne scones, perfekte til en solskinstime på terrasse, brunch eller en mørk og grå regnvejrseftermiddag.

Det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at en portion scones kan være færdige på 20 minutter. Rasende hurtige og så lækre med smør på.

Scones skal helst spises samme dag, for dagen efter vil de være ret kompakte. Bagepulver-dejen gør, at konsistensen ikke er så luftig især ikke på dag to. De kan dog godt fryses, men væd dem lige med vand, før du luner dem i ovnen efter optøning.

Scones er smart, hvis det skal gå hurtigt, eller hvis du er løbet tør for gær og ikke lige orker at skulle ud af huset efter nye forsyninger.

Arbejdsprocessen er nem.

Scones'ene mætter godt, så de fungerer fint som frokostboller også. Vi spiste scones'ene med smør, ost og syltetøj, og de var et hit på den dejlige sommerdag.

Rigtig god scones-fornøjelse til dig. Jeg er sikker på, at de også bliver et hit hjemme hos dig.

Yoghurtscones med havregryn - nemme og lækre

Forberedelse:10 minutterTilberedelse:15 minutterTidsforbrug:25 minutterForfatter: Gitte HansenPortioner: 10-12 stk.Det skal du bruge:5 dl havregrynCa. 5 dl hvedemel1 spsk sukker1 spsk bagepulver½ tsk salt5 dl yoghurt med smag - andet surmælksprodukt/mælk/ell. lign. kan også sagtens bruges.50 gram blødt smørPensling: MælkDrys: SesamSådan gør du:Bland alle de tørre ingredienserRør yoghurten i.Ælt smørret iForm scones med hænderne, dyp dem evt. i lidt melPensl scones'ene med mælk og drys med sesamfrø eller solsikkekernerBages ca. 12-15 minutter v. 175 grader varmluft.Scones'ene er færdige, når de er sprøde og gyldneServeres lune med smør

Yoghurtscones.

Fakta om bagenørden

Mød Gitte Hansen, der driver mad- og kagebloggen "Noget i ovnen hos Bagenørden"- en velbesøgt blog der hver måned har omkring en kvart million besøg og over en halv million sidevisninger. Du finder bloggen på https://nogetiovnen.dkKom med om bag Bagenørdens facade og hør lidt om hvordan ideen til bloggen opstod, hvad der satte skriveriet i gang, hvordan det er at drive en blog på 6. år, og hvordan man får glød og energi til at blive ved med at skrive.

Gitte Hansen bor i Haslund, er gift med Bo på 22. år og har to voksne børn. Til daglig kan du møde Gitte Hansen på Randers Bibliotek, hvor hun arbejder fuldtid som bibliotekar - med fokus på bl.a. webformidling, undervisning og betjening af studerende.

I fritiden nyder Gitte Hansen naturen, familielivet og elsker at være i sit sommerhus i Fjellerup, læse krimier og bage kager.

Bagenørden med det borgerlige navn Gitte Hansen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce