Annonce
Ugeavisen Ribe

Årskavalkade i UGE-Avisen Ribe 2020: De bedste og mest bemærkelsesværdige historier fra januar til juni

Foto: René Aunsbjerg Fogh
Se her de historier, redaktionen på UGE-Avisen Ribe har valgt for første del af 2020
Annonce

Januar:

Som noget af det første i 2020 offentliggjorde Ribe Katedralskole, at man nu ville oprette en helt ny ungdomsuddannelse i byen. Og efter sommerferien lykkedes det at oprette en HTX klasse med 15 elever.

Ribe Katedralskole Foto: Chresten Bergh

Hvert år i januar uddeler Esbjerg Kommune en erhvervspris, og i år var det virksomheden Logitrans i Farup der dryssede guldglimmer ned over.

Foto: Bo Maimburg

Februar:

I slutningen af februar og begyndelsen af marts står vandet endnu engang højt i Ribe. Det gør det nærmest hvert år, men i år gik det ekstremt ud over både Restaurant Kolvig, beboere på Holmevej og Ribe Boldklub. Deres anlæg stod under vand i flere uger og måtte til sidst have hjælp til at få det pumpet væk.

I løbet af 2020 fik Lynddahl opført en stor ny produktionshal på 2700 kvadratmeter i Ribe. Travlhed og succes gjorde det nødvendigt, og samtidig med udvidelsen er medarbejderstaben i løbet af året blevet øget med mere end 20.

Foto: Bo Maimburg

Marts/april:

Den 18. marts er nok en dato, alle husker for 2020. Denne dag lukkede Mette Frederiksen hele Danmark ned – og altså også alle aktiviteter i Ribe. Skoleelever sad derhjemme og blev undervist, fester og faste arrangementer blev aflyst, mens foreninger og restauranter lukkede for en længere periode. Samtidig så nye gode initiativer som take away, fredagsbar og streamede gudstjenester dagens lys.

I løbet af april og de følgende måneder kom der dog atter liv i byen. Skoleeleverne vendte tilbage til en ny hverdag, kampgejsten erstattede modløsheden, mens tusindvis af mennesker oplevede comedy og musik på Hovedengen fra deres biler.

Foto: René Aunsbjerg Fogh


Foto: René Aunsbjerg Fogh
Foto: René Aunsbjerg Fogh
Foto: René Aunsbjerg Fogh

Maj:

Maj er næppe en måned som henholdsvis Erik Christensen eller Minna Poulsen fra Lasbo PhotoCare vil mindes. Først gik Erik – og fotobutikken – konkurs, siden blev den købt af ham, der også driver Photocare butikkerne i Esbjerg, men to dage efter genåbningen blev butikken ramt af en altødelæggende brand. Den medførte, at butikken først igen kunne åbne i starten af december.

Foto: René Aunsbjerg Fogh

I maj kunne UGE-Avisen Ribe fortælle om et begynde boom af indbyggere i Ribe. Ved indgangen til 2020 var der nemlig 8.317 indbygger i Ribe by, og det tal er det højeste siden midten af 1970’erne.

Foto: Torben Meyer

Juni:

I juni fik ripenserne endnu et sted at handle dagligvarer. Efter flere års tilløb åbnede Lidl på Saltgade som en del af boligprojektet Jernstøberiet Ribe.

Foto: René Aunsbjerg Fogh

En del af 100 års jubilæet for Genforeningen af Danmark var en etablering af en vandresti langs den gamle grænse, og den åbnede i juni. UGE-Avisen Ribes journalist tog i den anledning en lille gåtur sammen med to af initiativtagerne til stien, Ove Øllegaard og Henrik Præstholm.

Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce