Annonce
Ugeavisen Ribe

Årskavalkade i UGE-Avisen Ribe 2020: De bedste og mest bemærkelsesværdige historier fra juli til december

Ribe legepark
Se her de historier, redaktionen på UGE-Avisen Ribe har valgt for anden del af 2020
Annonce

Juli:

Noget af det, der har fyldt meget i Ribe det sidste halve års tid er planer om at etablere en kæmpe legeplads ved Ribe Fritidscenter. I juli blev planerne for ”Ribe Aktivitets- og historiepark” offentliggjort og i løbet af efteråret er pengene strømmet ind fra lokale virksomheder, så der nu er samlet knap tre millioner kroner.

I mange år har Ribes unge efterspurgt muligheden for at få et streetområde, hvor de kan stå på rulleskøjter eller skateboards. I forsommeren var arbejdet med området i gang og i slutningen af sommeren kunne skaterbanen omsider tages i brug.

Foto: René Aunsbjerg Fogh

August:

En mand i Ribe står nu bag tre spisesteder i byen. Tobias Skovmose bekendtgjorde nemlig i august, at han overtog Den Gamle Arrest i Ribe, og dermed er det lige før, man kan kalde ham for byens restaurationskonge.

Foto: Bo Maimburg

I august kunne UGE-Avisen Ribe fortælle om, at Gredstedbro med længder overhaler alle andre byer, når der kommer til opstart af nye virksomheder efter byens størrelse. Mindst 20 nye virksomheder har dagens lys hvert af de seneste fem år, og en af de nye erhvervsdrivende i byen er Emil Præstholm Hansen.

Foto: René Aunsbjerg Fogh

September:

I efterhånden flere år har Ribe Svømmebad ønsket af få støtte fra Esbjerg Kommune til at udvide badet med blandt andet en wellnessafdeling, og endelig i 2020 lykkedes at blive en del af budgetforliget. Derudover var der en sand pengeregn til Ribes institutioner med penge til blandt andre Ribe VikingeCenter og Ribe Sejlklub.

Foto: Bo Maimburg

Hvert år kårer Esbjerg Idrætsråd Årets Klub, og i 2020 gik den hæder til Hviding IF. Foreningen fik hæderen fordi mangfoldighed og frivillighed er en bærende del af Hviding IF.

Foto: René Aunsbjerg Fogh

Oktober

Seks påsatte brande ved daginstitutionen Børnegården i Gredstedbro har i løbet af 2020 skabt stor utryghed hos forældre og personale. Samtidig tolker politiet det som drengestreger.

Foto: René Aunsbjerg Fogh

En dansk rekord og en nordisk rekord på samme tid. Det var det, Jens Peder Skønager fra Øster Vedsted kunne tage med hjem fra Tivoli ved kåringen af Danmarks største græskar. Hele 970,4 kilo lød vægten fra det gigantiske græskar, han havde avlet i sit drivhus.

Foto: Tivoli

November:

Ripenserne har efterhånden i et stykke tid skullet vænne sig til trafikale udfordringer på rute 11 grundet udbygningen af vejen til fire spor. Blandt andet blev vejen helt spærret i en periode i starten af december, men det betyder også nu, at hele vejprojektet er færdigt.

Foto: Jacob Schultz

I slutningen af juni slog HEX! Museum of Witch Hunt dørene op i Ribe, og det seneste skud på stammen af museer i Ribe fik hurtigt rigtig meget omtale i hele verden. Således har et besøg fra et fransk nyhedsbureau spredt historier om heksemuseet til eksempelvis Namibia, Bangladesh, Malaysia og Indien.

Foto: René Aunsbjerg Fogh

Lige siden Ribe VikingeCenter fik ben at gå på har Bjarne Clement og Karen Nørgaard været ledere, men når 2020 er slut, så overlader de ansvaret og nøglerne til stedet til et nyt makkerpar, Christin V. Clausen og Mikkel Fisker Laursen.

Foto: René Aunsbjerg Fogh

December:

En stor del af 2020 har været en dans på roser for Ribes ejendomsmæglere. Rigtig mange huse har skiftet ejere, heriblandt Jenny Becks hus, der ellers havde været til salg i mere end to år.

Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce