Annonce
Ugeavisen Ribe

Ægtepar fra Sønder Farup har kørt SAAB i 25 år

Thorvald og Eva Madsen fra Sdr. Farup har ejet flere SAAB mobeller siden 1995, og siden da har de ikke kørt i andre mærker end det svenske. I dag har de en SAAB hver, da Eva kører i den røde, mens Thorvald kører i den bordeauxfarvede. Foto: René Aunsbjerg Fogh
En SAAB kører simpelthen helt suverænt. Det mener 71-årige Thorvald Madsen, der sammen med ægtefællen Eva, har sværget til det svenske bilmærke i et kvart århundrede.
Annonce

Sdr. Farup: Antallet af SAAB modeller har været styrtdykkende de seneste cirka 20 år - og ikke mindst siden det svenske bilmærke gik konkurs i 2011.

Men i Sdr. Farup kan man nemt komme til at se to biler med det svenske logo, for 71-årige Thorvald Madsen og ægtefællen Eva har en SAAB hver - og de har ikke kørt i andre mærker siden midten af 1990'erne.

- Jeg har haft flere biler i mine yngre dage, men SAAB har altid været drømmebilen. Den lå dengang på den øverste hylde over tilgængelige biler, og var en bil for de mere velhavende folk i Ribe. Jeg havde dog ikke råd til en SAAB, men brugte lang tid på at kigge efter dem, så da jeg fandt en billig SAAB 900 i 1995 slog jeg til og købte en. Og siden da har vi haft fem forskellige modeller, fortæller Thorvald Madsen, der er født og opvokset i Sdr. Farup.

Om SAAB

Saab, der står for Svenska Aeroplan Aktiebolaget, blev grundlagt i 1937 som en luftfarts- og forsvars virksomhed, og i 1945 begyndte man at producere biler.

Det gjorde man under eget navn frem til slutningen af 1990'erne, og efter flere ejerskift, hvor mærket blandt andet kom under General Motors, gik SAAB Automobile konkurs i 2011.

Den ene af de to SAAB'er, som står i hver deres garage, lægger man straks mærke til viskerne på forlygterne, og indvendigt sidder tændingen nede ved håndbremsen. Thorvald Madsen understreger dog, at der ifølge ham ikke findes noget bedre at køre i.

- Gearskiftet er bare helt suverænt, og den er stabil og ligger godt på vejen. Den er også en helt fornøjelse at vaske, siger han.

Annonce

Bider tænderne sammen

I dag har parret en rød SAAB fra 1997, som de købte i 2004, samt en bordeaux SAAB 9-3 SE fra 1999, som Thorvald fandt frem til i 2018 langt oppe i Sverige.


Gearskiftet er bare helt suverænt, og den er stabil og ligger godt på vejen. Den er også en helt fornøjelse at vaske

Thorvald Madsen om glæden ved at køre i en SAAB


- Måske var den sidste, vi fik, for lav til os, da vi er kommet op i årene. Men vi bider tænderne sammen for at komme ind i den, for den kører bare stadig exceptionelt, siger Thorvald Madsen, mens Eva understreger, at hun føler sig tryg i din røde SAAB fordi den ligger godt på vejen.

- Vi har kørt på mange ferier i SAAB, haft cykler bag på, kørt med båd og alt muligt, mindes de i fællesskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Trio Gemini gæster Ribe

Annonce