Annonce
Ugeavisen Ribe

Ældre i Ribe: - Det er meget træls med nedlukning

I foråret måtte Ove Christensen hente middagsmaden fra Margrethegården og spise selv derhjemme, da nedlukningen ikke tillod den sociale samvær, han yndede at have. Nu ti måneder kalder Ove stadig situationen for træls. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
To ældre medborgere, Ove Christensen og Jytte Petersen finder det meget ensomt og trist, at samfundet på ny er lukket ned.

Ribe: I foråret under den første nedlukning af Danmark snakkede UGE-Avisen Ribe med to ældre medborgere i Ribe, der var ramt af, at Ældre Sagens aktiviteter var lukket ned og vi alle skulle holde os for os selv.

Nu har avisen så igen hørt 82-årige Jytte Petersen og 79-årige Ove Christensen, som begge bor alene, om, hvordan de har det.

- Det er stadig rigtig meget, der er træls, og det tror jeg mange ældre kan skrive under på. Der foregår jo intet. Heldigvis kan jeg stadig se noget familie, så jeg kan godt holde modet oppe, siger Ove Christensen, mens Jytte Petersen supplerer:

- Humøret er ikke for godt lige nu. Jeg har gået og været noget trist siden jul, og al den her kedsomhed må gerne snart få en ende. Jeg var nok mere optimistisk i foråret, end jeg er nu siger hun.

Ove understreger, at han selvsagt har et meget mindre socialt samvær, end han havde for et år siden. For Jyttes vedkommende kører hverdagen meget på samme måde, som den har gjort siden marts.

- Jeg plejer at se en krimi i fjernsynet om eftermiddagen, ellers går jeg en tur, siger hun.

Annonce

Glæder sig til normal hverdag

Begge fortæller, at de regner med at tage imod vaccinen mod COVID-19, når det bliver deres tur, og begge håber, at det kan ændre det hele til det bedre.

- Forhåbentlig gør den en forskel, men vi ved jo, at vi stadig skal passe på. Jeg håber, at det bliver muligt at gennemføre en sommerhustur med alle mine børn og børnebørn, siger Jytte Petersen, mens Ove tilføjer:

- Jeg glæder mig meget til, at alt bliver mere normaliseret. Jeg håber, at det hele bare kan åbne 50 procent mere op end nu. Det ville være lykken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce