Annonce
Ugeavisen Ribe

10-årige Aksel savner skolen: - Jeg keder mig allerede derhjemme

Der er indrettet to arbejdspladser i stuen hos familien Fog, så Aksel og Alfred stadig kan lave skoleopgaver. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Alle skolebørn skal være hjemme den kommende tid, men der skal stadig laves skoleopgaver. 10-årige Aksel vil hellere i skole
Annonce

Ribe: Minimum to uger uden almindelig skolegang, hvor skolebørn skal blive hjemme. Det kan lyde som en udfordring for mange familier. Det kan også lyde som en uventet ferie for børnene, men hvis det står til 10-årige Aksel, som går i 4. klasse på Ansgarskolen, så er det ikke lige det optimale.

- Det er faktisk lidt irriterende, at jeg ikke kan komme i skole. Jeg kan ikke være sammen med mine venner, og jeg synes faktisk allerede, det bliver kedeligt at være hjemme. Da jeg først fik at vide, at jeg ikke skulle i skole torsdag, var det mærkeligt. Så blev det fedt, men da jeg også hørte, at al sport og sådan noget også er aflyst, så blev jeg lidt trist, siger han.

Torsdag og fredag samt i de kommende uger sidder han derhjemme med storebror Alfred, mens mor Laila Fog henholdsvis skal passe både sin butik, Made in Ribe, og en ferielejlighed til udleje.

- Vi er måske lidt heldige, fordi drengene kan godt være selvhjulpne. Det ville være værre, hvis de var mindre, for så var jeg nok nødt til at lukke butikken. Jeg frygter dog, at virussen får konsekvenser for både butikken og ferielejligheden, siger Laila Fog, der allerede har fået fem aflysninger fra kommende gæster.

Det er faktisk lidt irriterende, at jeg ikke kan komme i skole. Jeg kan ikke være sammen med mine venner, og jeg synes faktisk allerede, det bliver kedeligt at være hjemme.

Aksel, 10 år, skoleelev 4. klasse Ansgarskolen

Annonce

Faste rammer

Allerede torsdag satte Laila drengene til at lave nogle opgaver, og fredag blev de så suppleret med opgaver fra deres lærere. Desuden vil Laila fortsat finde på opgaver til drengene og tilføje daglig motion og frisk luft

- Det skal ikke være som en ferie for dem. Der skal være hverdag og faste rammer. Vi ser lidt den her situation som isolation, men vi får det bedste ud af det. Vi skal have set nogle gode filmklassikere sammen, spille spil og sådan noget, siger Laila, der forudser, at skolelukningen bliver hård for Aksel, da han har et stort socialt behov.

Alfred, der fredag var i gang med en engelsk stil, ser nu sit snit til at få mere tid til computerspil, selv om han heller ikke nødvendigvis jubler over, at skolerne er lukket.

- Det er sjovere at arbejde i skolen end herhjemme. Jeg håber dog stadig, at jeg kan se lidt til mine venner, og i det mindste kan jeg da snakke med dem online, når vi spiller computer sammen, siger han.

Om Familien Fog

Laila Fog er gift med Klaus, der er skoleleder i Skærbæk. Laila har siden sommer drevet forretningen Made in Ribe på Domkirkepladsen, hvorfra hun sælger hjemmesyet tøj.

Aksel og Alfred går begge på Ansgarskolen Vadehav i Ribe.

Aksel vil hellere i skole end sidde hjemme og lave opgaver. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Laila Fog mener det er vigtigt, at Alfred og hans bror fortsat laver forskellige opgaver, når skolerne er lukkede. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Der vil blive lavet et dagligt program i de kommende uger med forskellige opgaver, som drengene skal klare. Foto: René Aunsbjerg Fogh
10-årige Aksel får meget mere tid til at kæle med sin lille skildpadde i de kommende uger. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce