Annonce
Ugeavisen Ribe

14 nye hytter på vej: Storkesøen Ribe investerer for millioner

Knud Erik Chrestensen, Anette Kirkegaard og Lise Agger ser alle frem til, at Storkesøen kan udvide antallet af overnatningsenheder. Foto: René Aunsbjerg Fogh

De nye hytter vil koste Storkesøen 5-6 millioner kroner, men investeringen er delvis afhængig af, at der kommer gadebelysning samt en cykel- og gåsti langs Haulundvej.

Annonce

Ribe: Når Storkesøen Ribe om nogle år har fået opsat i alt 14 nye hytter på området ud mod Haulundvej, vil overnatningsstedet have øget antallet af enheder med mere end 50 procent. I dag har Storkesøen nemlig 26 forskellige mobile homes, hytter, huse eller lejligheder, men det tal kan altså øges til 40, og dermed sætter de tre ejere af Storkesøen gang i deres største projekt, siden de overtog stedet for fem år siden.

- Det er både godt for os og godt for Ribe, for vi tænker, at der sagtens kan være brug for flere sengepladser i højsæsonen. Vi planlægger, at de 14 hytter skal sættes op i løbet af de kommende fem år. I første omgang bliver det 4-5 stykker forhåbentlig til starten af næste sæson, hvis vi får både landzonetilladelse og byggetilladelse. Vi oplever, at vi må sige nej til mange gæster året rundt, så vi ser et stort potentiale i udvidelsen, siger Lise Agger, der ejer stedet sammen med Knud Erik Chrestensen og Anette Kirkegaard.

De nye hytter skal isoleres således, at de kan bruges hele året rundt, og derudover giver de nye hytter ejerne mulighed for at variere udbuddet af boliger endnu mere.

- Vi kan skrue på priserne for de enkelte typer hytter og huse, så vi har til et bredere segment, forklarer Knud Erik Chrestensen.

Nye hytter

Når udvidelsen er helt på plads, vil Storkesøen Ribe få plads til 188 gæster samt de 70 autocampere/campingvogne, der allerede er plads til i dag.De nye hytter vil blive som dem, Storkesøen investerede to af op til denne sæson. Størrelsen en hytte er 44 kvadratmeter.

Lige nu er pladsen foran den stråtækte bygning tom, men allerede næste år vil Anette Kirkegaard og Knud Erik Chrestensen kunne byde på nye hytter på området. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce

Brug for mere sikkerhed

Projektet anslås til at koste 5-6 millioner kroner, men for de tre ejere er det helt essentielt for investeringen, at der bliver tilført mere sikkerhed til området - i form af gadebelysning på Haulundvej samt en cykel- og gåsti langs vejen.

- Det er ikke fair for vores gæster, at de skal gå i mørke, når de skal til og fra Ribe, og der køres også rigtig stærkt på vejen. Mange af vores gæster har pointeret den her fare og usikkerhed, og der skal helt sikkert gøres noget, hvilket faktisk ikke behøver at koste særlig mange penge, siger Anette Kirkegaard, der har taget fat i flere lokale byrådsmedlemmer samt i Esbjerg Erhvervsudvikling med håb om at få en tilkendegivelse.

- Vi håber, at vi kan påvirke enten byrådsmedlemmerne eller erhervsudviklingen til at give os en tilkendegivelse, om at de vil putte penge i mere sikkerhed herude. Vores investering og sikkerhedsudfordringen hænger sammen, og vi vil helt sikkert genoverveje vores investering, hvis ikke vi kan få den her tilkendegivelse, siger Anette Kirkegaard.

Anders Rohr Jørgensen, der sidder i kommunens teknik og byggeudvalg, kan sagtens følge Storkesøens ønsker og behov, og han vil derfor tage deres forespørgsel med til Esbjerg Rådhus.

- Enhver kan sætte sig i deres (Storkesøens ejere, red.) sted i forhold til ønsket om bedre sikkerhed. For mig er det også vigtigt at sikre gode adgangsforhold for vores turister, så der kunne sagtens gøres nogle tiltag. Vi skal først se, om der ligger nogle eksisterende planer for området, og derefter skal vi kigge på det økonomiske, men jeg kan jo ikke love, at deres ønske kan opfyldes, siger Anders Rohr Jørgensen.

Der skal opføres 14 nye hytter på området ud mod Haulundvej, og de kommer op i løbet af de kommende 4-5 år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce