Annonce
Ugeavisen Ribe

20 år efter orkanen: Den sidste gård før Mandø blev raseret

Staldbygningen hos Henning Pedersen på Okholmvej i Vester Vedsted styrtede totalt sammen under stormen. Privatfoto.
Annonce

Da stormen rasede, boede Henning Pedersen på Okholmvej i Vester Vedsted.

- Jeg regnede ikke med, at stormen ville blive så slem, så jeg kørte til Sjælland om formiddagen, og vi blev en af de sidste biler, der kom over Storebæltsbroen, inden den blev lukket af. Vi skulle på jagt i nærheden af Næstved, men den blev naturligvis afblæst, for det skov, vi skulle på jagt i, blev raseret af stormen, og kæmpestore ege og bøgetræer var væltet, fortæller Henning Pedersen.

- Jeg boede på en gård på Okholmvej, som var den sidste gård inden Mandø, og orkanen var virkelig hård ved ejendommen. Staldbygningen faldt sammen, idet murene væltede, og de tagplader, der ikke var fløjet af, faldt ned over bygningen. Og hele taget på hovedbygningen lettede, men det faldt heldigvis ned på plads igen.

- Det var et voldsomt syn, der mødte os, da vi kom tilbage og så, at Sdr. Farup Plantage nærmest var jævnet med jorden.

- Det undrer mig virkelig, at der ikke bliver arbejdet for at forhøje digerne, for der kommer jo helt sikkert en orkan igen. Og hvis orkanen i 1999 havde ramt samtidig med højvande, havde Ribe været oversvømmet, og det havde medført skader, som er helt ubeskrivelige, lyder det fra Henning Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce