Annonce
Ugeavisen Ribe

20-årige Emil har succes på håndboldbanen: Målvogteren er en profil på TM Tønders 1. divisionshold

Emil Mathiasen føler sig godt tilpas i TM Tønder, hvor han vogter målet.  Foto: Flemming Andersen
Der er masser af håndbold i Emil Mathiasen, men han rummer også meget mere end det.
Emil Mathiasen er på kontrakt hos TM Tønder, og han gør alt hvad han kan for at blive så god som muligt. Foto: Bo Maimburg

RIBE: 20-årige Emil Mathiasen har spillet håndbold siden han var seks år gammel, og han har igennem mange år dyrket det på højt plan.

Da han kom hjem fra efterskole, valgte han at skifte til TM Tønder, som på det tidspunkt havde mere at tilbyde end både Ribe Håndboldklub og Ribe-Esbjerg HH. Denne disposition viste sig at være den helt rigtige for den ambitiøse målvogter.

Det meste af hans tid går med at spille og træne håndbold, men der er meget andet end håndbold i den unge gut.

Annonce

- Det er klart, at jeg bruger rigtig meget tid på håndbold, men der er også andet i mit liv. Jeg styrketræner her i Ribe, jeg har en kæreste, som jeg selvfølgelig også bruger tid på, og så bliver der også tid til at være sammen med mine gode venner, siger Emil Mathiasen.

Hvis man banker på døren hos ham en lørdag eftermiddag, hvor der ikke er håndbold på programmet, så er det ikke unormalt, at han sidder klistret til computerskærmen for at spille Counterstrike.

Emil har både spillet håndbold og fodbold, og selvom det er håndbolden han bruger sin tid på, så elsker han at se en god fodboldkamp.

- Jeg er kæmpestor Barcelona-fan, selvom jeg godt ved, at de ikke har så meget succes som de plejer. Jeg elsker at mødes med mine gode venner for at se Champions Leaque, og på grund af håndbold så er det ikke øl, vi sidder og hygger os med, men derimod cola, slik og chips.

- Jeg er faktisk mere vild med at se fodbold end håndbold, men jeg er selvfølgelig mere glad for at spille håndbold.

Ambitioner trak ham til Tønder

Da Emil Mathiasen kom hjem fra sit efterskoleophold i Oure, ville han gerne spille håndbold på så højt plan som muligt. Og det skulle være et sted, hvor han kunne udvikle sig.

Han fik en rigtig god oplevelse af sin prøvetræning i Tønder, han skiftede med det samme, han har været der siden, og det har han ikke fortrudt.

- Ribe Håndboldklub havde ikke så meget at tilbyde i min årgang, og så var jeg også i kontakt med Ribe-Esbjerg HH, men jeg følte, at jeg havde de bedste muligheder for at udvikle mig i Tønder.

Han startede med at tage toget, da han ikke havde kørekort de første par år, og så havde han en cykel stående på banegården, og han faldt hurtig til i den sønderjyske klub.

Han var en del af det ungdomshold, som siden er blevet opfattet som det bedste i klubbens historie. Det er ikke unormalt, at et træningspas har taget mange timer - fra han tager hjemmefra til han er hjemme igen.

Men det afskrækker ham slet ikke.

- Jeg brugte de første par år tiden i toget på at lave lektier, og på den måde udnyttede jeg tiden optimalt. Jeg har egentlig altid elsket turen til Tønder, og jeg er slet ikke i tvivl om, at skiftet har været det rigtige.

Jeg drømmer om at udvikle mig og blive så god som det er muligt, og lige nu er målet at få så meget spilletid som muligt. Og det er da på længere sigt en drøm at komme op og spille i håndboldligaen.

Emil Mathiasen

I dag er han en del af 1. divisionstruppen, og han får pænt med spilletid.

- Jeg drømmer om at udvikle mig og blive så god som det er muligt, og lige nu er målet at få så meget spilletid som muligt. Og det er da på længere sigt en drøm at komme op og spille i håndboldligaen.

Han opfattede ikke skiftet fra ungdom til senior som et stort skifte, for deres U19 trænede sammen med seniorerne, så de kendte gamet og jargonen.

Annonce

Er vild med at træne

Han ved godt, hvad det er, der gør ham til en god håndboldspiller og målvogter.

- Jeg er ivrig efter at træne, og jeg har en meget stor træningslyst, og det tror jeg gør en stor forskel. Jeg yder altid mit bedste både til træning og til kamp, og jeg hader når jeg ikke selv føler, at jeg har gjort det godt nok.

Da han bliver bedt om at fortælle om sine egne kompetencer og styrker som målvogter, bliver han koncentreret.

- Jeg er god til at forudsige spillet, og jeg er jo ikke den højeste, så det er vigtig, at jeg kan noget andet. Det, kombineret med mine reflektioner og min hurtighed, plejer at give mig succes.

Hans mål er alligevel, at hans hurtighed, eksplosivitet og reflektioner bliver styrket, og det er noget, han træner på hele tiden.

Han træner fire gange om ugen plus kamp, og så styrketræner han et par gange i Ribe.

Han har lige skrevet kontrakt og forlænget aftalen med TM Tønder med et år, så lige nu bliver han der.

- Jeg trives i Tønder, jeg udvikler mig og jeg kan sket ikke forestille mig at skulle spille andre steder lige nu. Jeg har fornemmelsen af, at det hele det flasker sig for mig her i Tønder, så jeg ser frem til at se, hvor langt jeg kan komme. Jeg føler, at vi har truppen til, at vi kan gøre det endnu bedre i næste sæson.

Annonce

Faren følger med i alt

Indenfor en nærmere årrække skal han i gang med at læse. Men han vil gerne give håndbolden og holdet i Tønder alt den opmærksomhed, som det kræver.


Emil trives i TM Tønder, og han tror på, at der kan blive flere muligheder for succesoplevelser i næste sæson.


- Jeg skal selvfølgelig have en uddannelse på et tidspunkt, og jeg forestiller mig, at det bliver i Aarhus eller København. Men der er stadig meget, der afhænger af håndbolden, og jeg har ikke så travlt, men jeg nyder at have sabbatår. Det er rart, at der ikke ligger en aflevering og venter.


Emil Mathiasen

Emil Mathiasen er 20 år gammel, og han er født og opvokset i Ribe. Han er søn af Susanne og Jakob, og han har tre søskende, Anders, Thomas og Signe. Han har spillet håndbold, siden han var seks år gammel, og han har spillet i TM Tønder siden han var 15 år. Han er i dag på kontrakt, og han er en del af klubbens førsteholdstrup der spiller i 1. division. Når han ikke spiller håndbold, er han lærervikar på Gredstedbro Skole. Sidste år blev han STX-student fra Ribe Katedralskole.


Idrætten fylder rigtig meget i Emils liv, så han vil ikke udelukke, at han kunne finde på at læse idræt på universitetet.

Emils far, Jacob Mathiasen, der selv er tidligere eliteidrætsudøver, følger Emils karriere på tæt hold.

- Min far er med på sidelinjen overalt, han støtter mig, og det er megafedt. Jeg tror, at han er min største fan, og vi træner indimellem i fitness sammen. Han er jo fysioterapeut, og han ved, hvad der er godt for mig, så jeg lytter da til ham. Vi spiller også tennis sammen, men der har jeg for længst overhalet ham, siger han med et stort smil.

Annonce

Dit eller dat?

Håndbold eller fodbold
- Jeg vil hellere spille håndbold end fodbold. Men jeg vil hellere se en fodboldkamp i tv.

Stort eller småt?

- Stort.

Land eller by?

- By.

Elite eller bredde?

- Elite

Ribe HK eller TM Tønder?

- TMT – helt klart.

Esbjerg eller Tønder Kommune?

- Esbjerg Kommune.


Annonce

De korte?

 Giv mig tre ord der beskriver dig selv?

- Arbejdsom, flink og overskuelig.

 Hvad kan du bedst lide ved at bo i Ribe?

- Det bedste ved at bo her er, at jeg er tæt på familie og venner.

Hvad drømmer du om?

-Jeg vil gerne ud at rejse, og jeg drømmer om et roadtrip gennem USA.

Hvad er du god til – hvis andet end dit job?

- Jeg er god til mange sportsgrene, og jeg er vild med at spille tennis. Jeg er også ret god til det – i hvert fald bedre end min far.

Hvad er din største last?

- Jeg har vist ikke nogen.

Hvis vi to skulle bruge resten af dagen sammen, hvad skal vi så lave?

- Vi skal dyrke noget sport sammen, og det kunne være padl-tennis. Vi kan bagefter tage hjem til mig og lave mad sammen. Jeg tror at det bliver dig, der skal lave maden, for jeg har ikke så meget erfaring i et køkken.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Annonce
Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Ugeavisen Ribe

Se billedserien mit bier, dirnd'l und geilen lederhosen: Tyrolerne vendte tilbage til Danmarks største tyrolerfest

Ugeavisen Ribe

Vinbaren er klar til Tulipanfest: Italiensk stemning i baggården

Annonce