Annonce
Ugeavisen Ribe

200 nye byggegrunde på vej ved Klostermarken i Ribe

Det er meget attraktivt at få fingrene i en byggegrund ved og i Ribe, og nu skal der udstykkes en stor mængde. Foto: Torben Meyer
Esbjerg Kommune arbejder frem mod 2022 på at udstykke omkring 200 nye byggegrunde ved Klostermarken øst for Ribe i erkendelse af, at der er mangel på byggegrunde i og omkring Danmarks ældste by.
Annonce

Ribe: Der er mangel på byggegrunde i Ribe.

Det er de klar over hos Esbjerg Kommune, og derfor arbejdes der på højtryk på at skabe nye udstykninger i og omkring Ribe.

- Rent tidsmæssigt ser vi forhåbentligt de første grunde i Ribe blive sat til salg i sommeren 2022, og det bliver højest sandsynligt ved Klostermarken. Detaljerne er ikke helt på plads endnu, men et forsigtigt bud lyder på, at der kan skabes ca. 200 grunde i dette område, siger Trine Brinch Sonnichsen fra Esbjerg Kommunes afdeling for køb og salg af ejendomme.

Hun forklarer, at der er stor interesse for at købe en grund i Ribe, og at udstykningen ved Klostermarken inddeles i etaper, så man kan sætte gang i de enkeltvise etaper, når man kan se behovet melde sig.

Annonce

Nørremarkskolen

Trine Brinch Sonnichsen forklarer, at vil man derfor købe en grund nu og her, så er man nødt til at kigge uden for Ribe.

- Det kan være Egebæk-Hviding, Spandet, Gredstedbro og Øster Vedsted, siger hun og forklarer, at selv om der blandt andet er efterspørgsel på at bo i Lustrup syd for Ribe, så er der ikke planlagt udbud af kommunale grunde i Lustrup, og at salg af grunde her primært har været foretaget af private.

Et andet område, der følges med interesse fra både kommunen og interesserede boligkøbere, er den tidligere Nørremarkskole i Ribe. Trine Brinch Sonnichsen forklarer, at der er nedsat en arbejdsgruppe, som kigger på, hvordan - eller om - arealet kan blive forvandlet til grunde.

- Her skal vi være helt sikre på, at vi ikke sælger grunde, som risikerer at blive oversvømmet, og netop derfor er processen blevet længere end først antaget. Vandet kan blive en udfordring, så der kigges på løsningsmodeller i forhold til det. Det handler om at udvise rettidig omhu, fordi vi jo vil kommende husbyggere det bedste, siger Trine Brinch Sonnichsen, der ikke kan give et realistisk tidsperspektiv for eventuel udbud af grunde ved Nørremarksskolen, da undersøgelserne omkring dette stadigvæk er i gang.

Udstykninger

I kommunens parcelhusudstykninger omkring Ribe er følgende grunde til salg:

Granly i Øster Vedsted: 3 grunde

Hermelintoften i Egebæk-Hviding: 5 grunde

Møllevænget i Spandet: 2 grunde

Kjærmarken i Gredstedbro: 5 grunde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Annonce