Annonce
Ugeavisen Ribe

2019 set i UGE-Avisen Ribes spalter - januar til juni

Niels Rosendahl fra Ribe BK (th) er en af de idrætsledere, der har gjort en stor indsats gennem mange år, og i JANUAR blev han så hædret med titlen Årets Idrætsleder i Esbjerg Kommune. Han har blandt andet været en stor del af Ribe BKs jubilæum for nogle år siden og i venneforeningen, RBKs Venner.- Hold da op – det er da helt vildt. Det er jeg godt nok overrasket over. Den havde jeg ikke set komme, lød det fra Niels Rosendahl, da han fik overrakt blomsterne af Palle Kristensen fra Esbjerg Idrætsråd.
Året er ved at rinde ud, og vi kigget de mange aviser igennem, der er blevet lavet i 2019. Dette er første del af en årskavalkade, hvor de største begivenheder fra årets første seks måneder gengives. I næste uge bringer vi anden del.
Annonce

Brødtekst

I JANUAR skrev UGE-Avisen Ribe om de udfordringer, som mange folk i Ribe oplevede med taxadækningen. Blandt andet blev Esbjerg Taxa i flere tilfælde væk fra forudbestilte ture, mens avisens dækning også fortalte om, hvordan formand for Esbjerg Taxa beklagede situationen, ligesom en vognmand understregede, at det var essentielt for dem at køre, hvor der er ture.
De har gjort det fem gange i løbet af 2019, og i FEBRUAR var det første gang, at unge i Ribe stod bag en stor klimademonstration, der gik gennem byens gader. Dengang var der flere hundrede deltagere, mens deltagerantallet har været under 100 de seneste gange. Arkivfoto: Chresten Bergh
I begyndelsen af året lukkede Restaurant Kolvig forholdsvis pludseligt uden nogen yderligere forklaring, men i MARTS overtog en ny mand tøjlerne. Tobias Skovmose, der i forvejen er forpagter af Brorsonsminde, fik nemlig gang i Kolvig igen og fik i samme ombæring gjort stedet lidt mere uformelt, end det tidligere havde været.
En anden restaurant i Ribe var også i fokus i foråret. Den 1. APRIL rundede Restaurant Sælhunden nemlig 50 år, hvoraf den de seneste 13 år har været ejet af Rinda Klausen. I forbindelse med jubilæet havde hun genopfrisket menuen fra 1969, og serverede den som hapsere.
Noget, der har sat sit præg på Ribe gennem 2019, er vejarbejdet på rute 11. I APRIL begyndte arbejdet for alvor, da gravemaskiner fyldte langs Trojelsvej og Plantagevej. Vejarbejdet spærrede desuden Industrivej i fem måneder, hvilket medførte gener for bilister og forretningsdrivende.
Mølledammen har igen og igen været på dagsorden i Ribe i løbet af 2019, og især grøden har været emne for en lang diskussion. I den første del af året - i APRIL - kom et vådområdeprojekt på bordet i Ribe Østerå, der kunne hjælpe med at gøre grøden mindre synlig, men det projekt blev i efteråret droppet igen. Nu skal byrådet i stedet tage stilling til, hvordan grødeudfordringer i stedet kan løses. Arkivfoto fra 2018
I MAJ kom det frem, at Danmarks næstældste værtshus faktisk ligger i Ribe. Det var Rigsarkivet, der fik dokumenteret, at værthuset har en historie, der strækker sig mere end 200 år tilbage. En af beviserne på det er en gammel bibel, der står udstillet i en glasmontre, og Niels Toft sætter pris på nu at have den viden om Stenbohus.- Der er slet ingen tvivl om, at vi vil brande os på det fremover, siger han.
I MAJ blev den fjernbetjente borgerservice for alvor sat i værk i Ribe. I første omgang i en testperiode, hvor personale fortsat kan hjælpe borgerne, og i begyndelsen af 2020 skal der så tages en beslutning om fremtiden for den fjernbetjente borgerservice. Arkivfoto: Chresten Bergh
Efter mange års tilløb blev det nye kultur- og medborgerhus i Farup indviet i slutningen af MAJ. Byggeriet af Farup Fælled tog godt halvandet års tid,og ved indvielsen klippede borgmester Jesper Frost Rasmussen den røde snor. Ole Rasmussen, formand for projektgruppen, slog samtidig fast, at det nye medborgerhus allerede har styrket lokalsamfundet.
Der var royalt besøg i Ribe, da Jacob A. Riis Museet i de sidste dage af JUNI blev indviet. Prinsesse Benedikte var nemlig én af de første, der så det færdige museum, der ærer bysbarnet, som fik stor succes i New York. Museet er fyldt med billeder og effekter fra hans liv. Foto: Niels Husted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce