Annonce
Ugeavisen Ribe

25 år som købmand i det bedste kvarter

Danny Svendsen tror på, at købmandsbutikker som min købmand på Tangevej bliver mere og mere populære og har en lys fremtid. Foto: Bo Maimburg.
Danny Svendsen har 25 års jubilæum som købmand på Tangevej.
Annonce

Ribe: I morgen onsdag den 1. april har Danny Svendsen med god støtte fra hustruen Nuria 25 års jubilæum med Min Købmand i Tange. Og selvom mange købmænd er lukkede i løbet af de 25 år, så lever butikken på Tangevej i bedste velgående.

- Der er øget konkurrence, og vi skal i dag sælge tre gange så mange varer som før for at holde den samme avance. Det betyder jo, at vi skal løbe lidt stærkere, og det er derfor ikke så usædvanligt, at arbejdsugen bliver lang. Men jeg driver købmandsbutik i det bedste kvarter, så det gør ikke så meget. Jeg elsker Tangekvarteret, jeg er vild med kunderne, og så tror jeg også, at kunderne kan lide at komme her. Jeg har ihvertfald rigtig mange kunder, som jeg kender utrolig godt, siger Danny Svendsen.

En af de ændringer, der er sket siden åbningen, er, at der er kommet en lille bagerbutik i den forreste del af butikken. Her bages der morgenbrød og kager dagen igennem, og det er populært blandt kunderne.

Danny Svendsen

Danny er 57 år, gift med Nuria og de har to børn. Han er oprindelig udlært isenkræmmer hos Nyborg i Ribe, og han har i en årrække været sælger. Der er 14 ansatte i butikken på Tangevej.
Annonce

Ville have butikken

Inden Danny overtog købmandsbutikken arbejdede han i London, men han savnede sin fødeby, og det var årsagen til at han vendte hjem.

- Jeg tror altid, at jeg har haft en drøm om at blive selvstændig, og jeg tog selv ud og snakkede med "Kedde" om ikke, han snart ville sælge. Og inden vi havde set os om, havde vi lavet en aftale. Jeg ville gerne skabe en god og sund købmandsbutik, og det måtte rigtig gerne være i Tangekvarteret, Så gør det jo heller ikke noget, at man kan se domkirken herfra, siger Danny med et smil.

Annonce

De gamle dyder

Da snakken kommer ind på, hvorfor han har succes med butikken, er han ikke i tvivl.

- Vi har forsøgt at følge med tiden, og så har vi et meget tæt forhold til kunderne. De kommer og fortæller, hvis de mangler noget, og hvis der er noget, de ikke er tilfredse med. Det prøver vi så vidt muligt at rette ind efter, og eksempelvis forhandler vi flere varegrupper, som man ikke kan få så mange steder, og som vi sælger rigtig godt af.

- Vi lægger også stor vægt på at kunderne skal have den bedste service. Vi kører ud med varer til kunderne, og vi bærer gerne varerne ud i bilen til kunderne, hvis de har behov for det. Det er de gode klassiske købmandsdyder, som folk ikke får andre steder, og det er populært. Vi lever af vores kunder, og vi skal gøre det så nemt som muligt for dem at handle. Vi har derfor også apoteksudsalg, udlevering af pakker og alt det, man har brug for i den almindelige husholdning.

- Tidens trend er også, at vores type butikker bliver mere og mere populære, og jeg tror på, at købmandsbutikker som vores har en lys fremtid.

Danny og Nuria har haft et tæt samarbejde om at drive butikken i de 25 år. Foto: Bo Maimburg
Annonce

Både unge og erfarne

Det er vigtigt for Danny, at alle medarbejderne yder den samme service.

- Vi er en stribe voksne medarbejdere, der hele tiden sørger for, at vores unge medarbejdere bliver lært op, så de kan yde den samme gode service. Men jeg føler egentlig, at det kommer helt af sig selv, for de unge er også gode til at være venlige overfor vores kunder.

- Jeg er stadig rigtig glad for arbejdet, men et generationsskifte kunne da godt komme på tale i den nærmeste fremtid, siger Danny Svendsen, der ikke lægger skjul på, at han ikke kan blive ved med at køre i det gear, han kører i nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce