Annonce
Ugeavisen Ribe

27-årige Rasmus Stigsen er inde i varmen på TV3: Der er godt gang i karrieren som studievært, reporter og kommentator

Han er studievært, reporter og kommentator på TV3 og TV3 Plus. Han er jævnligt i studiet sammen med fodboldekspert Jesper Thygesen. Foto: VIaplay
Ripenseren Rasmus Stigsen har succes som fodboldkommentator, studievært og reporter hos TV3. Og det er lige netop det arbejde, han har drømt om at få.

Ribe: Hvis man ser fodbold på TV3 og TV3 plus, er et af de ansigter, man tit ser på skærmen, Rasmus Stigsen, der er født og opvokset i Ribe.

Han er i gang med en kometkarriere, og han bliver flittigt brugt, når de skal transmittere kampe fra den danske Superliga, fra Bundesligaen og fra Premier League.

- Det er et fantastisk arbejde, jeg har fået her på TV3 Sport, og der er ikke to dage, der er ens, og arbejdet er bare vildt spændende. Når jeg bliver bedt om at fortælle, hvordan en typisk uge ser ud, får jeg det svært, for der er ikke to uger, der er ens, siger Rasmus Stigsen.

Annonce

Den ene dag dækker han mesterskabsslutspil i den ene ende af skalaen, og den næste dag er der to andre hold, der spiller om op- eller nedrykning. Han er på spil i den danske Superliga, i Premier Leaque, og han er med til at afvikle Champions League. I den ene uge er han reporter, og den næste er han studievært. Den næste udfordring er, at han også skal kommentere håndbold.

Der er masser af weekendarbejde, og det er jo naturligt, for det er der, de fleste kampe afvikles.

Men det har han slet ikke noget imod.

- Da jeg var færdig med min praktikperiode, havde jeg arbejdet et halvt år uden en friweekend, men det gjorde ikke noget, for det var jo det arbejde, jeg havde drømt om.

Kommenterede FIFA som barn

Da han var lille, gik han med drømmen om at blive professionel fodboldspiller. Men han udviklede ret hurtigt et helt andet talent.


Rasmus Stigsen er en del af teamet på TV3, og han er med til at sikre afviklingen af kampene i blandt andet Superligaen. Foto: Viaplay


- Da jeg gik i ungdomsklub her i Øster Vedsted, elskede jeg at stå og kommentere, når mine venner spillede FIFA, og det er jo egentlig bare det talent, jeg har udviklet. Så dette job er da helt klart mit drømmejob, og jeg nyder virkelig hver eneste dag.


Annonce

Forberedte sig hos Sønderjyske


Det er dog heller ikke tilfældigt, at han kom ind i varmen hos TV3Sport. For han var allerede inden, han læste, i gang med at udvikle sit journalistiske talent, da han som helt ung arbejdede for Sønderjyske Fodbold.

- Jeg var godt tre år i Sønderjyske, og jeg styrede deres Facebook, jeg lavede op- og nedtakt til kampene, og så lavede jeg masser af interviews med deres spillere. Jeg vidste godt, at det kunne give mig en god erfaring, og så var det også med til at åbne døren til Viaplay. For jeg kunne jo -  allerede inden jeg skulle i praktik - vise, hvad jeg kunne.

Han vidste godt, at han skulle gøre noget ekstra, hvis han skulle have chancen for at komme  igennem nåleøjet til tv.

Og det var jo det, der var hans drøm.

- Det var fedt at være i Sønderjyske, det var fedt at være i praktik, men det, jeg laver nu, er jo bare helt fantastisk


Annonce

En superfed arbejdsplads


Rasmus Stigsen faldt rigtig godt ind i jargonen på TV3, allerede imens han var praktikant.

- Det er bare en superfed arbejdsplads, jeg er en del af. De tager sig rigtig godt af deres praktikanter, unge medarbejdere får masser af ansvar, og det har bare været rigtig sjovt fra starten. Jeg har fået masser af rigtig gode opgaver, og når de ser, at man kan og vil noget, får man masser af tillid og gode opgaver.

Han oplever også, at der er en helt speciel ånd på stedet, hvor de alle har stor ære af at skabe en dynamisk sportskanal.

- Der er så mange spændende personligheder, og det er da rigtig fedt at være en del af. Jeg arbejder tæt sammen med Stig Tøfting, Mads Laudrup, Jesper Thygesen og Kenneth Emil Pedersen, og de er alle med til at give en masse gode oplevelser i jobbet, fortæller Rasmus Stigsen og fortsætter:

- Det er helt vildt, hvor godt det hele fungerer bag skærmen og kulisserne. Der er unge mennesker og folk med stor rutine og der er et vildt drive i medarbejderstaben. Det er helt tydeligt, at vi alle brænder for det, vi laver. Der er så mange oplevelser, der sker så meget sjovt, og der er bare rigtig mange fede mennesker i teamet.


Der er så mange spændende personligheder, og det er da rigtig fedt at være en del af. Jeg arbejder tæt sammen med Stig Tøfting, Mads Laudrup og Kenneth Emil Pedersen, og de er alle med til at give en masse gode oplevelser i jobbet. Det er helt vildt, hvor godt det hele fungerer bag skærmen og kulisserne. Der er unge mennesker, folk med rutine og der er et vildt drive, og der er helt tydeligt, at vi alle brænder for det, vi laver.

Rasmus Stigsen

Der er også rigtig mange opgaver i kulissen, som han er en del af. Når han skal kommentere en kamp, ser han holdenes seneste kampe, han læser danske, engelske og tyske sportsaviser og så følger han med i alt, hvad der rører sig indenfor sportens verden.

- Når man skal lave en god sportsudsendelse, handler det om at være rigtig godt forberedt, holde fokus finde den krølle på en historie og en kamp som giver karakterer.

Annonce

Kender spillerne

Rasmus Stigsen har allerede været en del af gamet i flere år, og det betyder jo også, at spillerne kender ham.

- Det er da en kæmpe fordel, at spillerne ved, hvem jeg er, og det skaber en rigtig god dynamik og gensidig respekt, som er en stor fordel. Jeg kan godt mærke, at spillerne er trygge, når jeg står overfor dem. Men jeg mærker også, at de er mere afventende, hvis jeg gangen før har været kritisk overfor dem. Men sådan er gamet jo.


Annonce

Målet er Superligaen


Den unge tv-vært har efterhånden prøvet det meste – og dog.

- Jeg tager et skridt og en dag ad gangen, og jeg nyder det, jeg laver. Men jeg mangler stadig at kommentere en Superligakamp, og det er da klart, at det er mit næste delmål. Jeg tror ikke, at jeg får chancen i denne sæson, men der er en god mulighed næste år.


Rasmus Stigsen

Rasmus Stigsen – eller Rasmus Stigsen Knudsen Andersen, som han rettelig hedder, er født og opvokset i Øster Vedsted af forældrene Thorvald Stigsen Andersen og Annemette Knudsen Andersen.

Inden han blev færdiguddannet, var han en del af PR-teamet hos Sønderjyske, og senere blev han uddannet journalist på SDU i Odense.

Rasmus Stigsen kom i praktik på TV3, og det banede vejen for først at blive tilknyttet som freelance og senere en fastansættelse, da han var færdiguddannet journalist.

I dag bor Rasmus Stigsen på Vesterbro.


Og da han bliver spurgt om, hvad det er han kan er han ikke sen til at svare.

- Jeg har på trods af min unge alder en god erfaring, jeg har et drive og gå-på-mod og så tror jeg, at jeg går uimponeret til de opgaver jeg får. Min chef roser mig altid for min stemme, og det er jeg da rigtig glad for. - Jeg er virkelig lykkelig for det arbejde jeg har fået, slutter han.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Nu kan alle flygtninge komme gratis på museum: Der er fribilletter til alle uanset, hvor de kommer fra

Annonce
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Annonce
Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Ugeavisen Ribe

Se billedserien mit bier, dirnd'l und geilen lederhosen: Tyrolerne vendte tilbage til Danmarks største tyrolerfest

Annonce