Annonce
Ugeavisen Ribe

300 biler på Hovedengen: Udsolgt drive in-koncert blev en stor succes

Torsdag aften var perfekt til Mads Langer-koncert på Hovedengen, og i alt havde 300 biler købt billet til den udsolgte drive in-koncert. Fredag fortsætter festen med markedsdag og standup. Foto: Kåre Welinder
Vejret var sublimt og stemningen ligeså, da Mads Langer sørgede for, at folk i 300 biler oplevede Ribes første drive in koncert.
Annonce

Ribe: Hvis man befandt sig udenfor omkring Hovedengen torsdag aften, kunne man se en masse biler på græsset og en stor scene. Men man kunne nærmest ikke høre en lyd fra Mads Langer, der gav koncert. Lyden blev nemlig sendt ud til de 300 biler gennem bilradioerne, og således var der fuld knald på musikken derinde modsat uden for bilerne.

Torsdag aften på Hovedengen i Ribe var en aften ud over det sædvanlige, for det var første gang, at der blev lagt græstæppe til en drive in-koncert i Ribe. Det tog ripenserne godt imod, for der var udsolgt med 300 biler på rad og række med forrude mod scenen, hvor Domkirken mod en sommerblå aftenhimmel dannede et smukt bagtæppe.

En lyd, der dog gik igen gennem aftenen, var bilernes dytten. Hver gang Mads Langer afsluttede en sang, gav folk deres tilfredshed til kende ved at dytte. Derfor kunne alle indbyggere i Ribe og omegn ikke være i tvivl om, at gæsterne kunne lide, hvad de hørte i den time, koncerten varede. Og efterfølgende var formand i Handelsstandsforeningen godt tilfreds.

- Det tog fem kvarter, så var alle biler inde og på plads, sagde Peter Lauritzen, der stod bag Mads Langer-koncerten, og han virkede selv en smule overrasket over, hvor minimalt, man kunne høre Mads Langer uden for bilerne, og det var kun på grund af de åbne ruder, at gratisterne på Skibbroen fik musik med hjem.

Totalt udsolgt

Fredag er der markedsdag i Ribe med blandt andet Torvedag på Skibbroen, og når der fredag aften er drive in-standup-show på Hovedengen, er der ligesom til Mads Langer-koncerten totalt udsolgt.
I reglementet for aftenen stod der blandt andet, at kun venstre forrude måtte være åbnet en anelse, så musikken kunne blive i bilerne. Det blev ikke overholdt i alle bilerne, når arme og ben skulle heppe på Mads Langer igennem vinduer og soltag. Det var heller ikke tilladt at forlade bilerne uden at blive ekskorteret af pladsens servicerende, blå veste. Foto: Kåre Welinder
Mads Langer var ene mand på scenen, og ved hjælp af en særlig frekvens, der først blev offentliggjort kort før koncerten, blev lyden transmitteret ud i pladsens 300 biler. Foto: Kåre Welinder
I sikker stil guidede pladsens venlige, blå veste de mange biler på plads før koncerten og ud af Hovedengen efter koncerten, ligesom det var dem, der bragte bestilt kaffe og smoothie ud til bilerne og fulgte folk på toilettet under koncerten. Foto: Bibi Kjær
Foto: Kåre Welinder
Foto: Kåre Welinder
Foto: Bibi Kjær
Foto: Bibi Kjær
Foto: Bibi Kjær
Foto: Bibi Kjær
Foto: Bibi Kjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce