Annonce
Ugeavisen Ribe

50.000 kroner til mountainbikespor: MTB spor i Stensbæk Plantage skal udvides og gøres sværere

Arbejdet med at lave det nye spor går så småt i gang inden længe, og Lars Lauritzen håber, at det kan blive køreklar til foråret. Foto: René Aunsbjerg Fogh
MTB Stensbæk har fået 50.000 kroner til at udvide deres eksisterende spor i Stensbæk Plantage. Det nye spor bliver med en høj sværhedsgrad.
Annonce

Ribe/Stensbæk: Det mountainbikespor, som mange lokale ryttere bruger i Stensbæk Plantage skal nu udvides.

MTB Stensbæk - som nu har skiftet navn fra at hedde MTB Ribe - har nemlig søgt og fået 50.000 kroner fra DGI's Foreningspulje, og det glæder naturligvis Lars Lauritzen, der er ansvarlig for spor i klubben.

- Det er jo super fedt. Vi vil gerne have lidt øget sværhedsgrad på noget af sporet, så vi har allerede fundet det område, hvor sporet skal være. Der bliver større sving, opkørsler, mange huller og højdemeter, som man kan bøvle med, siger han og tilføjer, at man mangler yderligere 50.000 for at nå det budgetteret mål for projektet.

Alligevel regner Lars Lauritzen med, at arbejdet med at etablere sporet går i gang snarest og kan tages i brug en gang i foråret.

Det nye spor skal bygges sammen med det eksisterende spor, som dermed øges til omkring 8,5 kilometer. Det skal ligge i den trekant, der peges på her. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Det nye spor skal bygges sammen med det eksisterende. Vi har generelt fokus på, at en tredjedel af vores spor er autentisk med naturen, en tredjedel bliver der gjort en smule ved, mens vi gør en del mere med den sidste tredjedel, forklarer Lars Lauritzen, der kan glæde sig over, at MTB Stensbæk har vokseværk.

Et langt spor

Mountainbikesporet i Stensbæk Plantage er i dag 7,5 kilometer langt. Når det udvides bliver det cirka en kilometer længere.

Klubben giver en smule fra egen kasse til udvidelsen af sporet og søger ellers flere fonde. I forvejen har Nordeafonden tidligere sponsoreret cirka 50.000 kroner til alle de røde pæle og markeringer ved tekniksporet.

- Vi er blevet næsten 100 medlemmer i klubben, og det er en stigning på 30-35 procent hen over de seneste 1-2 år. Vi kunne se, at mange ryttere fra et stort område, som ikke var medlemmer, brugte sporet, så vi ændrede klubbens navn for appellere til, at vi holder til i Stensbæk Plantage, og det har givet mange medlemmer.

Lars Lauritzen ser frem til, at man kan få lavet det nye spor i det bakkede terræn i Stensbæk Plantage. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Vores nye teknikspor har også givet noget ekstra til klubben, og det bliver brugt i stor stil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Trio Gemini gæster Ribe

Annonce