Annonce
Ugeavisen Ribe

9-årig anmelder kælkebakker i Ribe, Gredstedbro og Høm: En bakke får topkarakter

Hvor kan man kælke godt i Ribeområdet? Det giver Benjamin her sine vurdering af. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Sneen ligger så fint derude, og mange har fundet kælkene frem fra skurene. Men hvor findes de bedste kælkebakker egentlig i vores område? En 9-årig dreng har afprøvet flere forskellige og giver dem her en vurdering og stjerner.

Ribeområdet: Det er uge 7, der ligger sne, børnene har fri fra skole, og vi skal alle gerne være så meget udendørs som muligt for at bekæmpe coronavirussen.

Derfor er det jo oplagt at komme ud og kælke. Mange af os tager nok den nærmeste bakke, men er det nu også den bedste, der er i området?

Undertegnede har derfor taget sin 9-årige søn, Benjamin, med ud for at prøve en række forskellige bakker, og han giver sin vurdering af hvert sted.

Kælkebakker Ribeområdet

Første bakke, vi prøvede, var også én, som Benjamin havde store forventninger til, men bakken ved Ribe Fritidscenter skuffede. Ved besøget var der kun sne på den nordvendte side, og der står flere småtræer og buske i området. Første tur endte da også i en tornebusk, mens andre ture gik over de mange muldvarpeskud.

Kælkebakker Ribeområdet

- Der er ikke sjovt med så mange muldvarpeskud, men der er en god længde. Den er måske lidt for stejl til mig, men nok rigtig god for andre. Det bliver lidt hurtigt kedeligt med kun tre ruter.  Så den får kun 3 stjerner

Annonce

Gyvelparken, Ribe

Så gik turen til Gyvelparken, og her havde Benjamin ikke de store forventninger, men hurtigt blev det gjort til skamme. Vi mødte en flot stor kælkebakke med mange variationer, der både er stejle og ikke så stejle, og tilmed var det et område helt uden muldvarpeskud.

Kælkebakker Ribeområdet

Vi mødte her et par piger, Vera og Emilie, som yndede at kælke her, selv om de boede en kilometer væk, fordi det bare var sjovest at kælke her, og det syntes Benjamin også.

Kælkebakker Ribeområdet

- Det er et rigtig godt sted. Der er mange muligheder for at kælke, og der er både stejle, hvis man er til det, og også hvis mere bløde. Det er fedt, der ikke er muldvarpeskud, så jeg giver 6 stjerner.

Annonce

Den gamle amtsgård, Ribe

Ikke langt fra Gyvelparken ligger et andet yndet sted, man kan kælke. På to mindre bakker ved den gamle amtsgård kommer mange og kælker, og man kunne høre mange grin denne eftermiddag. På bakkerne er der nærmest uanede muligheder for ruter ned den eller anden vej, men man skal lige passe på den nærliggende sø, hvis man kælker langt. Dog gjorde muldvarpeskud også her det lidt humplet.

Der lød mange grin fra de kælkende børn ved Den gamle Amtsgård. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Der er mange gode muligheder for at kælke og flere hurtige. Stejlheden er perfekt, men der er for mange muldvarpeskud. Den får 4 stjerner

Annonce

Slotsbanken, Ribe

I gamle dage tog mange ripensere kælken hen til Slotsbanken og området bag kolonihaverne ud mod ringvejen, som kaldtes "Flyverbakken". Netop det område var ifølge Benjamin ikke noget særligt, både grundet ret korte bakker og langt græs, der gjorde det svært at kælke her. Men på selve Slotsbanken - og især bakken fra ruinen og ud mod kolonihaverne - er en anden sag. Her kom der fart på, og man kan komme langt. Derudover kan man også kælke på indersiden af banken og ind mod midten og nyde den gode udsigt ind mod Domkirken.

Kælkebakker Ribeområdet
Kælkebakker Ribeområdet

- Det er en mega god bakke ud mod kolonihaver, og der er få muldvarpeskud. Der er også mange steder at kælke ned. 4 stjerner

Annonce

Midgårdsormen, Lustrup

Uden for Ribe er der også flere mulige kælkebakker. En af dem er i Lustrup, hvor den såkaldte Midgårdsorm er et yndet sted for mange lokale børn. Man kan finde den, hvis man kører forbi Strengevej 28.

Kælkebakker Ribeområdet

- Der er mega gode bakker, og man få god fart på. Jeg kan godt lide, at der er mange forskellige steder, man kan kælke, også nogle lidt vilde, og faktisk gør muldvarpeskuddene her det godt, fordi det giver nogle gode bump. Den får 5 stjerner.

Annonce

Kjærmarken, Gredstedbro

For børn i Gredstedbro og omegn er bakken ved Kjærmarken ved viadukten der, man kælker. Desværre var der denne eftermiddag ikke særlig meget sne på den øverste del af bakken, hvilket besværliggjorde mulighederne. Til gengæld kan vovehalse godt tage turen ned ad de mere stejle sider.

Kælkebakker Ribeområdet

- Det er en god bakke, og der er godt stejlt på Men det var surt, at der ikke var så meget sne. Jeg giver 4 stjerner.

Annonce

Faldbjerg, Hømlund

Den sidste bakke, der anmeldes er den 26 meter høje Faldbjerg lidt uden for Høm. Området er lidt svært at finde, men beboerne på Toftlundvej 55 giver lov til, at man kan parkere i deres indkørsel, hvorefter man kan gå om på den anden side af juletræsplantagen. Området, der også kaldes Rævebakken grundet de mange og store rævehuller, har en vest- og en østvendt side, hvor den østvendte side var bedst.

Kælkebakker Ribeområdet

- Det er en rigtig god bakke, men det er en lang tur op igen. Det er ærgerligt med få variationer. Den får 3,5 stjerner

Efter at have prøvet mange bakker, er Benjamins konklusion klar.

- Jeg ville gerne tage til Gyvelparken igen. Det var bare det bedste sted at kælke, siger Benjamin, der bor i Lustrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce