Annonce
Ugeavisen Ribe

Afgangselev fra Ribe: - Skræmmende at jeg ikke kommer til eksamen

Ane Lund Jørgensen fra Vittenbergskolen Vadehav er ærgerlig over, at hun ikke får erfaring i at gå til eksamen, inden hun skal i gymnasiet. Privatfoto
Der bliver ingen afgangseksamen til Ane Lund Jørgensen eller til andre af hendes klassekammerater. Det er delvist en lettelse, men mindst lige så meget ærgerligt og skræmmende.
Annonce

Ribe: Den første reaktion var lettelse. Lettelse over ikke at skulle en tur forbi bordet med den grønne dug på og en afsluttende eksamen fra folkeskolen. Men siden blev Ane Lund Jørgensen, der går i 9.a på Vittenbergskolen Vadehav, ærgerlig over at misse afslutningen af det sidste år i folkeskolen.

- Det er faktisk lidt skræmmende, at jeg nu ikke skal til eksamen i år og vide, at jeg skal videre uden en eksamen. Næste år skal jeg på efterskole og har valgt en eksamensfri linje, så jeg frygter lidt, at jeg kommer til at mangle oplevelsen af at gå til eksamen, når jeg skal på gymnasiet, siger hun og tilføjer, at hun også meget vel kunne have forbedret de årskarakterer, der nu kommer til at stå på eksamensbeviset.

- Det er lidt vildt, at det er vores indsats i skolen her til sidst, hvor vi endda har siddet hjemme og fået anderledes undervisning, som kommer til at stå på vores eksamensbevis. Jeg har haft svært med at samle mig om lektierne, når det er foregået på denne måde, for det er ikke så skoleagtigt, så jeg tænker det nok også er gået ud over karaktererne, siger Ane Lund Jørgensen.

Ud over den aflyste eksamen ærgrer hun sig også over, at den sidste tid af folkeskolen indtil videre er røget i vasken.

- Jeg er også rigtig ærgerlig over at misse sidste skoledag og dimissionen. Jeg kan godt se meningen i, at det skal være de mindste børn, der skal starte først, i forhold til at forældrene kan komme til at arbejde, men jeg synes nu, at det havde givet mening, at vi havde fået mulighed for at afslutte folkeskolen, siger Ane Lund Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce