Annonce
Ugeavisen Ribe

Ahlquist var eneste ansatte på Radio Ribe

Jørgen Ahlquist var den eneste ansatte på Radio Ribe, hvor han var ung i arbejde. Foto: Bo Maimburg
Ribedrengen Jørgen Ahlquist var ung i arbejde på Radio Ribe, men han fik hurtigt status af daglig leder.

Ribe: Der var stor ungdomsarbejdsløshed i Ribe Kommune i 80'erne, og det betød, at man indimellem sendte unge mennesker ud i jobs, hvor de skulle prøve kræfter med forskellige projekter.

En af dem var Jørgen Ahlquist, og han blev ansat på Radio Ribe, hvor han sammen med formanden skulle holde styr på sagerne.

- Allan Hansen, der var nyvalgt formand, og jeg kendte jo hinanden i forvejen fra musikken, så jeg var klar, da jeg blev spurgt, om det var noget for mig at være ansat på Radio Ribe. Jeg var med fra starten, hvor det eneste udstyr var en pladespiller, to plader og to højtalere, og jeg var med til at indrette de tomme lokaler og få det hele til at fungere, siger Jørgen Ahlquist.

De fik foræret nogle kontormøbler af Varde Bank som lå i stueetagen, og Jørgen fik sved på panden, da han skulle slæbe dem op på første sal. Studierne blev bygget, så de var klar til at starte lige efter den stiftende generalforsamling.

- Jeg husker tydelig, at der på generalforsamlingen var lidt diskussion om navnet, hvor nogle af de fremmødte mente, at radioen skulle hedde Ribe og Omegns Radio. Men radioen endte med at hedde Radio Ribe.


Der var i Ribe en stor begejstring for Radio Ribe, og Radio Ribe er noget af det bedste og sjoveste jeg har været med til, og jeg tror at mange andre havde det på samme måde

Jørgen Ahlquist


Annonce

Blev også vært

- Det var oprindelig slet ikke planen, at jeg skulle lave radio, men den første udsendelse blev Fredagsfiluren sammen med John Garp, og det endte med, at jeg også var særdeles aktiv som studievært.

- Vi lærte også at lave snyderadio, hvor vi båndede noget, og sendte det bagefter, som om det var live. Det lærte vi af Jørgen Mader fra DR, og når han kunne gøre det kunne vi også. Vi lavede også gakkede og skøre påfund, og vi turde godt at lave radio der var lidt anderledes, beretter Jørgen.

Jørgen Ahlquist

Jørgen Ahlquist er født og opvokset i Ribe, han er 56 år, gift og har to børn. Han er udannet folkeskolelærer, og han var ansat som ung i arbejde på Radio Ribe, hvor han også lavede Fredagsfilur og meget andet. Han arbejder i dag som projektleder på ungdomsskolen og så sidder han i Esbjerg byråd for Socialdemokratiet hvor han også er gruppeformand.

Da Jørgen og John lavede den første udgave af "Fredagsfiluren" var der skrevet manuskript ned til sidste detalje. Men det blev hurtig droppet og senere blev mere og mere improviseret.

- Vi dækkede også håndbold, og jeg brugte tit en hel søndag på at tage med håndboldherrerne på tur.

Annonce

Stor dedikation

- Det var fedt at være et sted med så mange dedikerede frivillige. Det hele var bare vildt sjovt, og vi var på en radio, hvor ideerne blomstrede, og alle var vilde med at være der. Der var så mange, der jonglerede med radiomediet, og der var så meget energi på Radio Ribe.

- Der var i Ribe en stor begejstring for Radio Ribe, og Radio Ribe er noget af det bedste og sjoveste jeg har været med til, og jeg tror at mange andre havde det på samme måde, siger Jørgen Ahlquist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce