Annonce
Ugeavisen Ribe

Allan og Leif er aktive,  og de elsker kontakten med frivillige: Det bedste er, når vi kan hygge os med dem der har god tid

Allan og Leif nærstuderer programmet for Ribelund Festival, og de ser begge frem til store oplevelser til den store fest. Foto: Bo Maimburg
Der arbejdes på at der skal flere frivillige ind på Udviklingscenter Vest, og det er populært hos flere af de udviklingshæmmede.

Ribe: De to udviklingshæmmede borgere, Allan Thomsen og Leif Beck, er to særdeles aktive mænd. som begge stiller store krav til sig selv og den tilværelse, som de lever i trygge rammer i Ribe.

De er begge begejstrede over udsigten til, at der kommer flere frivillige ind i deres liv. De har naturligvis begge besøg af pædagoger fra Voksenstøtten, men deres opgave er at tage sig af det praktiske og de udfordringer, de kunne have i det daglige.

De frivillige har en helt anden rolle, og de vil på en anden måde give dem kvalitet, tryghed og nærvær.

Annonce

Allan er meget vild med at følge med i de lokale sportsklubber og specielt Ribe-Esbjerg HH.

- Jeg er inde at se de fleste af Ribe-Esbjergs hjemmekampe, og det er både dem, der spilles i Esbjerg og i Ribe. Jeg er vild med stemningen i hallen, og jeg snakker altid med Madsen og alle de andre, jeg kender, og det er hyggeligt. Det er selvfølgelig lidt bøvlet at komme ud og se kampene i hallen i Esbjerg. Men jeg tager bare toget til Esbjerg og en bus ud til hallen. Der var en enkelt gang, hvor jeg ikke nåede bussen, og så måtte jeg jo bare gå ind til stationen. Men det er klart, at det ville være hyggeligere, hvis jeg havde en frivillig, jeg kunne følges med til Esbjerg, siger Allan Thomsen.


Pris på madklub


Hver anden mandag er han med i en madklub, og den er primært drevet af frivillige, og han sætter stor pris på at være en del af det.

Sidste gang vi var i madklub, snakkede vi om krigen i Ukraine, og det var rart at snakke med nogen om det, for det bekymrer jo mig. Jeg interesserer mig også rigtig meget for politik, og jeg stemmer hver gang, for jeg vil ikke være sofavælger, og det er også rart, at vi kan snakke med frivillige om politik. Jeg vil jo ikke stemme på den forkerte.

Allan Thomsen

- Sidste gang vi var i madklub, snakkede vi om krigen i Ukraine, og det var rart at snakke med nogen om det, for det bekymrer jo mig. Jeg interesserer mig også rigtig meget for politik, og jeg stemmer hver gang, for jeg vil ikke være sofavælger, og det er også rart, at vi kan snakke med frivillige om politik. Jeg vil jo ikke stemme på den forkerte.

- Det bedste er, når vi kan hygge os med nogle frivillige, der har god tid. Det kan vi i madklubben, så det vil vi ikke gå glip af.


Allan er synlig i bybilledet, og han er altid klar med en kvik bemærkning, når han møder folk, han kender i bybilledet. Foto: Bo Maimburg


Allan har også været glad for, at de i madklubben kunne bruge de frivillige til at snakke om corona, for det var jo noget, som bekymrede ham rigtig meget.


Annonce

Leif er vild med sport og kultur


Leif er ligeså aktiv som Allan, og han er altid med i Tulipanfest-optoget, til Kulturnatten, og når der er juleoptog.

Han har i de sidste par år også været med i Stafet for Livet, hvor han er med på det åbne hold, og han er på den måde med til at indsamle penge til Kræftens Bekæmpelse.

- Jeg er vild med at være med, når der sker noget i Ribe. Det er sjovt, og jeg har altid været vild med at spille teater og være med i noget, som folk kan lide at se på. Jeg spiller også med i et band, og der er altid frivillige, der hjælper os, så det er selvfølgelig vigtig. Jeg skulle have været med i et stort Special Olympics sportsstævne i starten af året, men jeg kunne ikke komme med, for jeg havde ikke en frivillig, der kunne hjælpe mig, og det var jeg ked af, siger Leif Beck.


Allan Thomsen og Leif Beck

Allan Thomsen er 68 år, og han er født i Mommark, men han har boet i Ribe det meste af sit liv. Selvom han kunne være gået på pension, så er han stadig på arbejdsmarkedet. Han har sit virke på cafeen Skt. Peder, og så er han med til at passe dyrene på Ribelunds område. Leif Beck er 66 år, og han er født i Haderslev. Han er derfor tæt på pensionsalderen, men han er også glad for sit arbejde, da det er med til at give ham indhold i tilværelsen.


De aktive herrer var begge med, da der for en lang årrække siden blev lavet et Ribespil, der omhandlede Ribelunds historie, og den oplevelse glemmer de aldrig

En af de helt store begivenheder for Allan og Leif er Ribelund Festival, og den store begivenhed kan kun afvikles med hjælp fra de mange frivillige.

- Jeg glæder mig rigtig meget til, at festivalen afvikles i år, for der skal bandet Blue Bird spille, og jeg har spillet med flere af dem, så det bliver rigtig sjovt. Men jeg glæder mig også til at møde mange gamle venner, og så er det jo altid hyggeligt, siger Leif.Leif Beck kan godt bruge frivillige, når han skal deltage i sport og kultur. Foto: Bo Maimburg


- Jeg glæder mig til Ribelund Festival, for den blev jo aflyst sidste år og forrige år. Jeg skal høre Kandis, og så skal jeg ud og danse, for det er jeg helt vild med. Ribelund Festival er altid rigtig sjov at være med til. For det er jo en stor fest, hvor vi er sammen med alle vores gode venner, siger Allan.


Annonce
Ugeavisen Ribe

Stoffer, brækkede næser på betjente og anmeldelse af voldtægt: Ikke alt var lige festligt til Tulipanfesten

Annonce
Ugeavisen Ribe

Damefodbolden blomstrer i Ribe/Hviding: Talentfulde spillere vender hjem og bliver udfordret af stærkt trænerteam

Annonce
Ugeavisen Ribe

Nu kan alle flygtninge komme gratis på museum: Der er fribilletter til alle uanset, hvor de kommer fra

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Annonce