Annonce
Ugeavisen Ribe

Anden beretning fra Ribestudent: Sikke en fest, det har været - men det er ikke slut endnu

Mathias Gissemann har givet den al den gas den seneste uges tid, som hans studenterhue har gjort ham fortjent til. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Aldrig havde jeg forestillet mig hvilken lettelse, og hvilken glæde der kunne springe ud af mig, samt hvilken festparathed en studenterhue kunne frembringe.

Dagen, hvorpå huen fik sin plads på mit hoved, blev først tilbragt med alle mine nærmeste venner og familie - og blev derved fejret med manér. Hen på aftenen skulle der mere gang i festen, og sammen med min gode veninde blev to studentergilder pludselig til ét. Med gode venner, nye som gamle, blev der sat gang i den gode stemning, og festen fortsatte til den lyse morgen, hvor studenterugen blev sat endeligt i gang da de første klip i huens svedbånd blev inkasseret. En kornmark blev fristende og nøgenløb i en stor gruppe gav de første af os et kornaks i huen. Ligeledes blev synet af en solopgang med 24 genstande på bagen til et lille hus klippet i svedbåndet.

Der er hen over den seneste uge kommet en hel del klip i Mathias' studenterhue. Privatfoto

De efterfølgende dage blev festligt fejret til studentergilder i flæng med gode venner og klassekammerater. Torsdag begyndte matheden så småt at trænge sig på, og et par vilde dage i en glædes rus havde sat sine tydelige spor på både hoved og stemme. Men det måtte jeg pakke væk for at gøre klar til musik og tale til translokationen.

Annonce

Solen stod højt på himlen fredag formiddag, skolegården viste sig fra sin bedste side til årets translokation. Vemodigheden bredte sig desuden blandt os elever, da alvoren gik op for os, som rektor holdt sin tale, og vi pludselige gennemlevede de sidste 3 års følelser og oplevelser der nu er passeret. Translokationen gik over alt forventning, og efter vi fik taget de årlige årgangsbilleder, begyndte stemningen at lette blandt eleverne. Det formelle var pludselig lagt på hylden, og nu var vi ikke længere under skolens vinger. Vi var frie!

Der blev på hestevognsturen også tid til et fællesfoto ved Sct. Catharinæ springvandet. Privatfoto

Det kunne både mærkes, høres og ses. Hestevognene var kørt frem i skolegården, og hvis der havde været fest før, var det ikke at sammenligne med nu. Fløjter og båthorn var kørt i stilling, og de tre gange rundt om domkirken med tilskuere, og 12-talsmodtagere løbende bag vognen, blev latterfyldte. Da turen gik videre, kunne et trafiklys også tilføjes til huen, da vi ved rødt lys fik lov til at kravle ind gennem bagsædet på en bil. Små ting som disse er også med til at holde humøret i top. Vi sluttede dagen med et dyp i Ribe Å, kun iført hue, samt en løbetur om domkirken - igen som Gud har skabt os - hvilket førte til henholdsvis en bølge og et kors i huens svedbånd. Det er som om hæmningerne ryger når huen er på hovedet - hvilket nu er ret befriende!

Dagen derpå kunne tømmermændene mærkes, men der var ikke tid til at slappe - vi skulle videre - denne gang med lastbil. Vi fik en øl i hånden og morgenmad ved første stop - og så var dagen i gang. Der gik altså ikke længe inden stemningen igen var i top, og der blev hujet, jublet og festet igennem mens vognen kørte fra stop til stop i det sydjyske.

Studenterne har festet igennem for deres nye frihed. Privatfoto

Nu her nogle dage efter kan jeg se lidt tilbage. Det har været nogle uforglemmelige dage, og det har været et nærmest perfekt punktum på en formidabel gymnasietid. Nu sidder man lidt med en følelse af, at festlighederne godt måtte blive ved - men der kommer jo en hverdag igen. Dog er de næste par uger i kalenderen fyldt med gilder og godt selskab - så helt ovre er det ikke endnu.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Der er godt naboskab i Tange: Fællesspisning er populær hos beboerne i fem huse i Tange

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Turisme i Ribe: Den nye destination har et underskud på en million kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Ny virksomhed i Ribe: Virksomhed i vækst hjælper iværksættere

Ugeavisen Ribe

Ribe er startby: Kom helt tæt på Cavendish og de danske stjerner

Ugeavisen Ribe

Dennis starter egen klinik for fysioterapi i Ribe

Ugeavisen Ribe

Redningsbåd skal sikre tursejlads på Ribe Å

Ugeavisen Ribe

Mad, keramik og heksehistorie på Quedens

Ugeavisen Ribe

Heksemuseum inviterer indenfor efter lukketid

Ugeavisen Ribe

Ribe Dyrskue kæmpede med vandet - og havde højt besøgstal

Ugeavisen Ribe

Ribes mest underlige pizzaer: Hotdog pizza, en med karrysovs og så en ristaffel pizza

Ugeavisen Ribe

Stor splittelse om ananas på pizza: Kunderne i Ribe vil gerne have det

Ugeavisen Ribe

Ribes pizzeriaejere er enige: Dette fyld vil langt de fleste kunder have på deres pizzaer

Ugeavisen Ribe

25 år med kunst: Fra sygeplejerske til fuldtids kunstner

Ugeavisen Ribe

Gymnasielærere fra Ribe Katedralskole var på togt med forskningsskib

Ugeavisen Ribe

To ejere bliver til tre på Abildskær Gård

Ugeavisen Ribe

Ærligt debutalbum fra moden Ribedreng

Ugeavisen Ribe

Længe ventet: Ribe får sin første sushi-restaurant

Ugeavisen Ribe

Danni fra Ribe har valgt aldrig at være sur

Ugeavisen Ribe

Mentorer giver udsatte børn selvtillid og mod på livet

Ugeavisen Ribe

Familie vil vise sjælden kvægrace frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Lille maskinforretning vil vise sig frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Politiske partier starter valgkampen på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Dyrskue tager ingen chancer: Tjekker folk ved indgangen

Annonce