Annonce
Ugeavisen Ribe

Anders har oplevet sin hjemby som rummelig: - Det er nemt at være homoseksuel i Ribe

Anders nyder at kræse om kunderne på Kammerslusen. Foto: Nikolaj Omby Ibsen
Anders Heide-Andersen har succes som tjener på Kammerslusen, og han nyder at give kunderne en oplevelse. Han er opvokset i Ribe og er for nogle år siden kommet tilbage til byen, hvor han har mødt positive tilbagemeldinger på hans seksualitet.

Ribe: De fleste, der har gæstet restaurant Kammerslusen, har oplevet Anders Heide-Andersen som den kundevenlige tjener, der nyder at snakke med kunderne og skabe den rette ånd.

Han har været med fra starten, da Niels og Tinne overtog restauranten, og han har været vild med at være med til at præge stedet.

- Der er flere af os, der har været med fra starten, da Kammerslusen åbnede, og vi har skabt den helt rette ånd. Der er mange af os, der tænker ens, og så tror jeg, at folk kan mærke, at vi har det sjovt, for det er vigtigt, når vi skal give folk en oplevelse. Jeg har ikke haft en dag på jobbet, hvor det ikke har været sjovt, og hvor stemningen i køkkenet og bag facaden ikke har været god, og det tror jeg, at alle nyder godt af - ikke mindst kunderne, siger Anders Heide-Andersen.

Annonce

Han er også vild med, at medarbejderne ses privat, også selvom de har en lang arbejdsdag og uge, for det vidner jo om den gode atmosfære på Kammerslusen.

Han ser også den gode stemning som nøglen til stedets succes, ligesom han ser det som en vigtig parameter, at alle er lige, og at medarbejderne involverer sig i det daglige arbejde på stedet.

- Der er ikke noget bedre end en god travl dag, hvor vi alligevel får tid til at snakke med gæsterne. Mange spørger ind til, hvem jeg er, og når de hører, at jeg er fra Ribe, og at jeg har flere ældre familiemedlemmer herfra, bliver snakken endnu bedre.

Jeg har oplevet, at det har været nemt at være homoseksuel i Ribe. Og det oplevede jeg både som helt ung og i den alder jeg er i i dag. Der er en tolerance i Ribe som man ikke finder så mange andre steder i Danmark. Og jeg har aldrig oplevet ”hatecrime”. H

Anders Heide-Andersen

- Man kan få god mad mange steder, men vi er der ikke kun for at servere mad for vores gæster. Men vi vil gerne give folk en oplevelse, og det tror jeg at vores spisende gæster mærker.

Blev modnet i Skotland

Da Anders var færdig som student på Ribe Katedralskole, tog han til København, hvor han fik arbejde i butik hos Armani. Og derefter gik turen videre til Storbritanien, hvor han startede sin karriere som tjener.

Opholdet i udlandet gav ham en god ballast, som også har modnet ham som person.

- Jeg har lært meget både personligt og professionelt ved at være i England og Skotland, og den ballast tager jeg med i mit job på Kammerslusen. Jeg kan også mærke, at det er vigtigt, at vi er klar, når vi er på arbejde, for der er mange, der har gode minder fra Kammerslusen og det skal vi tage højtideligt.

Annonce

Han er i gang hele tiden - næsten da

Det er dog ikke kun på arbejdet Anders har travlt.

- Jeg er en person, der er i gang hele tiden, og det passer mig fint at arbejde på Kammerslusen for her er der jo virkelig travle tider. Jeg har også svært ved at sidde stille, når jeg har fri.

Han er også vild med at have gæster, og Anders bruger gerne en halv dag på at forberede til en hyggeligt aften med vennerne.

- Jeg nyder at skabe en god fest sammen med mine venner. Og jeg nyder, når vi får en sjov aften sammen, siger han.

Man der kan dog også være dage, hvor han slet ikke laver noget.

- Hvis du banker på min dør en søndag eftermiddag, kan man godt opleve mig fra en hel anden side. Jeg kan godt have brug for at slappe helt af på sofaen med en serie på Netflix, hvis det har været en hektisk uge.

Annonce

Nemt at være homoseksuel

Anders var ikke så gammel, da han sprang ud som homoseksuel, og han kan se tilbage på det med gode minder, for det blev modtaget godt her i Ribe.

- Jeg har oplevet, at det har været nemt at være homoseksuel i Ribe. Og det har jeg både oplevet som helt ung, og i den alder jeg er i i dag. Der er en tolerance i Ribe, som man ikke finder så mange andre steder i Danmark.

Hans kæreste, Calum, har oplevet det på helt samme måde, og de ser begge Ribe som en tryg base.

Om Anders Heide-Andersen

Anders Heide-Andersen er 27 år, han er født og opvokset i Ribe, og han har kæreste. De bor på Kurveholmen.

Anders er student fra Ribe Katedralskole, og han er i dag ansat som tjener på Kammerslusen.

- Jeg har aldrig oplevet ”hatecrime”, men jeg tror derimod, det vil være mere sandsynligt, at der ville være 10 mand, der rejste sig og forsvarede mig, hvis der skulle ske noget, eller hvis der var nogen, der kommenterede, at jeg er homoseksuel. Det eneste, jeg har oplevet, er, at folk har været mere uvidende og forvirrede i, hvordan de skal agere overfor mig og min kæreste, og det er da helt okay, forklarer Anders.

Livet kører i et højt gear hos Anders Heide-Andersen, og han nyder derfor, når han har en søndag, hvor han kan slappe af. Privatfoto

- Den store tolerance hos indbyggerne i Ribe er jo også en af grundene til, at jeg gerne ville tilbage til Ribe, og jeg havde let ved at overbevise min kæreste om, at han skulle med. Han er fra Skotland, men han ville også gerne bo tæt på min familie.

- Jeg drømmer som så mange andre om at få en familie, og jeg kan ikke forestille mig et bedre sted at realisere det end her i Ribe. Vi har tydelig kunne mærke den helt specielle mentalitet der er i Ribe. Og kun på en positiv måde, siger han.

Annonce

De korte spørgsmål

Giv mig tre ord der beskriver dig selv?

- Arbejdsom, loyal og positiv.

Hvad kan du bedst lide ved at bo i Ribe?

- Det fantastiske er, at Ribe trods byens størrelse har meget at byde på. Jeg nyder, at man møder folk, man kender, når man går ned igennem gågaden. Der er et godt fællesskab i Ribe og så er det jo en smuk by.

Pralerunden – Hvad er du god til?
- Jeg er god til at skabe en god fest. Jeg tror, det handler om, at jeg godt kan lide at give folk en god aften med masser af spas og løjer.

Hvad drømmer du om?
- Jeg drømmer om at se så meget af verden som muligt. Og jeg drømmer om at få en kernefamilie med børn, men det er jo ikke så let, når man er homoseksuel.

Hvis vi to skal bruge resten af eftermiddagen sammen hvad skal vi så lave?
- Vi skal udsætte det til en dag, hvor Flensburg/Handewitt spiller på hjemmebane. For så skal vi ned og se dem. Vi skal dog først ud og spise en god frokost og drikke en god øl til.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Brian har brugt kræfter på at ændre sig selv: - Som barn var jeg nok det, mange ville kalde en møgunge

Annonce
Ugeavisen Ribe

Esbjergfirmaer støtter Ribes legepark

Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe Stift tilbyder ophold på Den Gamle Avlsgård: Hjælp til stressramte præster

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Lad os gøre en klimaindsats og bevare Rømø

Ugeavisen Ribe

Det særprægede hus med de mange kaldenavne: - Mange  står og peger på vores hus, og nogle ringer også på

Ugeavisen Ribe

Januar byder på usædvanlig sort sol: Seks gange så mange stære som normalt

Ugeavisen Ribe

Nyt byrådsmedlem fra Ribe: - Jeg kunne godt tænke mig nogle flere timer i døgnet

Ugeavisen Ribe

Corona har ramt svømmehal: Lukket ind til videre

Ugeavisen Ribe

Turistinformation klar med mindst én ugentlig åbningsdag

Ugeavisen Ribe

Kevin var nede med stress: - Jeg har sat rødder, som er så stærke, at jeg aldrig vælter igen

Ugeavisen Ribe

Nyvalgt byrådsmedlem: - Det er satme fedt, jeg glæder mig helt vildt

Ugeavisen Ribe

Ribefotograf har taget nationens bedste foto for anden gang på tre år: - Det er monster stort

Ugeavisen Ribe

Erfaren mand i spidsen for Lokalråd Ribe Midt: Willi vil have bedre dialog med Esbjerg Kommune

Ugeavisen Ribe

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Ugeavisen Ribe

Hel skole samlede skrald og gjorde en god gerning: Elever samlede 300 kilo på en formiddag

Annonce