Annonce
Ugeavisen Ribe

Anna tager opgaven på sig: Ny projektkoordinator skal skaffe flere frivillige til vikingecenter

Anna Bech Lund ser frem til, at hun skal stå for Ribe VikingeCenter kommende projekt, hvor mange frivillige skal engageres. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Projektkoordinator Anna Bech Lund håber på, at der kan komme godt 30 nye frivillige til på Ribe VikingeCenter. Hun ser frem til at vise dem rammer, som de ikke kendte til før.

Ribe: Ribe VikingeCenter har kontakt med 1.000 frivillige i løbet af en sæson, men der er ikke mange af dem, der er fra lokalområdet. Derfor vil centret gerne have fat i en større skare af nye voksne, som skal være med til at bygge på ringvoldprojektet, og opgaven om at få dem ind i folden er lagt i hænderne på 31-årige Anna Bech Lund.

Hun er Ribe VikingeCenters nye projektkoordinator. Og som projektets ankerperson skal hun facilitere aktiviteterne og skabe optimale betingelser for et sprudlende forum af nye fritidsaktive på Ribe VikingeCenter.

For hende er drømmescenariet, at hun kan få 30 nye frivillige folk med på byggeholdet.

Annonce

- Det kunne være enormt fedt, hvis vi over tid fik 100 nye ind. Jeg er spændt på, hvordan ripenserne tager mod det her initiativ. Jeg har endnu ikke føling med lokalsamfundet, så det bliver en udfordring for mig, men måske skal der også helt nye øjne til for at det lykkes, siger hun og understreger, at hun vil trække på hendes erfaringer som skolelærer samt koordinator i andre sammenhænge.


Jeg kan se, hvor meget man rykker sammen, når man er fælles om noget, og det er det, jeg gerne vil have at andre får oplevelsen af.

Anna Bach Lund


- Jeg er vant til at have overblikket og sætte folk i gang. Samtidig møder jeg folk, der hvor de er og kan fremhæve deres kvaliteter. Da jeg fandt ud af, at Ribe VikingeCenter manglede en til at styre et projekt fra start samtidig med, at det handlede om, at det skulle komme i mål ved hjælp af frivillige, så tænkte jeg, at det var lige mig. Jeg glæder mig til at kunne give folk ny læring og vise dem rammer, som de ikke vidste var tilgængelige, siger hun.

Fællesskaber med værdi

Anna Bach Lund kendte til Ribe VikingeCenter via hendes interesse for vikingekamp. I den anledning har hun jævnligt besøgt centret, og samtidig har hun oplevet, hvad det giver hende selv at være involveret i et frivilligt fællesskab, som en vikingekampgruppe også kan være.

- Jeg kan se, hvor meget man rykker sammen, når man er fælles om noget, og det er det, jeg gerne vil have at andre får oplevelsen af. Herude kan vi sætte rammerne for et fællesskab og sørge for, at dem, der er med, er glade, når de går hjem, siger hun.

De frivillige, påpeger Anna Bach Lund, er essentielle for centret, da de på forskellig vis medvirker til at gøre historien levende, tilgængelig og forståelig for de besøgende.

- Ribe VikingeCenter står stærkt på grund af de frivilliges engagement, og det er en af årsagerne til, at vi er i fortsat udvikling på trods af mange måneders coronaforhindringer.

Kort om Anna Bach Lund

Anna Bech Lund er 31 år, og hun er for nyligt flyttet til Ribe fra Århus, hvor hun har læst historie.

Hun har tidligere arbejdet ved Fyrkat Vikingecenter, Moesgård Museum og en friskole ved Hammel.

I en årrække har hun i sin fritid været aktiv medlem i vikingekampgruppen Ask, hun rekonstruerer vikingetidsdragter, plantefarver m.m.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce