Annonce
Ugeavisen Ribe

Anny elsker at hjælpe andre og gøre en forskel

63-årige Anny Christensen er en travl kvinde, der hele tiden har gang i projekter, der skal medvirke til at hjælpe andre og støtte gode formål.
Annonce

Ribe: Der er mange, der kender Anny fra hendes virke i Ribe, og hun er en person, som involverer sig i mange forskellige ting.

Igennem de senere år har man hvert år kunne se hende i en af boderne i julehyttebyen, men hun har også en stor del af mange andre aktiviteter som blandt andet Stafet for livet.

Og hun er vild med at gøre noget for andre.

- Jeg er jo bare Anny, der er vokset op i Fæsted, med en kæmpe kæmpe ballast, som betyder, at jeg har overskud og tager ansvar. Jeg er opvokset på en slægtsgård, hvor der var karle og piger ansat, og vi blev alle opflasket med, at vi skulle gøre noget for andre. Vi har et særligt sammenhold i familien, hvor vi støtter op omkring hinanden, og det giver os noget helt særligt. Jeg har lært hjemmefra, at der ikke er noget, der kommer af sig selv, men jeg letter gerne røven og tager et initiativ for at hjælpe andre, siger hun med et bestemt blik.

Anny har blandt andet hjulpet en ældre mand i Grønnegade som ikke kunne klare sig selv, og det endte med, at hun blev fast vaskekone hos ham. Og hun hjælper gerne venner og bekendte, hvis hun kan gøre noget for dem.

- Der går ikke et skår af mig, hvis jeg gør noget for andre, og jeg glæder mig over at kunne hjælpe til.

Anny Christensen

Anny er 63 år og gift med Bent Christensen. De har en plejedatter, Pia, på 50 år, som har boet hos dem i de sidste 40 år. Anny var oprindelig fritidspædagog på Ribelund, men hun har de sidste år været på efterløn.
Annonce

Endte som plejemor

Da Anny var færdiguddannet pædagog, besluttede hun sig for, at hun ville arbejde på Ribelund, fordi hun der ville kunne være noget for andre.

- Da jeg var på Ribelund, lærte jeg borgeren Pia at kende, og inden jeg havde set mig om, var jeg blevet plejemor for hende, og det er jeg stadig 40 år efter. Pia var en otte-årig pige med pokerfjæs, og som ikke viste følelser, og hun er i dag en stor del af vores familie. Jeg faldt for Pia, og jeg ville gerne gøre noget særligt for hende, da jeg synes, at hun virkede lidt trist.

- Der er mange, der tror, at Pia er min datter, men jeg har aldrig selv fået børn, så hun er det tætteste, man kommer på at have sit eget barn.

- Jeg giver en voksen pige en hverdag, som hun godt kan lide, og jeg giver hende udfordringer, tryghed, oplevelser og et hjem, hvor hun føler sig godt tilpas. Det giver omvendt også mig en stor glæde at være noget for hende, og hun er en naturlig del af vores liv og vores familie, og hun er med i alt, hvad vi laver.

Annonce

Støtter hospitalsklovne

Igennem de senere år har Anny gjort et større arbejde for at støtte hospitalsklovnene, og hun har indsamlet tæt på 100.000 kroner til det gode formål.

- Jeg har alt det, jeg skal bruge privat, og jeg mangler ikke noget. Da min nieces datter fik leukæmi, så jeg hendes glæde på sygehuset ved at opleve hospitalsklovnene. Jeg har igennem flere år solgt en masse ting, som jeg selv har produceret og ting, som andre har lavet, og indtægterne fra salget er gået til gode formål.

Bent og Anny kan godt lide at hjælpe andre, og de deltog blandt andet ved loppemarkedet i Jernved. Og hele salget herfra går til hospitalsklovnene. Privatfoto
Annonce

De fire korte?

Giv mig tre ord der beskriver dig selv?

- Ærlig, hjælpsom og omfavnende.

Hvad kan du bedst lide ved at bo i Ribe?

- Nærheden - hvor jeg er tæt på byliv, indkøb og natur. Og Ribe er jo bare skøn og smuk.

Hvad ville du bruge pengene til, hvis du vandt en million kroner i lotto.

- Jeg kunne jo bruge nogle af pengene på et nyt tag på vores hus. Men jeg vil helt sikkert invitere mine søskende og deres børn og børnebørn ud at rejse. Og det skal være et sted, hvor der er varmt og med nogle gode aktiviteter for børnene.

Hvis vi to skal bruge resten af eftermiddagen sammen, hvad skal vi så lave?

- Du skal hjælpe mig med at pakke noget af det, jeg skal sælge til fordel for hospitalsklovnene. Men du skal vigtigst af alt komme med gode ideer til, hvordan vi kan dele budskabet, så endnu flere bliver bedre til at glæde andre. Hvis vi får flere med på den bølge, kan vi jo gøre en forskel.

Anny nyder at tage rundt på messer og loppemarkeder og sælge ting, hvor pengene går til gode formål. Foto: Bo Maimburg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce