Annonce
Ugeavisen Ribe

Arkitektladen har sat et stort præg på Ribes bygninger

Øjvind Andersen går her midt imellem de bygninger i Sct. Nicolaigade, som han har været med til at sætte sit præg på. Foto: Bo Maimburg
Øjvind Andersen og de øvrige medarbejdere hos Arkitektladen har en stor andel i udseendet af nye og renoverede bygninger i Ribe og omegn.

Ribe: Der har været rigtig godt gang i byudviklingen i Ribe igennem de seneste 10-15 år. Der er opført enkelte nye bygninger i Ribes bykerne og en del nye bygninger omkring Ribe. Samtidig har en del af de eksisterende bygninger fået et nyt liv, udseende og en kærlig hånd.

Blandt de renoverede bygninger er blandt andet Ribe Bryghus, Den gamle biograf, bygningen der har huset Riberhus Plejehjem, den gamle politistation, mens nybyggerierne omfatter blandt andet firmaet Ib Laursens nye hovedsæde ved Øster Vedsted. Og blandt alle disse projekter er der én fællesnævner. Det er nemlig Ribevirksomheden Arkitektladen, der har været med på dem alle.

Et af de nyeste projekter hos Arkitektladen er tre huse på grunden, hvor Ribe Apotek tidligere holdt til. Illustration: Arkitektladen

- Det glæder mig helt vildt, når en erhvervskunde ringer på døren for at få arkitekthjælp til at udvikle og investere i bygninger i Ribe. Jeg føler, at der de sidste er 4-5 år er udvist stor tillid til, at vi kan løse opgaverne på højt niveau med en nutidig arkitektoniske touch, og samtidig bevare i respekten for nordens ældste by. Det betyder meget for mig at være medspiller i den gamle bys bygningskultur, kulturarv og byudvikling i Ribe, siger Øjvind Andersen, der er indehaver af Arkitektladen.

Annonce


Det er klart, at man tænker anderledes, når man laver opgaver i en gammel by som Ribe. Jeg føler ejerskab for det der sker, og det er glædeligt, at der er så mange bygherrer som vil investere deres penge i Ribe og investere i at rette op på byen.

Øjvind Andersen


Sat præg på en helt gade

Et af de steder, hvor Arkitektladen især har sat et præg er i Sct. Nicolaj Gade. Her har en hel stribe bygninger været igennem Arkitektladens udviklende tegnestue, eksempelvis den gamle politistation, det tidligere dommerkontor, biografen og det tidligere posthus.

Arkitektladens indehaver, Øjvind Andersen, har stor ros til overs for de bygherrer, der medvirker til at sikre, at Ribe bevarer sit liv ved at renovere og bygge nyt. Foto: Bo Maimburg

- Det er fantastisk, at en som Jon Holm Sørensen og flere andre gode ripensere er med på at gøre noget for byen, og en gade som Sct. Nicolaigade er gået fra at kunne være endt som en gade i forfald til en gade med masser af liv. Det er spændende, når vi som arkitekter kan medvirke til at sætte vores præg på en by som Ribe sammen med erhvervslivet, og det er rart at mærke, at erhvervslivet har en tiltro til, at jeg kan lave nogle gode løsninger, og vi sammen kan udvikle Ribe i respekt for de eksisterende rammer, siger Øjvind Andersen.

Annonce

Skal tænke anderledes

Han understreger, at man skal tænke anderledes, når man laver opgaver i en gammel by som Ribe.

- Når man renoverer og ombygger i en by med Ribes historie koster det i valg af materialer og byggeformer, men bygherrerne er klar på det i deres bestræbelser for at skabe en by i udvikling. Jeg føler ejerskab for det der sker, og det er glædeligt, at der er så mange bygherrer som vil investere deres penge i Ribe og investere i at rette op på byen. Og jeg er taknemmelig for den tillid jeg får, når de ønsker at bringe bygninger op i et værdigt niveau.

- Jeg har mange kunder der kommer til os fra hele landet, og de siger alle wauw, når de kommer til Ribe, og det betyder rigtig meget for mig.

Og måske kommer der endnu flere wauw kommentarer i den kommende tid over Arkitektladens kommende og igangværende opgaver. Den nye hovedbygning på Ribe Camping, Lolk Industries og tre nye boligprojekter på apoteksgrunden er nemlig de nyeste projekter, de arbejde på. Især sidstnævnte bliver et spændende projekt.

- Vi har skabt et rigtig spændende projekt med ni flotte boliger, som dog lige mangler den sidste godkendelse. Vi er blevet i de samme sko, samme formsprog og samme touch og koncept som projekt Ribe Jernindustri, siger Øjvind Andersen.

Arkitektladen

Der er otte ansatte hos Arkitektladen, der er ejet af Øjvind Andersen. Firmaet har igennem alle årene haft til huse i Kolvig Gaard på anden sal.

Firmaet tegner alt fra en udestue til et hus på den gode side af 30 millioner kroner, ligesom de også har lavet boligforeningskomplekser med 280 lejligheder og virksomhedsdomiciler med plads til flere end 100 medarbejdere.

Medarbejderne hos Arkitektladen har alle medvirket til at sætte deres præg på Ribe bys udvikling.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe er startby: Kom helt tæt på Cavendish og de danske stjerner

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Dennis starter egen klinik for fysioterapi i Ribe

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Redningsbåd skal sikre tursejlads på Ribe Å

Ugeavisen Ribe

Mad, keramik og heksehistorie på Quedens

Ugeavisen Ribe

Heksemuseum inviterer indenfor efter lukketid

Ugeavisen Ribe

Ribe Dyrskue kæmpede med vandet - og havde højt besøgstal

Ugeavisen Ribe

Ribes mest underlige pizzaer: Hotdog pizza, en med karrysovs og så en ristaffel pizza

Ugeavisen Ribe

Stor splittelse om ananas på pizza: Kunderne i Ribe vil gerne have det

Ugeavisen Ribe

Ribes pizzeriaejere er enige: Dette fyld vil langt de fleste kunder have på deres pizzaer

Ugeavisen Ribe

25 år med kunst: Fra sygeplejerske til fuldtids kunstner

Ugeavisen Ribe

Gymnasielærere fra Ribe Katedralskole var på togt med forskningsskib

Ugeavisen Ribe

To ejere bliver til tre på Abildskær Gård

Ugeavisen Ribe

Ærligt debutalbum fra moden Ribedreng

Ugeavisen Ribe

Længe ventet: Ribe får sin første sushi-restaurant

Ugeavisen Ribe

Danni fra Ribe har valgt aldrig at være sur

Ugeavisen Ribe

Mentorer giver udsatte børn selvtillid og mod på livet

Ugeavisen Ribe

Familie vil vise sjælden kvægrace frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Lille maskinforretning vil vise sig frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Politiske partier starter valgkampen på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Dyrskue tager ingen chancer: Tjekker folk ved indgangen

Ugeavisen Ribe

Rocksanger er i topform: Michael Falch gæster Ribe

Ugeavisen Ribe

Ribe Boligforening er gået forrest: - En boligforening skal også tage et socialt ansvar

Ugeavisen Ribe

Fanøs borgmester er begejstret for øens gode spisesteder

Annonce