Annonce
Ugeavisen Ribe

Bente Aalling tog familien med til Australien

Peter, Bente og børnene Marius og Ida Kirstine fik mange uforglemmeligge oplevelser på deres tur til Australien. Privatfoto.
Bente og Peter Aalling Skovgaard har sammen med deres to mindre børn været på deres livs rejse i Australien. Ideen opstod, da Bente gerne ville vise familien, hvor hun havde svømmet til OL.
Annonce

Ribe: Bente er og har altid været en kæmpestor fighter, og det er den egenskab, der har medvirket til, at hun har et godt liv med masser af gode udfordringer og kvaliteter.

Bente er ramt af AMC, der giver stivhed i led og mangel på muskler forskellige steder i kroppen.

Hende, manden Peter og deres børn på 4 og 6 år er for nylig vendt hjem fra en rejse til Australien - og den rejse blev en fantastik oplevelse for dem alle.

- Jeg ville gerne vise Peter og børnene det bassin, jeg havde svømmet i til De Paralympiske Lege i Sydney, og stedet som gav mig de oplevelser, jeg aldrig glemmer. Peter ville også gerne til Australien, og vi er begge to meget glade for, at vi tog springet og begav os ud på vores livs rejse, siger Bente Aalling Skovgaard.

- Jeg stortudede, da jeg stod på bassinkanten i det olympiske svømmestadion, og det var en helt igennem fed oplevelse. Det så stort set ud som dengang, jeg var der.

Mine arme, hofter og knæ kan ikke bøje, jeg kan lægge albuerne på bordet, men jeg kan kan ikke løfte mine arme over hovedet. Og det er klart, at det giver nogle udfordringer, men jeg ser muligheder frem for begrænsninger, men jeg er dog ikke lalleglad.

Bente Aalling Skovgaard

Annonce

Hun lignede en fra Baywatch

De rejste langs østkysten og central Australien og de besøgte Melbourne, Ayers Rock, Kings Canyon og Alice Springs.

- Vi skulle ud og se Great Barrier Reef, og det har altid været min drøm at komme ud og svømme i det helt særlige område. Vi havde tilmeldt os en tur med en båd, og vi havde gjort meget ud af at fortælle dem om mit handicap, om mine udfordringer, men også om mine svømmefærdigheder. Da vi var på båden, fik jeg forbud mod at hoppe i vandet af kaptajnen, for han ville ikke tage ansvaret for mig i vandet. Efter lidt diskussion frem og tilbage blev vi enige om, at jeg godt måtte hoppe i vandet, hvis jeg tog redningsvest på og var sammen med en af deres medarbejdere. Og mens jeg lå i vandet, råbte kaptajnen til mig, at jeg bare skulle nyde det, for jeg svømmede jo langt bedre end ham.

- Det endte med at blive en rigtig sjov dag, og da jeg kom op af vandet i den røde badedragt, sagde de, at jeg lignede en af dem fra Baywatch.

Annonce

Fik oplevelser hver for sig

Familien havde valgt at tage turen til Australien uden personlig hjælper.

- Vi havde, inden vi tog afsted, trænet børnene til at hjælpe til så meget som muligt. Det har de været ualmindelig gode til, men det var også nødvendigt, hvis vi alle skulle have ferie, siger Peter.

Det var Peters drøm at få den helt særlige oplevelse at tage på bridgewalking. Og den oplevelse synes Bente, at Peter skulle have.

- Jeg skulle lige vænne mig til tanken om, at jeg og børnene pludselig var helt alene så langt hjemmefra. Og hvad gør vi, hvis Peter nu skulle blive kørt ned eller... men, det er jo ikke anderledes, end hvis vi var hjemme i Ribe. Så børnene og jeg tog ud at spise, og vi hjalp hinanden, så vi alle fik en god oplevelse. Da Peter kom tilbage, var han helt høj på den oplevelse, han havde fået på bridgewalking turen, og jeg var høj på, at jeg og børnene havde klaret os selv, siger Bente.

Bente Aalling

Bente Alling er gift med Peter, og sammen har de børnene Marius på 6 år og Ida Kirstine på 4.
Hun er ansat som lærer på Vitaskolen, mens Peter er pædagogmedhjælper. Bente har en medfødt lidelse, AMC, som giver stive led og manglende muskler.
Annonce

Ser mulighederne

Det første Bente siger, da snakken kommer ind på hendes udfordringer er, at hun jo har et fantastisk liv.

- Mine arme, hofter og knæ kan ikke bøje, jeg kan lægge albuerne på bordet, men jeg kan kan ikke løfte mine arme over hovedet. Det giver udfordringer, men jeg ser muligheder frem for begrænsninger, selvom jeg dog ikke er lalleglad. Men mit liv og jeg kan være træls, og jeg kan være en "kost" ligesom alle andre, fortæller Bente.

Og Peter ved godt, hvorfor Bente er blevet, som hun er.

- Vi kan takke Bentes forældre for, at hun er blevet, som hun er, for Bente har ikke fået lov til at sidde i hjørnet og lave ingenting. Du har fået samme pligter som andre, og du har fået at vide, at du skulle tage en uddannelse. Jeg har jo altid kendt til Bentes udfordringer, og det er jo bare sådan, det er, og jeg vidste jo, hvad jeg gik ind til. Havde Bente været typen, der havde ondt af sig selv, havde jeg ikke været her, siger en ærlig Peter.

- Vi er en stærk familie, og vi elsker vores børn. Det kan godt være fantastisk, at vores børn er selvhjulpne, men det kan også godt gøre ondt nogen gange, for jeg vil jo gerne give dem den hjælp, som alle andre mødre gør.

Det var en stor drøm for Bente at vende tilbage til det olympiske bassin, hvor hun svømmede til de paralympiske lege. Privatfoto
Annonce

Har mod på mere

Familien har fået mod på flere store oplevelser, og de går allerede med planer om en tur til Kenya, ligesom de ikke er færdige med Australien.

- Vi har en drøm om at tage ud og holde foredrag om vores families udfordringer, og om vores tur til Australien, så hvis der er nogen, der er interesserede, skal de bare henvende sig. Og jeg vil selvfølgelig gerne fortælle om, hvordan mit liv er præget af, at vi hele tiden ser på muligheder frem for begrænsninger.

Bente fik udlevet sit livs drøm, og hun kom ud at svømme i Great Barrier Reef. Privatfoto
Det har været en fantastisk oplevelse for Bente og resten af familien at være på tur rundt i Australien. Privatfoto
Ida Kirstine og Marius fik en oplevelse for livet med familiens tur til Australien. Privatfoto
Det var en helt særlig oplevelse, da Bente kunne vise familien det olympiske stadion i Sydney. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce