Annonce
Ugeavisen Ribe

Bente Graae fra Ribe vil gøre ny arbejdsplads til Danmarks bedste

Bente Graae går højt op i at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø på de arbejdspladser, hun er ansat på. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Bente Graae har siden 1. november været HR chef i Psykiatrien i Region Syddanmark, og hun har høje ambitioner for arbejdspladsen.
Annonce

Ribe: Hun har været med til at gøre en tidligere arbejdsplads til Europas bedste, og nu har hun påtaget sig en ny udfordring i den genre, som hun brænder for, nemlig at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø på en arbejdsplads. Bente Graae, der bor i Ribe, er en ambitiøs karrierekvinde, og nu er det Psykiatrien i Region Syddanmark, der får glæde af hendes evner.

- Det er et spændende aspekt med en ny branche for mig. Jo større udfordring for mig, jo bedre, og det vigtigste for mig er andres succes frem for min egen. Det er utraditionelt, at man vælger en som chef, der ikke har en sundhedsfaglig baggrund, men sammen tror jeg på, at vi kan noget, siger Bente Graae, der siden 1. november har været HR chef i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Hun mener ikke, at der er den store forskel på et sådan job i den branche og i bankverden, hvor hun har været 16 år.

- Det er de samme metoder, jeg skal bruge i Psykiatrien, som jeg brugte i bankverdenen. Det handler om at skabe trivsel, men i det her job er der måske den forskel, at det især handler om liv og død, ment på den måde, at målgruppen er sårbar, og derfor er der ekstra meget brug for, at det skal være en god arbejdsplads. Medarbejderne er endnu mere afhængige af, at de er på en god og velfungerende arbejdsplads for at kunne være der for patienterne, for hvis medarbejderne trives, har de mere overskud til patienterne, og så bliver de mere raske. I Frøs var HR cremen, men her er den essentiel, siger Bente Graae.

Kort om Bente

Bente Graae er 52 år og opvokset i Bramming. Hun har boet i Ribe siden 2007.

Bente er gift med Ole Møller, og de har tilsammen fire børn.

Tidligere har Bente Graae arbejdet i Frøs Sparekasse fra 2000 til 2013 og igen fra 2014-2017. I den mellemliggende periode var hun hos Udbetaling Danmark. Fra 2017 til sommeren 2019 var hun selvstændig med konsulentvirksomheden Your Potential i Ribe.

Annonce

En holdspiller

Jobskiftet til Psykiatrien kommer efter to år, hvor hun prøvede at være selvstændig i konsulentvirksomheden Your Potential sammen med Liselotte Christensen. Men et arbejde på den måde passede ikke Bente Graae.

- Jeg er mere en holdspiller end én, der arbejder selv. Vi var et super team, men jeg savnede det lange seje træk, som jeg kunne være med i tidligere. I Your Potential manglede jeg at give kunderne et længere forløb, forklarer hun.

Tidligere - i 2011 - var hun i den grad medvirkende til, at Frøs Sparekasse blev kåret som Europas bedste arbejdsplads, hvilket skete som følge af, at Bente Graae satte sig det mål på vegne af arbejdspladsen. De ambitioner har hun også for Psykiatrien i Region Syddanmark.

- Jeg går ind for målinger, og en kåring som den i Frøs er en måde at benchmarke på. Arbejdsmiljøet i Psykiatrien er god, men der er plads til forbedring, så jeg vil da gerne gøre den til Danmarks bedste arbejdsplads i første omgang, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce