Annonce
Ugeavisen Ribe

Besøg gibbonaber, hulepindsvin og latterfugle nær Ribe: Glad Zoo er en børnevenlig have

Nanduerne og især deres for tiden små kyllinger boner helt ud på sødhedsfaktoren. De er blandt nogle af de 80 dyrearter, der er i Glad Zoo, hvoraf flere andre også for tiden har nye "babyer". Foto: René Aunsbjerg Fogh
Hjertevarmen og børnevenligheden er i højsædet i hos Glad Zoo i Lintrup, der har en god blanding af eksotiske og mere almindelige dyr. Et nyt tiltag i år er muligheden for overnatning i shelter i parken.

XL på tur: Den hvide gibbonabe sidder roligt og spiser bambus, mens den kigger ud gennem tremmerne. En anden gibbonabe begynder at svinge sig rundt i buret, og kort efter er der liv og glade dage derinde.

Vi er i Glad Zoo i Lintrup, hvor noget af det første, gæsterne møder, er abeburet. Den zoologiske have kommer i størrelsesomfang ikke i nærheden af mere kendte haver i Odense, København og Givskud, men zoochef Dennis Hein Jensen pointerer, at man netop har fokus på at give gæsterne en tryg og hyggelig oplevelse.

- Vi har en klar børnevenlig profil, så vi er et sted for børnefamilierne. Eller bedsteforældre, der har børn med. Det ses også ved, at vi har legeområder spredt ud over parken, for vores erfaring er, at børn ikke er koncentrerede nok til at se på dyr hele tiden og har brug for afbræk, siger han og tilføjer, at der er en blanding af eksotiske dyr som kongeboa, lamaer, kænguru og kaiman og noget mere almindeligt som geder, minigrise og vildhunde.

Annonce
Gibbonaberne tager venligt imod dig, når du kommer til Glad Zoo. Hvis man kommer tidligt, så kan man være heldig at se dem i fuld leg. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Hulepindsvinet vækker opsigt med sine lange pigge. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Han fremhæver desuden havens hulepindsvin og det daglige fugleshow i sommerferien med ugler, høge, latterfugle og en falk. Ligeledes kan man ved et besøg lige nu se eksempelvis lemurunger, små nandukyllinger og loskillinger.

Socioøkonomisk profil

En stor del af Glad Zoo er stedets socioøkonomiske profil, hvor man både har seks ansatte i beskyttet beskæftigelse og flere ansatte i fleksjob. De, understreger Dennis Hein Jensen, har en vigtig rolle.

- Alle vores ansatte i beskyttet beskæftigelse har meningsfyldt arbejde, hvad end det handler om at gå og feje eller passe på dyrene. Det giver dem et socialt liv og noget at stå op til, og så udvikler de sig. Vi har eksempelvis nogle, der også guider og fortæller om dyrene, siger Dennis Hein Jensen, der også tilføjer, at Glad Zoo ikke ville være her uden støtten fra Glad Fonden.

Annonce

Sov sammen med lamaerne

Det er nu syv år siden, Glad Fonden overtog den zoologiske have, og siden 2017 har haven haft det nuværende koncept. Der er gennem de senere år blevet bygget en del om og til i haven, hvor der eksempelvis er kommet mere at se på bakken, hvor lamaerne og dådyrene holder til. Et af tiltagene i år er en grillhytte med tilhørende shelterpladser, som gæsterne kan booke til overnatning i haven.

Dennis Hein ser positivt på fremtiden for Glad Zoo. Især er han spændt på det nye tiltag om at kunne sove i shelter i haven. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Vi vil gerne være med på den her outdoor living tendens, så nu kan man sove lige ved siden af lamaerne, og vågne til lyden af uglehyl, skrig fra aberne og meget andet, forklarer Dennis Hein Jensen, der også har fået indrettet en simpel streetfood bod i den ende af parken.

Han understreger dermed, at udviklingen i Glad Zoo bestemt ikke står stille, og han drømmer om, at den fortsætter.

Vildhundene er et af de særlige dyr i haven. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Vi har i løbet af de seneste år fået gjort stedet pænt, så der er bestemt en fremtid for vores zoologiske have. Vi vil udvikle haven, have nye dyr og nye anlæg, og så drømmer jeg om, at vi kan få et af de der brune attraktionsskilte på motorvejen, siger Dennis Hein Jensen.

Om Glad Zoo og Glad Fonden

Glad Zoo er Sønderjylland eneste zoologiske have. Der er ansat fire dyrpassere, fire faglærere, seks ansatte i beskyttet beskæftigelse, 17 elever og flere i fleksjob.

Glad Zoo havde 30.000 gæster sidste år, men håbet er, at man kan komme op på 45.000 gæster. Der er mere end 80 forskellige dyrearter.

Glad Fonden er en af Danmarks største socialøkonomiske virksomheder. Udover egne virksomheder samarbejder man med andre virksomheder og aktører, der kan medvirke til at udbrede deres forretningsidé.

Glad Fonden har siden 2014 ejet Glad Zoo, hvor haven indgår i uddannelsen af unge på STU.

Klappegrisene er sammen med mange legepladser noget af det, der gør Glad Zoo meget børnevenligt. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Haps. Nanduerne vil gerne spise deres mad direkte fra spanden. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Der er mange søde dyr i haven. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Glad Zoo ligger i et naturskønt område med en flot udsigt ud over vidderne. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

25 år med kunst: Fra sygeplejerske til fuldtids kunstner

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Gymnasielærere fra Ribe Katedralskole var på togt med forskningsskib

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

To ejere bliver til tre på Abildskær Gård

Ugeavisen Ribe

Ærligt debutalbum fra moden Ribedreng

Ugeavisen Ribe

Danni fra Ribe har valgt aldrig at være sur

Ugeavisen Ribe

Mentorer giver udsatte børn selvtillid og mod på livet

Ugeavisen Ribe

Familie vil vise sjælden kvægrace frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Lille maskinforretning vil vise sig frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Politiske partier starter valgkampen på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Dyrskue tager ingen chancer: Tjekker folk ved indgangen

Ugeavisen Ribe

Rocksanger er i topform: Michael Falch gæster Ribe

Ugeavisen Ribe

Ribe Boligforening er gået forrest: - En boligforening skal også tage et socialt ansvar

Ugeavisen Ribe

Fanøs borgmester er begejstret for øens gode spisesteder

Ugeavisen Ribe

Gourmetøen Fanø: Fajancen dyrker de lokale råvarer

Ugeavisen Ribe

Gourmetøen Fanø: Køkkenet på det hyggelige badehotel er populært

Ugeavisen Ribe

Gourmetøen Fanø: Fanø Krogaard er løftet til et helt andet niveau

Ugeavisen Ribe

Ribe Boldklub kan igen tilbyde U19 og U17 fodbold for drenge

Ugeavisen Ribe

Henrik er arbejdsnarkoman - men nyder sit åndehul og at få vind i håret

Ugeavisen Ribe

Femte gang på cykel i høje bjerge: Danny fra Ribe cykler igen for en verden uden sclerose

Ugeavisen Ribe

Lui skal skabe tryghed og trivsel i Ribe Boligforening

Ugeavisen Ribe

Hvordan ser højsæsonen ud: Destinationschefen ser en udfordret branche

Ugeavisen Ribe

Efter at have droslet ned: Nu vil landbutik igen være synlig i lokalområdet

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vi skal tage drømme alvorligt

Annonce