Annonce
Ugeavisen Ribe

Besøgsrekord: Danskerne har fundet vej til vikingecentret

Christin V. Clausen, der står for events og formidling på Ribe Vikingecenter er glad for, at danskerne har fået øjnene op for vikingecentret. Foto: Annett Bruhn
Danskerne har fået øjnene op for Ribe Vikingecenter. Normalt udgør de udenlandske besøgende mindst 75 procent, men i år er det omvendt, og på vikingecentret håber man, at danskerne vælger at komme igen.
Annonce

Ribe: - Vi er nogle heldige nogen herude. Vi kan på grund af sommerpakken give 50 procents rabat på entrébilletter, og vi kan lukke rigtig mange ind, fordi området er så stort. Derfor har vi heller ikke haft problemer med at håndtere de mange besøgende, fortæller Christin V. Clausen, der står for events og formidling på Ribe Vikingecenter.

- Tilsammen har det betydet, at vi er blevet mere kendt i Danmark, og det er vi rigtig glade for. Vi når ikke at indhente tabet fra maj og juni, men vi ligger på niveau med sidste år, vurderer Christin, der i dag passer Sølvhuset, hvor man kan få lov til at slå en mønt, der symboliserer de sølvmønter fra 700-tallet, der er fundet i området.

- Hos os plejer 20 procent af de besøgende at være danskere, men denne sommer er det 80 procent. Statistikken er ikke opgjort, men det er den fornemmelse, vi har. Vi har længe ønsket at have flere danske besøgende i Ribe Vikingecenter, og det lader til at lykkes i år, fastslår Christin.

Annonce

Interessen er vokset

- Vi har ikke været specielt kendt af danskere, men interessen er vokset lige så stille. Mange har ikke opdaget, at man godt kan besøge os på en almindelig dag. Vi er velkendte i Europa, og selv, når vi regner skoleklasserne med, plejer de udenlandske besøgende at udgøre mindst 75 procent, men det kan måske ændre sig efter denne sommer, siger Christin, der understreger, at vikingecentret  lægger op til, at man er selvundersøgende og selvigangsættende.

- Vi har færre events, end vi plejer, så der opstår ikke køer. Det meste af tiden går man alene rundt og oplever. Vi har spredt aktiviteterne, og den største forandring er, at vi har måttet splitte de store events op. Så i stedet for de store shows med tusinde mennesker, kan man nu opleve for eksempel krigerne i flere og mindre shows.

Christel fortæller, at hun for første gang skal afholde sit "Tingmøde" med fortællinger, rollespil og drama udendørs.

- Der vil ske det samme, som der plejer, der vil bare være mere plads omkring os.


Det er dejligt, at så mange har valgt at opsøge de oplevelser, der ligger udenfor alfavej, og at de har en undersøgende tilgang til det, de oplever

Christin V. Clausen


Udover håndsprittens indtog og suspenderingen af smagsprøver i madugen er det noget nyt for vikingecentret, at det er blevet muligt at gøre større brug af det danske sprog.

- Vi har altid skullet tænke ind, at meget primært skulle foregå på engelsk, men pludselig kan det lade sig gøre på dansk, og det flyder lettere, når vi kan formidle på dansk. Der plejer at være fulde huse til de engelske fortællinger, men nu er det omvendt. Og på dansk har vi flere fortællinger med flere nuancer at give af.

Annonce

Stor tilfredshed

Ifølge Christin har de mange besøgende i vikingecentret været gode til at holde afstand og til ikke at klumpe sig sammen.

- Og det er dejligt, at så mange har valgt at opsøge de oplevelser, der ligger udenfor alfavej, og at de har en undersøgende tilgang til det, de oplever. Det er en anden tilgang til sommerlandet, og vi håber, at de kommer igen. Indtil videre har vejret ikke været det bedste, men når det er godt, er Danmark jo fantastisk.

Alt i alt er der stor tilfredshed på Ribe Vikingecenter. Fordi så mange danskere har valgt at lægge vejen forbi, tyder alt på, at det kan opveje tabet af de udenlandske gæster. Og det siger ikke så lidt, når de plejer at udgøre mindst 75 procent. Og Christel er da også fortrøstningsfuld, når det gælder fremtiden:

- I foråret måtte vi aflyse en række skoleforløb, og vi er glade for, at det er lykkes os at få plads til stort set alle til efteråret. Vi håber på også at kunne genoptage vores madlavningsforløb med skoletjenesten, for det var en rigtig god oplevelse. Det er en travl sommer og det bliver et travlt efterår, og det ser vi frem til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce