Annonce
Ugeavisen Ribe

Bibliotek og Quedens skaber Højskoledage

Hanne Poulsen fra Ribe Bibliotek og Lise Frederiksen fra Musikforeningen Quedens inviterer til Højskoledage i februar. Foto: Bo Maimburg.
Den 25. og 26 februar kan man opleve rigtig højskolestemning, når Ribe Bibliotek og og Musikforeningen Quedens arrangerer Højskoledage.
Annonce

Ribe: Igennem de sidste par år har Hanne Poulsen fra Ribe Bibliotek og Lise Frederiksen fra Musikforeningen Quedens samarbejdet om en stribe arrangementer, som er blevet afviklet i seminarieHuset.

Det gode samarbejde har inspireret dem til at skabe et stort arrangement, som hedder Højskoledage, og her inviterer de til to dage med masser af gode oplevelser.

Højskoledagene sker 25. og 26. februar, og billetsalget er åbnet.

Det er højskolemanden Niels Ole Frederiksen, der står i spidsen for arrangementet.

- Vi havde fuldt hus til vores store Spil dansk dag, og vi oplevede en rigtig god stemning blandt alle de fremmødte. Det inspirerede os til at skabe Højskoledagene, og vi håber, at vi får solgt mindst 80 billetter, men det optimale er selvfølgelig, at der bliver udsolgt, hvilket er 130 styk, siger Lise Frederiksen.

- Vi byder på spændende foredrag, sang, højskolestemning, gode traditioner, debat og socialt samvær. Vi kan give folk oplevelsen af at være på rigtig højskole, uden at de skal binde sig til mere end to dage, siger Hanne Poulsen.

Der vil være foredrag om litteraturhistorie, Grundtvig i en moderne dagsorden, den nye Højskolesangbog, og man vil kunne synge nogle af de sange, man tror, der kommer med i den nye højskolesangbog.

Højskoledage

Højskoledagene koster 750 kroner med fuld forplejning med morgenmad og frokost igennem begge dagene. Arrangementet afholdes i seminarieHuset, og der vil være noget på programmet fra klokken 8 til 15. Det er Ribe Bibilotek, Quedens Gaard og Højskolemanden Niels Ole Frederiksen, der står bag arrangementet. Der er gode muligheder for, at man kan overnatte i byen, idet de samarbejder med Bed And Breakfast og Ribe Byferie.
Annonce

Håber på opbakning

- Aktiviteten har blandt andet kørt på Fanø og i Vejle og Middelfart med stor succes, og vi håber og tror på, at det også bliver en succes i Ribe. Jeg tror, at arrangementet vil passe fint ind i Ribes profil, hvor der altid er stor opbakning til vores højskolerelaterede aktiviteter. Højskoledagene er selvfølgelig for alle, men vi ved godt, at det primært henvender sig til det voksne publikum, siger Lise Frederiksen.

- Og der kommer flere andre arrangementer, hvor vi samarbejder. Der kommer en koncert med Popsi og Krelle for børn, og så kommer der et foredrag med Peter Øvig Knudsen. Vi vil gerne have endnu flere aktiviteter herud i seminarieHuset, siger Hanne Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce