Annonce
Ugeavisen Ribe

Billedkunstens Dag blev markeret på Ribe Kunstmuseum

Den smukke pavillon i museumshaven var forvandlet til et værksted, hvor eleverne malede akvareller og lærte forskellige maleteknikker. Foto: Bo Maimburg

Rigtige mange skoleelever fik en god oplevelse på Ribe Kunstmuseum, da der var Billedkunstens Dag i onsdags.

Annonce

Ribe: Der var stor aktivitet på Ribe Kunstmuseum i onsdags, da det anerkendte kunstmuseum markerede Billedkunstens Dag i selskab med skoleelever fra mellemtrinnet i Ribe og omegn.

Ribe Kunstmuseum havde valgt at lade undervisningen være inspireret af museets særlige profil.

Eleverne skulle derfor også lade sig inspirere af både natur og små detaljer. Der var lagt op til, at eleverne skulle fordybe sig, se og fange naturens umiddelbarhed og eksperimentere med form, farve, flade, linier,bevægelse, figur og grund og selve det at se.

Det var museumsforvalter Helene Termansen, der stod bag arrangementet i samarbejde med billedkunstlærerne fra skolerne. Og de oplevede en flok meget motiverede elever.

- Vejret har jo været fantastisk, så vi valgte at flytte det ned i pavillonen, selvom det jo var lidt trangt med pladsen. Men det tror jeg ikke, at de har set som et problem. Vi startede med at give dem nogle teknikker, hvor de startede med blyant og sluttede med akvarel. Vi har oplevet nogle rigtig motiverede børn, som virkelig har været gode til at tage imod, siger Helene Termansen.

Og eleverne har samme opfattelse.

- Det har været hyggeligt og sjovt at både tegne og male i et meget anderledes rum, siger Ida Bach Skovby.

- Jeg synes, at det har været meget anderledes fra det, vi normalt lærer i skolen, og derfor har vi været meget aktive, siger Maja Ehmsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce