Annonce
Ugeavisen Ribe

Bjarne er værkføreren bag Ribe Vinfestival

Bjarne Lanng er en af mændene bag Ribe Vinfestival, og han går naturligvis meget op i god vin.
Bjarne Lanng er en af hovedmændene bag Ribe Vinfestival, og han elsker at være med i frivilligt arbejde, da det giver god energi.

Ribe: Bjarne Lanng har igennem de sidste mange år været en af hovedmændene bag Ribe Vinfestival via medlemskabet af Den Lille Vinklub.

Passionen for vin har udviklet sig hos ham og de øvrige medlemmers, og de har været med til at gøre Ribe kendt for af være Danmarks vinby. Bjarne glæder sig over, at han har været med til at skabe en stor og meget populær begivenhed.

- Den lille vinklub blev startet for, at vi kunne dyrke vores fælles passion for vin. Det var fire naboer fra Syrenparken, og mig som den eneste fra Jasminparken, der statede klubben, og jeg kom med, da jeg var venner med dem, selvom jeg boede på den forkerte vej. Vi mødes i klubben en gang om måneden for at smage gode vine, ligesom vi gerne vil dyrke væres fællesskab med hygge, god vin og gode snakke, og det hele har bare udviklet sig igennem årene, siger Bjarne Lanng.

Annonce

Vinfestivalen siden har fyldt meget i klubben, men de forsøger at få Ribe Vinfestival til at fylde lidt mindre, så vinpassionen stadig er det vigtigste.

- Vi går i vores lille klub meget op i blindsmagning, og vi bliver da bedre og bedre til det, selvom det er svært. Vi er ikke vinsnobber, for vi er jo alle jyder, så vi går også meget op i, at finde gode vine til gode priser.

Bjarne Lanng er en af hovedmændene bag Ribe Vinfestival, og han glæder sig over at have medvirket til at skabe en stor aktivitet. Foto: Bo Maimburg

Når vinfestivalen er overstået tager de sammen med deres koner på en studietur til vinlande i Sydeuropa, og den tur er særdeles populær hos dem alle.

Det giver mig rigtig meget at være frivillig i både vinklubben og i svømmeklubben, hvor jeg er formand. Her møder jeg mennesker, som ikke ligner mig selv, og det er berigende. Jeg får altid mange sjove historier med hjem fra begge verdener, og jeg går til folk med interesse og åbent sind, og jeg manøvrer, så jeg får det bedste ud af at samarbejde med andre mennesker.

Bjarne Lanng

- Når vinfestivalen er overstået, har vi brug for at koble af og snakke lidt sammen om, hvad der er gået godt og knap så godt. Det gør vi bedst på en tur til de gode vinlande i Sydeuropa. Vi har hver vores rolle i vinfestivalen, og det er blevet styrket igennem de sidste par år. Jeg er nok ham værkføreren, der sidder bag maskinen, og det mig der får tingene til at hænge sammen og får søgt de rigtige steder.

Vild med frivillighed

- Det giver mig rigtig meget at være frivillig i både vinklubben og i svømmeklubben, hvor jeg er formand. Her møder jeg mennesker, som ikke ligner mig selv, og det er berigende. Jeg får altid mange sjove historier med hjem fra begge verdener, og jeg går til folk med interesse og åbent sind, og jeg manøvrer, så jeg får det bedste ud af at samarbejde med andre mennesker. Det er en rigtig god måde at møde mennesker på, og jeg elsker at bidrage med det, der mangler, og jeg elsker at se ting udvikle sig i frivilligheden. Planlæggerfunktionen, hvor jeg samler informationer og får det hele afbalanceret ved at skabe de rigtige og robuste løsninger, er givende for mig.

Annonce

Familien er vigtig

Snakken kommer hurtigt ind på, hvem han egentlig er, når han ikke er en del af vinfestivalen.

- Jeg betragter mig selv, som et menneske der har mine værdier med i alt, hvad jeg laver, så jeg er helt den samme, uanset hvor man møder mig. Jeg forsøger at være en engageret samfundsborger, og jeg følger med i, hvad der sker, og jeg forholder mig til alt, hvad jeg ser eller og oplever og tager det med ind i min hverdag.

Men i bund og grund opfatter han nok mest af alt sig selv som familiefar.

- Når man som jeg har kone, fire børn og en hund er det jo klart, at det fylder rigtig meget i mit liv. Det tager tid, men det giver også masser af energi, når jeg engagerer mig i familielivet. Jeg giver de værdier, jeg har, videre til mine børn, så de mærker, at jeg tænker over tingene. Men jeg lader indimellem være med at tænke, så det umiddelbare kommer frem, men der er også altid plads og tid til, at jeg kan reflektere over, hvad der sker i mit liv. Jeg laver ikke så mange bevidste valg, men jeg tager tingene, som de kommer, og jeg får det bedste ud af det.

- Jeg forsøger som menneske at bidrage med det, der mangler, der hvor jeg befinder mig. Jeg ønsker ikke at fylde meget hverken på mit job eller i det frivillige. Men jeg vil gerne spille mine kollegaer og partner gode, og det sker bedst, hvis man skaber et konstruktivt miljø, hvor alle opfatter sig på det rette sted.

Annonce

Elsker at cykle alene

Bjarne har både spillet fodbold og svømmet i sin fritid, men nu er det cykling, der er hans foretrukne motionsform.

- Hvis du kommer og banker på min dør en søndag eftermiddag, bliver døren sandsynligvis ikke åbnet, for jeg er altid ude at cykle. Jeg cykler typisk 60-100 kilometer, men jeg er ikke med i nogen klub, så jeg cykler altid alene. Jeg bruger turen til at få renset ud, og tænker tanker igennem, og det giver mig en mental energi. Der er mange mennesker omkring mig i det daglige, så jeg nyder at være alene.

Kort om Bjarne Lanng

Bjarne Lanng er 52 år, gift med Birgitte og de er forældre til fire børn.

Bjarne kommer fra en lille landsby nord for Randers, men parret flyttede til Ribe, da Birgitte fik job på Ribe Statsseminarium. Han er uddannet landinspektør og er ansat hos Esbjerg Kommune.

Han er formand for Ribe Svømmeklub, og han er med i Den Lille Vinklub, der arrangerer Ribe Vinfestival.

- Men hvis jeg nu alligevel var hjemme, ville jeg byde dig på en kop god kaffe lavet på min smarte kaffemaskine. Jeg nørder kaffe på samme måde som vin, og jeg går hellere efter den gode historie frem for, at det skal være eksklusivt.

Annonce

De korte?

Giv mig tre ord der beskriver dig selv?

- Ordentlig, umiddelbar og rolig.

Hvad er du god til?

- Jeg er god til at lave pizza, og jeg har gjort det hver fredag de sidste 30 år. Det er en slags terapi, hvor jeg forbereder mig til at slappe af og holde weekend i stedet for at tænke på arbejde.

Hvad er din største last?

- For at undgå konflikter og få tingene til at fungere finder jeg mig i for meget.

Hvad kan du bedst lide ved at bo i Ribe?

- Ribe er en by, der kan det hele og som har det hele men på stille, rolig og god måde. Og så er Ribes kulturmiljø jo bare fantastisk.

Hvad vil du bruge pengene til, hvis du vandt 10 millioner kroner i Lotto?

- Jeg vil drikke noget bedre rødvin. Og så ville jeg helt klart rejse noget mere, men det skal ikke påvirke mit arbejdsliv for jobbet giver mig energi. Jeg vil måske gå på udkig efter det fede byhus i Ribe.

Hvis vi to skal bruge resten af eftermiddagen sammen hvad skal vi så lave?

- Vi skal gå en tur i Ribe, og vi skal spise en rigtig god frokost og drikke et godt glas rødvin. Og vi skal snakke om livet, børnene, tilværelsen, grine og have det sjovt. Og så skal vi se de sjove vinkler i tilværelsen, for det er jeg sikker på, at vi to kan klare på bedste vis.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Mikael vil være Ribes og landbrugets stemme

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ny selvstændig coach i Ribe: Marianne er sprunget ud på dybt vand

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Mindeord over Sten Børsting

Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Ugeavisen Ribe

Hanne har doneret stamceller og reddet liv: - Det er en god gerning ligesom at give blod

Ugeavisen Ribe

Konservativ Ribepolitiker ser flere muligheder for at blive valgt denne gang

Ugeavisen Ribe

Sønderjysk mad på menuen til Folkemødet i Ribe: Topkok står bag maden til fællesspisninger

Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Ugeavisen Ribe

Søsteren hjalp med at kurere Irenes leukæmi: - Hun har reddet mit liv

Ugeavisen Ribe

CS Bilsyn er kommet godt på plads i nye lokaler

Ugeavisen Ribe

Mere inspiration til kunderne i JYSK i Ribe: Ny butikschef har stor ombygning som første opgave

Ugeavisen Ribe

Ribe HK’s ungdomstrænere fik gode ord fra ligatræner

Ugeavisen Ribe

Testcenter flytter til mindre lokaler i seminarieHuset

Ugeavisen Ribe

Roager Sogn inviterer til festival

Ugeavisen Ribe

Jacob og Jakob er udtaget til U21 EM

Ugeavisen Ribe

Vilslev og Jedsted har fået et flot foreningshus

Ugeavisen Ribe

Andelskassen Ribe bakker op om foreningslivet i Øster Vedsted

Ugeavisen Ribe

Roagerildsjæl vil i byrådet igen: Alex vil handle frem for at snakke

Ugeavisen Ribe

Kirsten nyder at tage den gule jakke på i Ribes natteliv: - Jeg føler, jeg gør en forskel om natten

Ugeavisen Ribe

Ribes aktivitetshus er sikret: Kommunalt budgetforlig får drøm til at gå i opfyldelse

Ugeavisen Ribe

KLUMME: ”Dem og os”, en klumme om UFO´er, Hitler, Taleban og Ribe-Esbjerg-forholdet

Ugeavisen Ribe

Dagli'Brugsen bidrager atter til lokale foreninger i Gredstedbro

Ugeavisen Ribe

Med kort varsel: Testcenter lukker ikke alligevel

Annonce