Annonce
Ugeavisen Ribe

Blandt de bedste unge fodboldspillere i landet: 14-årig Roagerdreng trives i FC Midtjylland blandt ældre medspillere

Christian Bøje Jørgensen er 14 år, men spiller med ældre medspillere på FC Midtjyllands u17 hold. Det er med til at udvikle ham. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Christian Bøje Jørgensen fra Roager skriver senere i januar, når han fylder 15 år, sin første kontrakt med de danske fodboldmestre, FC Midtjylland. Drømmen på sigt lyder på at være en Superligaprofil, spille i udlandet samt på landsholdet.

Roager: Der er de 14-årige fodboldsspillere, som hygger sig med træningen i den lokale klub et par gange om ugen samt kampe i weekenderne, og så er der dem, der allerede i en ung alder spiller på et ret højt niveau.

En af sidstnævnte er 14-årige Christian Bøje Jørgensen fra Roager. Hans daglige fodboldtræning foregår med FC Midtjyllands emblem på brystet. Og tilmed foregår det med spillere, der er et år ældre end ham selv.

- Jeg kunne ikke forestille mig at spille et andet sted. De har det bedste ungdomssetup, og det kan gavne mig rigtig meget, siger han.

Annonce

Christian Bøje Jørgensen skiftede fra Esbjerg fB til FC Midtjylland, der er forsvarende danske fodboldmestre, i sommers. Hans forældre har længe kunnet se, at Christians fodboldtalent var noget særligt, og det blev endnu mere tydeligt i sommers.

Christian Bøje Jørgensen er utrolig seriøs på og uden for fodboldbanen, og det skal være med til at bringe ham langt. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Så snart agenterne måtte, blev vi kimet ned af dem og blev spurgt til Christian. En af dem, der ringede var Brian Steen Nielsen (tidligere landsholdsspillere og nuværende fodboldagent, red.), der rådede Christian til at tage til FC Midtjylland, fortæller far Jakob, der tilføjer at hverken han eller Christians mor pacer ham.

Underskriver kontrakt

Så på under en uge blev Christian kontaktet af den midtjyske klub, fik kigget på forholdene og startet på efterskolen. Efter sommerferien kan han begynde på det akademi, hvor flere Superliga- og landsholdsspillere er blevet formet. Og når Christian fylder 15 år den 25. januar, bliver der sat underskrift på en kontrakt med klubben.

- Det gik ret stærkt. Jeg havde det godt i Esbjerg, men FCM var en al for stor chance for mig. Det er en meget stor klub og lidt noget andet en Esbjerg, siger Christian, der selv sætter ord på hans fodboldtalent.

Christian Bøje Jørgensen bruger jævnligt programmet WyScout, hvor han kan analysere sin egne og medspilleres aktioner på fodboldbanen. På den måde kan han fokusere på, hvordan han kan forbedre sig. Privatfoto

- Da jeg var yngre, var jeg den bedste på alle de hold, jeg var på. Jeg scorede næsten alle målene og var også nede at rydde op tilbage på banen. Nu er det min vilje, min gode fart, mit vinderinstinkt og mit overblik, der gør mig god. Men jeg vil gerne være bedre til eksempelvis vendinger. Når jeg spiller med jævnaldrende er jeg stadig en af de bedste, men på u17 holdet er der mere konkurrence, og det er godt for mig, siger han og fortæller, at han i sin første to halvleg på FC Midtjyllands u15 hold scorede fem mål.

Nu spiller og træner han derfor mere med u17 holdet, der spiller i Ligaen, og det passer Christian godt.

Kort om Christian

Christian Bøje Jørgensen er 14 år, og fylder 15 den 25. januar, så her kan han underskrive sin første kontrakt med FC Midtjylland.

Hans forældre hedder Jakob, der er tømrer, og Britt, der arbejder ved Skattestyrelsen. Hans onkel er Morten Bøje Degn, som er filialchef i Sydbank Ribe.

Christian har tidligere gået på Egebæk-Hviding Skole frem til 6. klasse, kortvarigt på Vittenbergskolen og ellers på Vitaskolen i Esbjerg. I dag går han på ISI Idrætsefterskole i Herning. Han har spillet fodbold i Kvik 70, Hviding IF og Esbjerg fB. Han spiller som 6'er eller 8'er på den centrale midtbane.

Han har desuden også været udtaget to gange til landsholdssamlinger for u16, og er derfor også i spil til bruttotruppen, som udtages hen mod sommer.

- Der er tre andre spillere i andre klubber, som på min alder spiller for u17 holdet. Jeg elsker at træne, og der er et godt miljø og gode holdkammerater. Jeg har næsten altid været vant til at spille med ældre holdkammerater, så det har gjort mig moden hurtigere og udviklet mig hurtigere. Jeg kan godt mærke, at jeg er blevet bedre, så nu skal jeg bare blive ved, for jeg har de optimale muligheder for det nu, siger han og tilføjer, at han glæder sig til at komme på akademiet, hvor han kan få mere tid til fodbolden.

- Jeg ser mig selv som meget seriøs både i forhold til kost og søvn, siger Christian, der ind til videre ikke forestiller sig, at fester og piger kan være sjovere og mere lokkende end fodbold.

Annonce

Spejler sig i landsholdsspiller

Som ung fodboldspiller har Christian Bøje Jørgensen naturligvis også et forbillede, og han render rundt på det danske landshold og i Tottenham.


Jeg har næsten altid været vant til at spille med ældre holdkammerater, så det har gjort mig moden hurtigere og udviklet mig hurtigere. Jeg kan godt mærke, at jeg er blevet bedre, så nu skal jeg bare blive ved, for jeg har de optimale muligheder for det nu

Christian Bøje Jørgensen


- Jeg synes, jeg kan spejle mig i Pierre-Emile Højbjerg. Han også god balancespiller og en god fighter, så jeg minder meget om ham. Da jeg var yngre var jeg også vild med Manchester Citys Yaya Touré.

Christian drømmer selvsagt om at gå i de to fodboldspilleres fodspor. I hvert fald når det kommer til spillestil. Og når han bliver en del af FC Midtjyllands akademi, så øges chancerne for det. Tal fortæller nemlig, at 70 procent af de fodboldspillere, der tilknyttes akademiet, ender med at leve af fodbolden på et tidspunkt.

- Det giver motivation og viser en vej, at jeg ved at mange, der har stået her tidligere, nu lever af fodbold. Den største drøm for mig er at komme på A-landsholdet og spille i udlandet, siger han og tilføjer, at Manchester City kunne være drømmedestinationen.

Nanna er både Christians lillesøster og måske største fan. Måske fortæller hun tilmed om hans fremtid med sin trøje med Christians på navn på og Manchester Citys logo. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Christian har dog også drømme, der måske er lidt mere realistiske.

- Hvis jeg skal nøjes, så vil jeg gerne slå igennem i FCM og spille i toppen af Superligaen. Men hvem ved, om jeg kommer så langt. Nogle af mine holdkammerater skal ned og prøvetræne i Ajax Amsterdam, og hvis jeg fik muligheden for det, så ville det være fantastisk, siger den unge knægt.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ta' et julehjerte og køb en gave: Ønsketræ skal igen sikre julegave til institutionsbørn

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

87 år og frivillig ved håndboldkampe: Madsen giver en hånd med ved Ribe-Esbjergs kampe

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Ugeavisen Ribe

Elever vandt landsdækkende konkurrence om CO2-neutral energikilde: Kunne være fedt, hvis der var nogle forskere, der ville kigge på vores forslag

Ugeavisen Ribe

Socialdemokraten Vivi var med til at kuppe Venstre

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Du er ikke alene...

Ugeavisen Ribe

Efter støtte fra lokale forretninger: Ribes julebelysning bliver nu endnu flottere

Ugeavisen Ribe

Nyt V-byrådsmedlem fra Ribe fik mere end 400 stemmer: - Jeg er ydmyg over for den her opgave

Ugeavisen Ribe

Lokale nørklere er klar: Museum slår atter dørene op til julemarked

Ugeavisen Ribe

Ti år med succes: Nanna og Marie skubber til deres grænser på Sct. Peder

Ugeavisen Ribe

Efter mange års hjemløshed: Nu får seniorerne endelig deres nye lokaler i SeminarieHuset

Ugeavisen Ribe

Tre medlemmer af Esbjerg Byråd: Konservative vil gøre en forskel

Ugeavisen Ribe

Guide til Peters Jul i Ribe: Spækket program med masser af højdepunkter - lige som det plejer

Ugeavisen Ribe

Tyveri ved højlys dag: Udstødningsrøret blev stjålet fra knallert på Ribe Banegård

Ugeavisen Ribe

Efter seks års arbejde: Nu gæster Bodil Jørgensen Ribe

Ugeavisen Ribe

Stort julebal ramt af corona masseafbud trods få restriktioner

Ugeavisen Ribe

Ingeniørregimentet vender tilbage: Nu starter arbejdet for 3. gang med midlertidige militærbroer

Ugeavisen Ribe

Hjalte løb 20 kilometer på under to timer: Han og 307 andre børn sikrede 17.000 kroner til syge børn

Ugeavisen Ribe

Første advent markeres i Ansgar Kirke

Ugeavisen Ribe

Ribedreng har overvundet kræftsygdom: Joakim udgiver et album, der er en hyldest til livet

Ugeavisen Ribe

Oles forældre kiggede dybt i flasken, så gårdejer hjalp ham på rette vej

Ugeavisen Ribe

Sidste chance: Lis Andersen fremviser den allersidste skulpturkalender

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Feminist eller ej

Annonce