Annonce
Ugeavisen Ribe

Blomsterkvinde fra Ribe vil være selvforsynende: My Flowers lever videre i nye omgivelser

Inge Kjær Pedersen har anlagt tre store bede til skærehave. Her skal der til sommer gerne komme et flot og farverigt blomsterflor, således at hun bliver selvforsynende. My Flowers Ribe, vil være selvforsynende. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Inge Kjær Pedersen har anlagt flere nye arealer til skærehave ved hjemmet nær Øster Vedsted. På den måde driver hun fortsat sin forretning, My Flowers.

Ribe: Mange kunder handlede både mellem 2008 og 2014 samt i nogle måneder sidste år med Inge Kjær Pedersen i forretningen My Flowers. Og selv om hun ikke længere har et butikslokale inde i byen, kan man stadig købe blomster, vaser og andet i den stil hos hende.

Inge Kjær Pedersen har nemlig indrettet sig i hjemmet på Melbroder 6 mellem Øster Vedsted og Lustrup med en fin lille butik. Derudover har hun de seneste måneder brugt tid på at anlægge tre nye arealer på hver 140 kvadratmeter til skærehave, så hun på sigt kan være selvforsynende med de blomster, hun laver buketter af.

- Det var helt efter planen, at jeg skulle åbne op herhjemme efter, jeg lukkede pop up butikken på Torvet, fortæller Inge Kjær Pedersen og fortsætter:

Inge har forspiret og sået mange af hendes blomster i drivhuset, men så snart jorden er klar til det, kommer blomsterne ud, og til sommer venter hun bunkevis at flotte sommerblomster, som hun kan lave buketter af. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Jeg vil gerne være selvforsynende med blomster, fordi vi skal passe på vores verden og gerne undgå sprøjtemidler. Det kommer jeg ikke til at bruge her, og kommer også insekter og sommerfugle til gavn. Der er nok ekstra arbejde i det, men jeg tror, det bliver det hele værd, siger hun.

Annonce

Ultralokal produktion

Inge Kjær Pedersen kan godt lide, at hendes blomster dermed produceres ultralokalt. Hun vil få mange forskellige sorter, som eksempel ridderspore, akeleje, stjerneskærm, dahlia, solsikker, valmuer, kornblomster og mange flere.

Kort om My Flowers

My Flowers er en blomsterbutik og blomsterværksted med naturen og bæredygtighed i fokus. Inge Kjær Pedersen har tidligere drevet butik i Ribe under My Flowers, men nu gør hun det fra hjemmeadressen, Melbroder 6, 6760 Ribe.

Hun har knap 6000 kvadratmeter grund, hvor der er buske og bede på en stor del af pladsen. Heraf har hun knap 500 kvadratmeter bed alene til skæreblomster. I butikken har hun tørrede blomster, planter, krukker og unika produkter. På et senere tidspunkt planlægger hun at afholde workshops med kranse og buketter.

I øjeblikket er drivningen af de små planter til skærehaven i fuld gang i drivhuset, hvor de bliver sået, priklet ud og vokser sig store nok, til at klare at komme på friland, når nattefrosten ikke længere slår så hårdt. En del bliver også sået direkte ude i bedene, når jorden er varm nok.

- Jeg har dyrket planterne fra egne frø de sidste par år, så de har vokset sig kraftige til at give et væld af skæreblomster. Desuden vil jeg købe nye planter til skærehaven, der følger trenden i form, stil og farve. I øjeblikket køber jeg dog afskårne blomster hjem til buketterne, men lidt længere hen mod sommer forventer jeg at kunne bruge mest mulig fra egen produktion, hvor min stil med mere frie og naturlige buketter vil skinne igennem, siger hun.

Inge Kjær Pedersen elsker at lave naturlige buketter, som flotte og farverige blomster. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce