Annonce
Ugeavisen Ribe

Bodil Jørgensen indtager Ribe

Quedens Gaard får besøg af Bodil Jørgensen og Martin Schack Trio. De giver koncert i fællesskab i Ribelunds Festsal den 17. septembere. Pressefoto
Torsdag den 17. september gæster Bodil Jørgensen Ribe, hvor hun sammen med Martin Schack Trio giver koncert i Ribelunds Festsal.
Annonce

Ribe: I anledningen af 100-året for genforeningen er skuespilleren Bodil Jørgensen aktuel med hendes fortolkninger af ”De forbudte sange” .

Dem kan folk i Ribe opleve på nærmeste hold den 17. september, når hun folder hele registeret ud og fortolker sangene - akkompagneret af den lokale pianist, Martin Schacks Trio. Det sker i Ribelunds Festsal

Man vil opleve følelse, indlevelse, kærlighed og humor, og Bodil Jørgensen synger og fortæller historierne om grænser, sorg og længsel. Det var sangene, som den tyske besættelsesmagt censurerede fra Den Blå Sangbog fra det skæbnesvangre år 1864 frem til genforeningen i 1920.

De forbudte sange

Danmark blev efter slaget ved Dybbøl i 1864 reduceret. Danmark var i sorg, og den danske selvfølelse fik et knæk. Efter at have været et land med flere kulturer og sprog samledes folket nu om det, der var tilbage.

Sangene fra Den Blå Sangbog handlede om genrejsning af den nationale identitet – ikke mindst i de danske sange. Den tyske statsmagt censurerede imidlertid sangene, som de opfattede som protester mod den nye orden, således de blev forbudte.

Sangforestillingen "De forbudte sange" belyser med ord og musik denne tid, som helt frem til i dag har været afgørende for danskernes selvfølelse.

Annonce

En ære at være med

Martin Schacks Trio leverer den musikalske baggrund, så sangene fra dengang fremtræder i nye, spændende og opdaterede udgaver.

- Jeg er rigtig glad for at være med i dette projekt. Det er en stor ære at være med til at fortolke sangene sammen med så stor en kapacitet som Bodil Jørgensen. Hun er uden tvivl den største tekstfortolker, jeg nogensinde har oplevet, og sangene bliver noget helt særligt, når hun tolker dem, siger Martin Schack.

Martin fik opbaven via en musikalsk samarbejdspartner, og han har i sin egenskab af orkesterleder haft ansvaret for at skabe nye fortolkninger af sangene.

Det er Quedens Gaard, som står for arrangementet, og Lise Frederiksen er glad for at hun kan præsentere ”De forbudte sange” i Ribe.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg igennem flere år har arbejdet på at få Bodil Jørgensen til Ribe. Hun er jo oprindelig fra Vejen og Sønderjylland, så hendes tilknytning til området er jo noget helt særligt. Der er slet ingen tvivl om, at der venter gæsterne en meget stor oplevelse, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce