Annonce
Ugeavisen Ribe

Bog sætter Vadehavscentret i fornemt selskab

Kristoffer Lindhardt Weiss giver i 10 bind et signalement af den nyeste danske arkitektur. Det første fortæller om arkitekten Dorte Mandrups bygning, Vadehavscentret. Foto: Bo Maimburg.
Annonce

Vester Vedsted: Forfatteren Kristoffer Lindhardt Weiss er i gang med at skrive en serie på ti bøger om ny dansk arkitektur.

Det første bind fortæller om arkitekten Dorte Mandrups anmelderroste bygning, Vadehavscentret.

Forfatter Kristoffer Lindhardt Weiss vil i 10 bind give et signalement af den nyeste danske arkitektur. Hvert bind udfolder et enkelt bygningsværk og portrætterer derigennem tegnestuen bag. De 10 bygninger repræsenterer desuden 10 aktuelle temaer i tidens arkitekturdebat.

Bogen portrætterer Dorthe Mandrups bygning, som er et vellykket eksempel på forankring af bygningen på et særligt sted under hensyn til klima, geografi og stedets traditionelle byggeskik. I denne rigt illustrerede bog går Kristoffer Lindhardt Weiss helt tæt på værket og placerer tegnestuen Dorte Mandrups arbejde i en bredere arkitekturhistorisk sammenhæng. Samtidig diskuterer han i et interview med arkitekten tankerne bag udformningen af centret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce