Annonce
Ugeavisen Ribe

Bomber og glæde i vandet: Ribe Svømmebad er atter åbent

inge Lise Olesen nød som mange andre at være tilbage i vandet. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Med både motionscenter og svømmebad åbent igen er alle faciliteter i Ribe Fritidscenter igen tilgængeligt for brugerne. Begge steder skal man imidlertid huske gyldigt coronapas.

Ribe: Det var som at sætte køer fri på græs, da morgensvømmerne kort efter klokken 6 onsdag morgen atter kunne springe i vandet i Ribe Svømmebad.

Efter fem måneder uden en eneste person i vandet var glæden markant hos de omkring 30 svømmere, der hen over morgenen mødte frem. Der var her meget mere snak end normalt, der blev skålet i klor champagne og sågar lavet bomber, beretter livredder Svenne Thiim.

En af dem, der nød at være tilbage i vandet, var Inge Lise Olesen, der har været fast morgensvømmer hver anden dag i to år.

Annonce

- Det føles som at være født på ny. Min krop har virkelig manglet at komme ud og svømme, for jeg kæmper lidt med ømme og stive muskler og led. Jeg har prøvet at vandre og cykle de seneste måneder, men det belaster bare kroppen på en anden måde, så det her føles fantastisk, sagde hun.

Mens hun stadig lå i vandet, havde Egon Adelhardt allerede overstået sin daglige morgensvømmetur. Men for ham var det ikke så meget motionen, han havde savnet.

Der var ligesom tidligere både kaffe og små stærkere drams på bordet, da morgensvømmerne vendte tilbage til Ribe Svømmebad. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Det er da utrolig dejligt at komme ud og røre kroppen igen, men det er mere den humor og glæde, der er i mændenes omklædningsrum samt den tid, vi har oppe ved bordene med en kop kaffe, jeg har manglet, sagde han.

Coronapas nødvendigt

Med onsdagens genåbning af Ribe Svømmebad, kan brugerne af Ribe Fritidscenter og Svømmebad nu atter gøre brug af alle faciliteterne. Motionscentret åbnede nemlig i sidste uge.

- Åbningstiderne i motionscentret er begrænset grundet krav om fremvisning af coronapas. Det skal man også fremvise i svømmebadet, og der er såvel motionscentret som i Ribe Svømmebad være skiltet med max-antal personer, der kan få adgang med de gældende krav i forhold til gældende retningslinjer. Vi er i Ribe Fritidscenter og Svømmebad sat i verden for at samle folk og holde folk aktive, så vi er rigtig glade for, at vi nu igen kan åbne alle vores faciliteter. Der er stadig en række retningslinjer og hensyn, der skal tages, men glæden ved at kunne åbne overstråler klart disse., siger Jørgen Th. Jepsen, centerleder i Ribe Fritidscenter.

Motionscenteret i Ribe Fritidscenter genåbnede i sidste uge i første omgang med reducerede åbningstider.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce