Annonce
Ugeavisen Ribe

Vil investere for 25 mio. kroner: Borgere i Øster Vedsted tilbydes at komme på fjernvarmenettet

Richard Boisen og Henrik Holst Elstrøm håber på, at borgerne i Øster Vedsted har interesse i at komme på fjernvarmenettet. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Hvis flertallet ønsker det, vil Ribe Fjernvarme udvide fjernvarmenettet til Øster Vedsted. Det vil betyde en investering på 25 millioner kroner

Ribe/Øster Vedsted: Hvis du bor i Øster Vedsted kan du muligvis snart få mulighed for at blive koblet på Ribe Fjernvarmes net. Inden for få uger vil 350 boliger i den mindre by få information om muligheden i deres postkasser, ligesom der vil komme information på Facebook og hjemmesider.

- Vi ser det som et skridt i den rigtige retning i forhold til den grønne omstilling, ligesom det viser, at vi tager vores samfundsansvar seriøst, når vi kigger på den her mulighed, forklarer driftsleder hos Ribe Fjernvarme, Richard Boisen.

- Fjernvarmen er jo et godt alternativ til en varmepumpe eller naturgas. Der skal ikke foretages udskiftning af anlæg og der er brug for mindre service, forklarer han videre, mens bestyrelsesformand Henrik Holst Elstrøm tilføjer, at priserne på fjernvarme modsat megen anden energiform holdes i ro.

Annonce

- El og naturgas er for tiden ramt af høje priser, så timingen i, at vi tager dette skridt nu er god, men det skal også være godt på lang sigt at have fjernvarme. Vi og vores kunder kan glæde os over, at vi holder en stabil pris på fjernvarmen og den også fastholdes hele 2022, siger Henrik Holst Elstrøm.

75 procent skal sige ja

Det kræver dog opbakning fra borgerne i Øster Vedsted, før Ribe Fjernvarme vil få lagt rør og gjort andet administrativt arbejde, så fjernvarmenettet kan udvides. Det er nemlig en investering på 25 millioner kroner.

- Vi vil kontakte husstandene der, hvor bygningsmassen er tættest og høre, om de har interessen. Det kræver et ja fra 75 procent af de adspurgte, før vi vil gå videre. Hvis vi får den tilkendegivelse, så forestiller jeg mig, at husstandene kan kobles på nettet i løbet af 2023, for alle de forberedelser tager bare tid, forklarer Richard Boisen, der tilføjer, at det vil være for dyrt at få de yderst beliggende husstande i Øster Vedsted med på fjernvarmenettet.

Husstande inden for det markerede område får tilbuddet om at blive koblet på fjernvarmenettet, mens de røde linjer viser, hvordan rørene efter planen vil skulle lægges. Kort: Frederik S. Hansen

Han forklarer videre, at man gerne hjælper de potentielle nye kunder med at besvare spørgsmål, ligesom der vil komme et beregningsprogram på deres hjemmeside.

Samtidig med udvidelsesplanerne til Øster Vedsted, arbejder Ribe Fjernvarme også på at udvide nettet til industriområdet.

Ribe Fjernvarme

Ribe Fjernvarme forsyner cirka 2.600 husstande med fjernvarme. Det svarer til stort set alle husstande inden for Ribes bygrænse, mens man inden for kort tid også får huse i Obbekærparken og på Kurveholmen med.

Varmen leveres med biogasmotorer, en biomassekedel og en elkedel.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Niels Hausgaard har ripenser med på scenen til samtlige 95 shows på ny Danmarksturne

Annonce
Ugeavisen Ribe

Flaske-Mikkel hyldet og overrasket: Stort bryggeri bliver inspireret og støtter flaskeindsamling

Annonce
Ugeavisen Ribe

Vild succes får Ribe-virksomhed til at ekspandere: Professionel fodboldspiller skal erobre svenskerne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Lokal bokser klar til professionel debut i ringen: - Enten ødelægger jeg ham ellers stikker jeg af!

Ugeavisen Ribe

Brian har brugt kræfter på at ændre sig selv: - Som barn var jeg nok det, mange ville kalde en møgunge

Ugeavisen Ribe

Esbjergfirmaer støtter Ribes legepark

Ugeavisen Ribe

Ribe Stift tilbyder ophold på Den Gamle Avlsgård: Hjælp til stressramte præster

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Lad os gøre en klimaindsats og bevare Rømø

Ugeavisen Ribe

Det særprægede hus med de mange kaldenavne: - Mange  står og peger på vores hus, og nogle ringer også på

Ugeavisen Ribe

Januar byder på usædvanlig sort sol: Seks gange så mange stære som normalt

Ugeavisen Ribe

Nyt byrådsmedlem fra Ribe: - Jeg kunne godt tænke mig nogle flere timer i døgnet

Annonce