Annonce
Ugeavisen Ribe

Botilbud for udviklingshæmmede borgere vækkes til live igen: Naboer skulle selv tage kontakt til kommunen for at høre om planer

Jens Henriksen og Jan Nielsen er ærgerlige over, at Esbjerg Kommune først på bagkant har inviteret til dialog omkring planerne for botilbuddet Mosevej 74. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Inden for et par måneder skal botilbuddet på Mosevej 74 tages i brug igen af udviklingshæmmede borgere med tunge udfordringer. Naboer til botilbuddet ærgrer sig over, at Esbjerg Kommune først på naboernes opfordring orienterede dem om planerne. Det kan kommunal direktør godt forstå.

Ribe: Inden for et par måneder vil der atter komme lys i ejendommen på Mosevej 74. Esbjerg Kommune har anvisningsret til at huse udviklingshæmmede borgere i huset, og efter en længere periode uden beboere, vil kommunen nu tage det i brug igen.

Mens det tidligere har været svært at finde borgere, der vil bo der grundet afstanden til Ribe centrum, er Esbjerg Kommune nu i fuld gang med at finde en ny målgruppe.

- Vi betaler i forvejen tomgangshusleje, og vi har brug for pladserne på det sociale område. Derfor tager vi ejendommen i brug igen. Vi har været i dialog med Udviklingscenter Vest gennem noget tid for at finde den rigtige målgruppe, og planen er nu, at det bliver en gruppe borgere, der har tungere udfordringer der skal bo på stedet. Det er en gruppe, der ikke har samme behov for at bevæge sig rundt i byen, forklarer direktør for Borger & Arbejdsmarked, Lise Plougmann Willer.

Annonce

Savner orientering

En af de naboer, som inden længe skal vænne sig til aktivitet i og omkring huset, er Jan Nielsen. Han understreger, at det er helt fint, at ejendommen tages i brug igen. Men sammen med Jens Henriksen, formand for Grundejerforeningen Centerområder, der dækker cirka 80 husstande på Engparken, Porten Toft og lidt af Skyttevej mener de dog, at det er et problem, at de ikke er blevet informeret om Esbjerg Kommunes planer.

En anden grundejerforening, Grundejerforeningen for Mosevej 68, er blevet informeret, dog først efter man selv tog kontakt til Esbjerg Kommune grundet håndværkeres aktivitet omkring botilbuddet, og nu er de beboere blevet inviteret til et informationsmøde den 4. november.

Det undrer Jan Nielsen, at ikke alle naboer er inviteret til informationsmøde.

- Jeg vil hellere have, at botilbuddet er i brug, end det står tomt, men jeg bor stort set lige så tæt på, som dem på Mosevej 68, så jeg kan ikke forstå, at vi ikke også bliver orienteret. Botilbuddet ligger lige ved vores fællesområder, og det undrer mig også, at planerne ikke har været inde over et politisk udvalg, for det er ret drastiske ændringer, siger Jan Nielsen, mens Jens Henriksen supplerer:

Mosevej 74

Botilbuddet på Mosevej 74 er ejet af LEV, men Esbjerg Kommune har anvisningsretten til boligen. Der er plads til fem udviklingshæmmede borgere. Tidligere beboere har været ærgerlige over, at stedet ligger et stykke væk fra centrum af Ribe, men de kommende beboere har ikke samme behov for at være nær centrum.

Esbjerg Kommunes forvaltning er sammen med Udviklingscenter Vest nu godt i gang med at finde den helt rigtige gruppe borgere til botilbuddet. Frem over vil botilbuddet være bemandet med medarbejdere døgnet rundt og også vågen nattevagt, mens der også er opsat hegn på en højde af 1,80 m.

- Det her et eksempel på manglende information fra myndighederne side, og det danner grobund for forestillinger om, hvad der er på vej. Især når der opsættes hegn og laves jobopslag om personale til døgnbemanding. Jeg kunne godt have ønsket, at kommunen levede op til deres orienteringspligt, siger han.

Annonce

Ønsker god dialog

Lise Plougmann Willer kan på denne avis henvendelse godt forstå, at naboerne ønsker at vide mere om kommunens planer. Netop derfor har kommunen også aftalt et møde med grundejerforeningen, så dialogen kommer god tid, inden der flytter nogen ind på Mosevej.

Håndværkere er i gang med at istandsætte botilbuddet, og der skal blandt andet sættes hegn op omkring hele ejendommen. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Nu hvor stedet har stået tomt noget tid, kan jeg godt forstå deres bekymring. Jeg tror dog, at naboerne vil kunne føle sig endnu mere trygge fremover, når der er døgnbemanding i forhold til tidligere, hvor der ikke var døgnbemanding, siger Lise Plougmann Willer, der understreger, at man meget gerne vil drøfte planerne med andre parter end beboerne på Mosevej 68 - men at man blot vurderer, at det var dem i første omgang, der var nærmeste part.

- Vi kunne nok godt have taget kontakt til naboerne noget før. Vi ønsker blot god dialog med naboerne, og det håber jeg det her møde den 4. november kan råde bod på, og vi vil sende invitationer ud, når vi kommer lidt tættere på, siger hun.

Ifølge avisens oplysninger er lederen af daginstitutionen Mosebo, der ligger klods op af botilbuddet, blevet orienteret. Efter denne avis begyndte at gå ind i sagen er Jens Henriksen også blevet inviteret til mødet, men det hjælper ikke meget.

- Det kunne klæde kommunen at sende en skrivelse ud til alle husstande i vores grundejerforening med forklaring. Når vi er blevet inviteret med på bagkant, viser det jo, at de er blevet klar over, at tingene ikke er blevet gjort, som de skulle, siger han.

Jens Henriksen og Jan Nielsen er ærgerlige over, at Esbjerg Kommune først på bagkant har inviteret til dialog omkring planerne for botilbuddet Mosevej 74. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Det har vi lært efter corona: Rikke har fået grønne fingre

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribes tidligere borgmester fylder 80 år: Elsted blev borgmester og kom tæt Schlüter

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Grafiker og designer støtter Ribe Historie & Aktivitetspark

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Når man glemmer at glæde sig

Ugeavisen Ribe

Farlig passage af hovedvej får længe ønsket lyskryds til 8 mio. kroner

Ugeavisen Ribe

Lene er mere end Ribes kulturnat: Går 10.000 skridt dagligt og spiller renæssancemusik

Ugeavisen Ribe

Stand-up topnavne i Ribehallen

Ugeavisen Ribe

Ny radikal kandidat i Ribe: Bedre dagtilbud er mit overskyggende fokusområde

Ugeavisen Ribe

Søs Egelind besøgte Ribe i ny programrække

Ugeavisen Ribe

STOR GUIDE TIL RIBES KULTURNAT:  Skattejagt, streetfoodmarked, trækfærge, kunstworkshop og meget andet

Ugeavisen Ribe

Støtte til Ribe Aktivitets- og Historiepark: Elektrikere bidrager til legepladsprojekt

Ugeavisen Ribe

Podcast, dans og skrevne ord: Elever digtede videre på kendt forfatters novelle

Ugeavisen Ribe

Det har vi lært efter corona: Familien Skondin sætter pris på nærværet

Ugeavisen Ribe

Tæt på realisering af legepark i Ribe: Der er nu indsamlet 10 millioner kroner

Ugeavisen Bramming

Troværdighed er Olfert Krogs adelsmærke

Ugeavisen Ribe

Ingen opbakning til turistbureau: Ribe Handels formand skyder med skarpt mod kommunen

Ugeavisen Ribe

Line giver kunderne hos Ønskebørn i Ribe en stor aften

Ugeavisen Ribe

Byrådspolitikere efter forglemmelse: Esbjerg Kommunes forvaltning bør lære af deres fejl

Ugeavisen Ribe

Tysk krimi fra Ribe vises på tv

Ugeavisen Ribe

Topaktuelle Kandis atter klar til Ribes største julefrokost

Ugeavisen Ribe

Hans er en sand krejler: Købte engang en pølsevogn og et læs hvidkål på Den Blå Avis

Ugeavisen Ribe

Profil Optik tilbyder gratis sportsbriller til børn

Ugeavisen Ribe

Lagkageløb og snitteri i SFO'en: Pigespejdere i Ribe vil have fat i nye medlemmer

Annonce